Thema
workshop

 Woensdag
23 januari
Amsterdam

Jouw verhaal: gezien en gehoord worden via een opstelling

Thema: miskraam, abortus, onvervulde kinderwens, angst over zwangerschap, dood geboren kindje.

  • 1 op de 6 stellen hebben vruchtbaarheidsproblemen
  • Tenminste 1 op 10 vrouwen krijgt een miskraam. Soms merk je het niet. Soms wel en ben je er een tijd heel verdrietig van.
  • Ook komt 1 op 10 vrouwen tot de keuze van een abortus. Het komt niet uit. Het was ongepland. De vader is een verkrachter. Je toekomst zou je ermee weggooien. Of je hebt een andere relatie. 
  • Je wil al jarenlang kinderen, en het lukt maar niet. Fysiek zou het moeten kunnen. Zit er dan iets emotioneels tussen? Maar misschien behoort het niet binnen de mogelijkheden van jouw lichaam? Hoe ga je dan om met die rouw van iets dat er ook nooit geweest is? Terwijl iedereen om je heen hun kinderfoto’s aan de wereld laten zien.
  • Je bent die ene man (nog) niet tegengekomen om voor je zo gewenste kind. Of het kwam er niet van. Werk was belangrijker.
  • Je bent zwanger en je maakt je zorgen over van alles wat je doorgeeft aan je kleine. Ook al weet je dat je jouw kindje lief ‘hoort’ te hebben, op één of andere manier voel je het niet. En kan je niet blij zijn met je zwangerschap.
  • Je bent een man en je hebt met alles hierboven genoemd ook te maken. Hoe sta jij in dit proces? Hoe steun je je vrouw als je met je eigen verdriet en fijngevoeligheid rondloopt? Wat zijn jouw wensen of angsten?
  • Als stel weten jullie beiden dat jullie proces heftig is of was. Hoe kan je met de pijn en/of verandering tussen jullie nog samen verdergaan?

Over familieopstellingen in het algemeen

Familieopstellingen is een ervaringsgerichte manier van coaching en begeleiding met als doel jouw spanning, pijn of verdriet te bevrijden. Spanning kan soms generaties teruggaan met wortels in gebeurtenissen van je familiegeschiedenis. Dus als je al lang met ‘iets’ rondloopt, zoals een vraag, gevoel, iets dat complex is in je leven en of waar je niet uitkomt met ‘het er steeds over nadenken’ kan een opstelling juist doorbraken voor je creëeren. Ook werkt het transformerend en/of helend in spanning of pijn. Wellicht wil je juist komen om bepaalde scenario’s tegen elkaar af te wegen om een bepaalde keuze te maken rondom het thema kinderloosheid. Ook al voelt je vraag of situatie nog vaag of complex, dan ben je bij ons aan het juiste adres. En als je geen specifieke vraag hebt, is deelname ook inpsirerend en leerzaam, omdat je er altijd wel iets nieuws over jezelf leert kennen. Kijken en proeven kan altijd.  

Praktische informatie themaworkshop

Datum: woensdag 23 januari 2019
Tijd: ontvangst vanaf 9.45 uur, start workshop 10.00 uur tot 13.00 uur.
Adres: De Nieuwe Poort, Claude Debussylaan 2, 1082 MD, Amsterdam.
Kosten: 95,- per persoon

Begeleiders: Oscar Westra van Holthe en Simone Sinjorgo

Oscar Westra van Holthe is een coach die inmiddels een aantal jaren ervaring heeft in de begeleiding van opstellingen: individueel, in groepen, maar ook in het zichtbaar maken van cultuur binnen organisaties. Over Oscar, zijn blogs en referenties kan je hier meer lezen.
Simone Sinjorgo werkt als lichaamsgericht psychotherapeut, systeemtherapeut in haar praktijk in Vlijmen. Daarnaast is zij ervaringsdeskundige op gebied van ongewilde kinderloosheid. Meer informatie over Simone, haar blogs over dit thema kan je hier lezen. 

Wil je mee doen? Geef jezelf dan op via onderstaande button. Mocht je nog vragen hebben, maak dan gebruik van de button voor meer informatie.

We zien en spreken je graag!