Ff d’r op uit voor vitamine G en Z!

Dit weekeinde zat ik in een compleet andere wereld. Ik was op de kruidenkwekerij van onze vrienden in Boskoop. Heerlijk genieten van al dat lekkers! Het heeft me rust en creativiteit gebracht. Maar tjonge jonge, wat kostte het moeite om in het begin op mijn kont te zitten. Ik kon de pauzeknop in mijn lijf niet direct vinden. Ik hoor het je denken. En jij geeft mij tips om tot rust te komen zodat ik weer kan opladen? Ja, dat klopt.

Doordenderen en rennen

In mijn praktijk zie ik dagelijks mensen doordraven en denderen in hun leven. Terwijl ze al weinig energie hebben. Herken je dat? Ik leer je de balans vinden tussen inspanning en ontspanning. Als je namelijk op de toppen van je tenen blijft lopen, dan loert chronische stress om de hoek. En voordat je het weet heb je allerlei kwaaltjes. En zit je hoofd vol gedachtes die steeds terugkomen zonder dat je er iets mee opschiet.

Stil zitten komt bij mij ook niet aanwaaien

Weet je, ik herken zo’n vol hoofd en doordenderen ook hoor! Rust nemen, stil zitten vraagt bij mij nog steeds discipline om het ECHT te doen. Op gezette tijden barst mijn hoofd van turbulentie en dan bedenk ik van alles dat moet. Zo ook dit weekeinde, terwijl ik me voorgenomen had 100% te gaan ontspannen. Uit frustratie ben ik flink gaan stampen op de grond, net als een driftig kind. Vervolgens op blote voeten onze hond uitgelaten. Zo he, dat luchtte op! De spanning in mijn lijf en hoofd was weg.

Vitamine Groen en Zon

Daarna kon ik van de zon genieten en zag ik weer de vogels en insecten in het groene paradijs om mij heen. Het gevoel dat ik nog van alles moest doen was weg! Ben de hele dag buiten geweest. Heb diep geslapen nadien. En ja, mijn creatieve mind was ook weer helemaal aan. Maar belangrijkste: ik kon genieten van mijn rust!

Nooit meer blogs missen? Schrijf je hier in!
Of volg me via Facebook.

Ff d’r uit

Gun jezelf ook regelmatig momenten van vitamine Groen en Zon. Laad je batterijen daarmee eens lekker op. Het lijkt misschien makkelijker om in je rijdende trein te blijven zitten en door te denderen. Maar stap eens uit op een onbekend perron en laat je verrassen door de nieuwe omgeving die je dan ziet!

Sta je nu op een kruispunt in je leven en kan je bij bepaalde keuzes hulp gebruiken? Een nieuwe richting kiezen kan best lastig zijn. Wil je bepaalde dingen ECHT anders gaan doen? Maar weet je even niet hoe? Laat je inspireren tijdens een gesprek met mij.
JA, ik wil graag een gesprek met Simone