Bibian Mentel heeft gisteren veel in mij losgemaakt.

Ken je dat? Dat een beslissing die je ooit hebt genomen ineens vol door je lijf giert. Vandaag had ik zo’n moment door het lezen van het boek van Bibian Mentel. Ik nam 7 jaar geleden een moeilijke beslissing die insloeg als een bom. Voor mezelf en mijn omgeving. Ik deel hem graag met jullie.

De aanleiding 
Gisteren werd ik tijdens een prachtige trainingsdag van mijn coach verrast door de komst van niemand minder dan paralympisch kampioen snowboardster Bibian Mentel. De training ging over zelfleiderschap en commitment. Nou, dat is precies wat Bibian ons kwam vertellen. Ik kon in de zaal werkelijk een speld horen vallen: 150 mensen muisstil. Wat een power en drive zit er in deze vrouw! In mijn coach trouwens ook, ze had haar niet voor niets uitgenodigd! Keer op keer kwam de kanker bij Bibian terug. Keer op keer vocht ze terug en won ze medailles in snowboarden. Slechts 4 weken geleden onderging ze een zware operatie om haar nekwervels vast te zetten. Alles om dwarslaesie te voorkomen. Gisteren stond ze op het podium alsof er niets aan de hand is! En ze gaat over 50 dagen ook nog eens haar Olympische titels verdedigen. Haar slogan is: it’s all about mentelity! Ze is de belangrijkste persoon in haar leven.

En ineens valt een kwartje bij mij
Thuisgekomen ben ik Bibian’s boek Kutkanker, door jou laat ik mijn leven niet verpesten gelijk gaan lezen. Tis ook bijna uit… tranen stromen regelmatig over de wangen. Wat een levensenergie gaat van deze vrouw uit. Steeds vol overtuiging in haar mogelijkheden. Altijd positief! Soms lijnrecht tegen de medische wereld in. En ineens valt dat kwartje bij mij. Ik weet en voel dat deze levenskracht ook in mij zit. Zo besefte ik vandaag meer dan ooit welke ingrijpende keuzes ik heb gemaakt, en vooral waarom. Mijn niet voor de hand liggende keuzes, kwamen ook altijd uit mijn tenen. En dan ga ik er ook helemaal voor, vol overtuiging. Ik herken dezelfde kracht van Bibian in mezelf.

Nooit meer blogs missen? Schrijf je hier in!
Of volg me via Facebook.

Mijn trouwdag
Tijdens het lezen van Bibian’s boek besef ik ineens dat deze dag 23 jaar geleden mijn trouwdag was. Een mooie zonnige winterdag, waar ik nog met veel liefde en plezier nog aan terugdenk. Toeval of niet, mijn trouwfeest locatie lag praktisch naast de trainingslocatie van gisteren. De herinnering die opkwam was mijn scheiding. Ik ben na 17 jaar huwelijk op een liefdevolle en vriendschappelijke manier weggegaan bij mijn ex. Het was mijn keuze. Ik was verliefd geworden op een andere man en wilde mijn ex niet voorliegen. Lange tijd heb ik gevochten tegen mijn gevoelens en ik had dat met echt niemand gedeeld. Niemand. Iets dat mij later ook nog eens kwalijk is genomen. Afijn, mijn ex was de eerste die ik erover vertelde. Er was wederzijds begrip. En hij had ook een diep verdriet. Geloof het of niet, ik ook… We waren immers al 20 jaar bij elkaar. Het was echt een hele moeilijke keuze. We hadden een heerlijk leven samen, alles op de rit zoals dat heet. Mooi huis, we konden ons veel dingen permitteren en toch zat ik mezelf en mijn persoonlijke ontwikkeling in de weg. Diep van binnen wist ik dat er geen weg meer terug was.

Ik heb dus mijn hart gevolgd!
De reacties uit mijn omgeving waren enorm. Ik kreeg de volle laag. Onbegrip, boosheid, diverse preken en ik heb ook veel vrienden verloren. En ja, ik kreeg er ook dierbare vriend(innen) bij. Heb veel steun gehad van hen. Ik heb puur m’n hart gevolgd, een keuze gemaakt die mijn leven drastisch zou veranderen. En ik heb de volledige verantwoordelijkheid op me genomen in het besef dat ik mijn ex veel pijn zou doen. Ook nam ik het risico van een nieuwe relatie aangaan. Niet wetende wat dit me zou brengen. En wat ik niet gehoopt had, gebeurde. Anderhalf jaar later brak mijn hart. Diegene aan wie ik mijn liefde toevertrouwd had, wilde ineens niet meer verder. Tja, daar stond ik dan. Ik moest alleen verder, weer opnieuw beginnen. En nu alleen. Ik kreeg zelfs van mensen te horen…’Eigen schuld, nu voel je zelf hoe jij jouw ex pijn hebt gedaan’.

Spijt…
Nee, als ik het over zou moeten doen, zou mijn keuze hetzelfde zijn. Ik wist het gewoon zeker. Mijn geloof kwam uit mijn tenen, net zoals bij Bibian. Ik nam vol overtuiging de regie over mijn eigen leven en stapte in een wereld die nieuw voor me was. Ik wilde het anders en ik was bereid om het ook anders te gaan doen. Het heeft me veel gekost, het was absoluut niet makkelijk, maar het heeft me vooral ook veel gebracht. Ik leef maar 1 keer en ik ben de belangrijkste persoon in mijn leven! En ja ik blijf ook mijn ex eeuwig dankbaar voor de vele goede jaren die we samen hadden.

Herken je jezelf in mijn verhaal? Sta je voor een lastige keuze? Ben jij de belangrijkste persoon in je leven?

Wil je hier met mij over sparren? Maak dan gerust gebruik van de mogelijkheid om een gratis skypesessie met me af te spreken. Of geef hieronder een reactie.

JA, ik wil een gesprek aanvragen