Lezing ‘Een onvervulde kinderwens. Hoe verder?’2018-10-20T22:25:49+00:00

Lezing bieb Waalwijk

27 november 19.00 uur 

Over verborgen verdriet en verbroken verbindingen

De impact van geen kinderen krijgen is groot. Geen enkel verhaal is hetzelfde. En iedereen rouwt over dit onzichtbare verlies en de verloren toekomst op een eigen manier. In Nederland hebben 1 op de 6 stellen vruchtbaarheidsproblemen. Miskramen, abortus, vroeggeboorte, of die gezinsuitbreiding die maar niet wil lukken. En wat als je geen partner hebt en toch verlangt naar een kindje?

Ik vertel mijn eigen verhaal, en hoe ik nu vrouwen en stellen help bij hun onvervulde kinderwens.
Ook ga ik dieper in op de relationele, lichamelijke en psychische impact van de onvervulde verlangens. En wat voor effect dat heeft op het betreffende stel. En op iedereen erom heen, zoals familie, collega’s, vrienden, buren en kennissen. Hoe praat je erover met elkaar? Hoe kan je nu iemand ondersteunen? Wat kun je doen of zeggen? En waar kan jij terecht met je verdriet als jij hoort dat jouw kind nooit kinderen krijgt, en jij dus nooit oma of opa wordt?

Een onvervulde kinderwens loopt in alle levensfases mee.
Onvervulde verlangens kunnen leiden tot klachten zoals angst, onzekerheid, geen vertrouwen hebben in je lijf of depressieve gevoelens. Afscheid nemen van je kinderwens doe je niet zomaar. Daar is tijd en aandacht voor nodig. Praten erover helpt. En dat is zeer aan te raden. Want onverwerkt verdriet kan op langer termijn resulteren in een verlies van zingeving, levenslust en verbroken verbindingen in relaties. Verlies is geen keuze. Maar wel de manier waarop je ermee omgaat.

Wil je meer weten over ongewilde kinderloosheid? Heb je een onvervulde kinderwens? Of ken je een familielid of vriend(in) die je wil ondersteunen in dit proces?
Kom dan dinsdag 27 november naar de bibliotheek in Waalwijk.
Of stuur dit bericht door naar diegene van wie je denkt die er iets aan kan hebben.

Praktische informatie

  • Deelname is GRATIS, er is volop gelegenheid om (persoonlijke) vragen te stellen.
  • Adres: Wilhelminastraat 4a, 5141 HK, Waalwijk.
  • De deur staat open vanaf 18.30 uur. De lezing start om 19.00 uur.
  • Bij ontvangst verwelkomen we je met een kop koffie of thee.
  • Spreekster: Simone Sinjorgo, lichaamsgericht therapeut, Vlijmen.

Reserveer hieronder je stoel!

JA, Simone ik kom naar jouw lezing

En dan neem je toch een hond?

<gratis e-book> Je hebt geen kinderen, en je had ze graag gewild. Welke reden ook: van alles wat je meegemaakt hebt, kun je nog last en zorgen ondervinden. Piekeren, tobben en proberen het zelf op te lossen, helpt meestal niet.

Eerlijk is eerlijk! Ik kan jouw onvervulde kinderwens niet met mijn e-book oplossen. De tips bieden je wel gegarandeerd rust in je hoofd en je lichaam, zodat je een positieve wending aan je leven kunt geven.

Wil je weer de vrolijke en energieke versie van jezelf zijn? Vraag dan mijn e-book aan.

DOWNLOAD NU
Cookies: ze zijn heerlijk om te eten, maar op mijn website gebruik ik ze om ervoor te zorgen dat alles zo soepel mogelijk werkt. Als je op mijn website blijft, ga ik ervan uit dat je daarmee instemt. Meer info? Klik op privacy verklaring. Akkoord