Lezing Bieb Rosmalen + tips

donderdagavond
24 oktober 2019 

Rouw, verlies, hoop, wanhoop en verbroken verbindingen

Lezing – Rust en balans hervinden bij jouw (onvervulde) kinderwens. De impact van vruchtbaarheidsproblemen, behandelingen of uiteindelijk geen kinderen krijgen is groot. En levenslang. In Nederland hebben 1 op de 6 stellen vruchtbaarheidsproblemen. 1 op de 4 zwangerschappen eindigt niet in een gezonde baby. Zo’n 10-15% van de zwangerschappen eindigen in een verlies van een prille zwangerschap of vroeggeboorte. Dat is heel veel. En toch praten we er nauwelijks over. Het gaat veelal over een verborgen verlangen. Het is vaak een pijnlijk, intiem en confronterend onderwerp voor alle partijen. Geen stoer onderwerp voor feestjes.

Met name wordt er bij een kinderwens gedacht aan stellen die nog geen kinderen hebben. Maar er zijn er ook ouders die graag gezinsuitbreiding wensen. En dat hun 2e of 3e kindje maar niet wil komen. Of vrouwelijke en mannelijke stellen die samen naar ouderschap verlangen en hiervoor afhankelijk zijn van externe hulp. Of je hebt helaas door omstandigheden geen partner en verlangt naar een kindje. Geen enkel verhaal is hetzelfde. Geen situatie is hetzelfde. Maar 1 ding hebben ze allemaal gemeen: een kinderwens! En als je wens en verlangen niet uitkomt, of dat kan alleen via externe hulp, dan heeft dat een levenslange impact op je relatie, vrienden en (werk)omgeving.

De lezing is toegankelijk voor iedereen. Mijn wens is meer openheid en wederzijds begrip in onze samenleving over de levenslange impact van een onvervulde kinderwens. Begrip begint bij informatie. Je bent van harte welkom. Simone Sinjorgo

TIPS voor jou, je relatie en je omgeving

Ik ga tijdens mijn lezing dieper in op de relationele, lichamelijke en psychische impact van vruchtbaarheidsproblemen, fertiliteitsbehandelingen en een onvervulde kinderwens. Het is onzichtbaar verlies met een verborgen verlangen dat effect heeft op het betreffende stel. Maar ook op de mensen erom heen, zoals familie, collega’s, vrienden, buren en kennissen.

Lezing Rosmalen 24 oktober 2019 Simone Sinjorgo

Hoe kun je vertellen waar je mee zit?

Hoe ga je om met de pijn en de keiharde werkelijkheid?

Hoe houd je contact met je vrienden?

Hoe ga je om met goedbedoelde opmerkingen?

Hoe praat je erover met elkaar zonder altijd te moeten uitleggen?

Hoe kan je iemand ECHT ondersteunen?

Wat kun je doen of zeggen? En wat niet?

En waar kan jij terecht als jij hoort dat jouw kind behandelingen moet ondergaan?

Of je kind zelf nooit kinderen krijgt, en jij dus niet oma of opa wordt?

En hoe ga je verder? Wat doet rouw met je?

Onvervulde verlangens en niet uitgesproken verdriet leiden tot klachten zoals angst, onzekerheid, geen vertrouwen hebben in je lijf of depressieve gevoelens. Afscheid nemen van je kinderwens doe je niet zomaar. Daar is tijd en aandacht voor nodig door te rouwen. Praten erover helpt. En dat is zeer aan te raden. Want onverwerkt verdriet kan op langer termijn resulteren in een verlies van zingeving, levenslust en verbroken verbindingen in relaties.

In rouwfases kan het voelen alsof je in een depressie zit. Maar is dat ook zo? Hoe weet je en voel je wat er echt bij jou speelt? Of bij je partner? Tijdens mijn lezing vertel ik meer over rouw aan de hand van mijn eigen verhaal. Rouwen doet iets met je lijf en mentale weerbaarheid. Tot slot laat ik je ook zien hoe ik nu vrouwen en stellen help bij hun vruchtbaarheidsproblemen, fertiliteitstrajecten en kinderloosheid via mijn ontwikkelde b.a.l.a.n.s-methodiek. En hoe het echt mogelijk is om de zin van je leven in te zien als je kinderwens onverhoopt onvervuld blijft.

Kortom, je gaat gegarandeerd naar huis met inspiratie & praktische tips voor meer rust en balans in je leven.
Je kunt deze tips direct thuis toepassen.

Heb je behoefte aan TIPS voor rust en balans in je leven? En in je lichaam?

Wil je meer weten over de levenslange impact van vruchtbaarheidsproblematiek, fertiliteitstrajecten en ongewilde kinderloosheid?

Of ken je een familielid of vriend(in) die wil ondersteunen?

Of ben je zorgprofessional en wil je er meer over weten?

Kom dan donderdagavond 24 oktober 2019 naar de lezing in bibliotheek van Rosmalen.

De lezing is toegankelijk voor iedereen. Mijn wens is meer openheid en wederzijds begrip in onze samenleving over de levenslange impact van een onvervulde kinderwens. Begrip begint bij informatie. Je bent van harte welkom. Simone Sinjorgo

Praktische informatie

  • Deelname aan de lezing is GRATIS.
  • Er is volop gelegenheid om (persoonlijke) vragen te stellen.
  • Spreekster: Simone Sinjorgo, lichaamsgericht therapeut & expert bij (jouw) onvervulde kinderwens.
  • Donderdagavond 24 oktober 2019
  • Adres: Hoff van Hollantlaan 1, 5243 SR Rosmalen
  • De deur staat open vanaf 19.00 uur. De lezing start om 19.30 uur. We sluiten rond 21.00 uur af.

Reserveer hieronder je stoel!

Kwaliteit en professionaliteit Simone Sinjorgo:
Opgeleid als coach & therapeut in lichaamsgerichte psychotherapie, EMDR, systemisch werk en relatietherapie.  Als registertherapeut aangesloten bij het RBCZ – Register voor Beroepsoefenaren Complementaire Zorg,  SBLP beroepsvereniging en CAM Coop geschillencommissie. Praktijk De Diamant is sinds 2009 ingeschreven bij de KvK onder nummer 09192826. De AGB-codes voor je zorgdeclaraties zijn: zorgverlener 90/102239 en praktijk 90/061716.
Aangesloten bij Freya – Vereniging voor mensen met vruchtbaarheidsproblemen, Kinderloosleven.nl – Platform voor iedere man of vrouw zonder kinderen, Gezondheidszoeker – Platform van gezondheidszorg professionals, Sansoma – Instituut voor lichaamsbewustzijn in Doorn.
Freya - Simone Sinjorgo
Simone Sinjorgo -Kinderloosleven.nl
Simone Sinjorgo - Sansoma.nl