Spreker

Future Proof Project Management Festival 2019

dinsdag
8 oktober 2019 

Interactieve lezing: ‘Omgaan met weerstand’

Tijdens het ‘Future Proof Projectmanagement Festival’ in Den Bosch op dinsdag 8 oktober deel ik – als lichaamsgericht therapeut en expert in lichaamstaal – mijn kennis over de impact van (non)verbale communicatie. En welke essentiele rol jouw lichaam, stem en houding in gesprekken en vergaderingen heeft.

Je lichaam brengt je elke dag van A naar B. Het vertelt je van alles de hele dag door. Als je in gesprek bent met jezelf en met anderen. En je lichaam is altijd zichtbaar en voelbaar voor de mensen in je omgeving. Wat voel jij dan precies? Hoor jij de signalen van je lijf? Weet je eigenlijk welke energie je uitstraalt en wat voor reactie daarop kan terugkomen?

  • De ene dag lukt luisteren beter omdat je goed in je vel zit.
  • Soms ontstaat er ruis op jouw lijn en merk je dat anderen je niet begrijpen of je afwijzen.
  • Wellicht heb je jouw gevoelsknop uitgezet vanwege een heftige gebeurtenis in je leven en kan je even niet luisteren.
  • Misschien merk dat je vaak afdwaalt, flarden van het gesprek mist en de focus kwijt raakt.
  • Of dat je geirriteerd raakt door weerstand van anderen en dat je persoonlijk aantrekt.

Je lijf  en houding spelen hierin een centrale rol. De neiging is om hoofdzaken letterlijk met het hoofd te willen gaan oplossen. De sleutel tot succes van verbinden zit echter in je lichaamstaal, stem en je houding. Ik vertel hier van alles over tijdens het festival aan projectmanagers, projectleiders, teamleiders, adviseurs, managers en directeuren. En ze gaan het natuurlijk ook aan den lijve ervaren.

Inhoud van mijn workshop

Stel je voor… Je staat voor  team of projectgroep. Met enthousiasme en beste bedoelingen lanceer je een nieuw idee of standpunt. En ineens slaat de stemming om. Weerstand! Irritatie tegen jouw voorgestelde verandering. Hoe creëer jij toch draagvlak voor jouw idee zonder te gaan pushen? Hoe ontdek je wat de ander echt denkt? En wat kun jij doen om de regie te houden bij discussies ipv verdedigen of verklaren?

Nonverbale lichaamstaal, houding en stem spelen hierin een onmisbare rol. Weten welke houding je (on)bewust aanneemt en waarom, is onmisbare informatie voor iedere leider, trainer, spreker of begeleider. Door bewustzijn van je houding, lichaamstaal kun je ervaren waar de onderliggende emoties in gesprekken echt over gaan. En deze informatie geeft je als leider, trainer, spreker de mogelijkheid om je kwetsbaar op te stellen. Jazeker, je leest het goed. Kwetsbaarheid, transparatie en openheid over eigen gevoelens en wat weerstand met je doet bevordert juist de communicatie in vergaderingen en overlegstructuren. En uiteindelijk bepaalt dat ook in grote mate de relatie met elkaar en hoe jouw nieuwe idee succesvol wordt geimplemeteerd.

Persoonlijk leiderschap ontstaat mede door je eigen lichaam door en door te leren kennen. 

Kom ook dinsdag 8 oktober 2019 naar het Future Proof Projectmanagement Festival in Den Bosch 

Praktische informatie

  • Wanneer? Dinsdag 8 oktober 2019
  • Waar? Landgoed Ulvenhart, Heistraat 16, 4858 RL, Ulvenhout (Breda)
  • Tijd? Vanaf 08.45 uur ontvangst, afsluiting is rond 18.00 uur

Wil jij vandaag en in de toekomst bijdragen aan succesvol projectmanagement?
Dan kun je dit festival niet missen. Om te komen tot projectsucces is een vorm van kunst. Jij weet als geen ander: stilstand is achteruitgang. Kom te weten hoe jij future proof blijft door samen met jouw team en de mensen om jou heen te komen tot projectsucces. De toename in het aantal projecten dragen ook bij aan de mate van organisatiesucces. Kom de laatste inzichten ervaren.

Kwaliteit en professionaliteit Simone Sinjorgo:
Opgeleid als coach & therapeut in lichaamsgerichte psychotherapie, EMDR, systemisch werk en relatietherapie.  Als registertherapeut aangesloten bij het RBCZ – Register voor Beroepsoefenaren Complementaire Zorg,  SBLP beroepsvereniging en CAM Coop geschillencommissie. Praktijk De Diamant is sinds 2009 ingeschreven bij de KvK onder nummer 09192826. De AGB-codes voor je zorgdeclaraties zijn: zorgverlener 90/102239 en praktijk 90/061716.
Aangesloten bij Freya – Vereniging voor mensen met vruchtbaarheidsproblemen, Kinderloosleven.nl – Platform voor iedere man of vrouw zonder kinderen, Gezondheidszoeker – Platform van gezondheidszorg professionals, Sansoma – Instituut voor lichaamsbewustzijn in Doorn.
Freya - Simone Sinjorgo
Simone Sinjorgo -Kinderloosleven.nl
Simone Sinjorgo - Sansoma.nl