Over mij2018-10-20T12:07:03+00:00

Over mij

Mijn naam is Simone Sinjorgo. Als lichaamsgericht (psycho)therapeut en ervaringsdeskundige inspireer ik vrouwen en stellen met een (nog) onvervulde kinderwens om weer blij en zorgeloos te kunnen leven. Ik leef volop en geniet van de mooie dingen samen met mijn vriend Leon en onze hond Louis. Als er een moeder voorbij komt met haar kind kan ik nu oprecht blij voor haar zijn. Ik feest mee als een vriendin oma wordt, en mijdt kinderverjaardagen of gesprekken over zwangerschap en kinderen niet meer. Lange tijd kon ik dat niet.

Ik ben namelijk ongewenst kinderloos.

De impact ervan heeft mijn leven lange tijd beheerst, maar mede dankzij hulp heb ik stap voor stap afscheid genomen met mijn stille verdriet. Als de dag van gisteren herinner ik me de uitslag: de dokter vertelde dat ik een flinke misvorming in mijn baarmoeder had en dat mijn ex verminderd onvruchtbaar was.

Die dag ging ik een beetje dood. Geen idee wat ik moest missen en toch viel ik in een zwart gat. Wat een verdriet! Ik was boos op mijn lijf omdat het me in de steek liet. Mijn droom van een gezin viel ter plekke in duigen. Voor het eerst in mijn leven  -ik was net 29 jaar- ging ik nadenken over de ‘echte’ zin van mijn leven. Wat heeft het leven voor nut als ik geen kinderen kan krijgen? Is dat niet de basis van ons bestaan? Als ik geen moeder wordt, wie moest ik dan worden?

Er was een kleine strohalm

Mogelijk zou het toch kunnen lukken, maar dan met veel kunstgrepen. Periodes van talloze onderzoeken, hormonen, KI /IUI en IVF volgden. En natuurlijk wachten, testen, nog meer wachten. Elke maand werden we weer overvallen door de teleurstelling, maar tegen beter weten in bleven we toch hopen.

Na 5 jaar medische mallemolen (MMM) viel het doek, nu bijna 20 jaar geleden. Meer was er niet aan te doen. Of toch wel? Dokters repten over ICSI. Maar dat stond nog in de kinderschoenen en had veel haken en ogen. Wilde ik dit wel? Het was lichamelijk en mentaal een slopend proces. Ons huwelijk, seksleven, vrienden, werk, eigenlijk alles was voor altijd veranderd. Ik had behoefte aan rust, ik was op en wilde geen polonaise meer aan mijn lijf.

‘Samen’ hebben we de moeilijkste beslissing ooit genomen: we stoppen.

Die moeilijke keuze bracht verdriet en twijfels met zich mee, maar ook opluchting. De onzekerheid was over! Ik zou nooit moeder en ook nooit oma worden.

Naar de buitenwereld hield ik me groot

Maar het voelde alsof ik de rest van mijn leven nooit meer gelukkig zou kunnen zijn. Ik vulde die ‘lege wieg’ op met keihard werken, nog meer sporten en nooit meer stil zitten. Ik was constant op de vlucht en had mijn gevoel volledig uitgezet. Van binnen borrelde het; ik ging kapot als ik moeders met kinderen zag. Twee jaar na die moeilijke beslissing stortte ik in elkaar: ik raakte burn-out en kreeg een hernia. Voor de eerste keer zocht ik psychische hulp; ik had geen keuze meer, dit kon ik niet meer alleen oplossen.

Praten gaf steun, troost. Eindelijk begreep iemand mij.

Het was het begin om afscheid te nemen van mijn kinderwens. En van nog veel meer bagage in mijn rugzak, die spontaan mee open klapte. Langzaam gleed het verdriet, de pijn en emotionele spanningen van me af. Ik kon af en toe weer als een kind zo blij zijn, of spontaan een lachbui krijgen. Als ik in de spiegel keek, zag ik weer mijn schoonheid -i.p.v. mijn tekortkomingen. Ik kreeg weer ruimte voor andere dingen in mijn leven. Steeds vaker dacht en geloofde ik: Simone, je bent het waard om gelukkig te zijn. Met of zonder kinderen.

Ik merkte dat ik bewust vaker koos voor dingen die ik super leuk vind om te doen. Dat was de trigger om het roer om te gooien. Ik ging weer studeren. Ik kwam weer in beweging, ik ging weer lachen, was niet meer zo serieus en had ’s ochtends weer zin in de dag.

Kortom, ik koos weer voor mezelf. Al betekende dat soms dat ik keuzes maakte die anderen niet begrepen. Dat is oké.

Nu zie ik dat het mijn rol is in het leven, om jou in beweging te brengen en je te helpen met jouw onzichtbare verlies. Ik ben je voorgegaan, en help je door een liefdevolle spiegel voor te houden. Je mag verdrietig zijn. Je mag verward zijn. Je mag het moeilijk vinden om die droom los te laten.

En je mag ook nieuwe dromen maken.

Het is mijn wens dat iedere vrouw die ongewenst kinderloos is weer volop kan genieten en zorgeloos kan gaan leven. Ik help ze bij de rouw van dit onzichtbare verlies en inspireer ze nieuwe dromen te maken.

Wat je over mij moet weten 

Geen woorden, maar daden; Rotterdamser dan ik zijn ze er bijna niet

Maar als je weet hoe gevoelig ik eigenlijk ben, dan zou je dat misschien niet geloven

Ik doe liever iedere dag iets nieuws dan iedere dag hetzelfde

Gaat iedereen naar links? Ik kies dat eigenzinnige, rechter kronkelpaadje.

Je maakt me blij met verse aardbeien, andijviestamppot, pure chocolade. Niet allemaal door elkaar heen. Alhoewel, het kan nooit kwaad iets nieuws te proberen ;).

In de natuur kom ik helemaal tot rust; of dat nou aan zee, in de bergen of in het bos is. Geef me een golfclub in mijn handen en ik ben dubbel zo gelukkig.

Een dag niet gelachen? Das gewoon een klotedag. 😉

Men zegt wel eens over mij dat ik keuzes maak die niet voor de hand liggen. Dat doe ik bewust; ik vind het fijn om anders te zijn dan anderen.

Vroeger werd ik helemaal gek als ik verplicht moest niksen, nu kan ik niet meer zonder een dag ‘helemaal niks’!

Onze trouwe viervoeter Louis is eigenlijk een 4-voeter-plus twee-wieler. Als puppy is hij in zijn rug gebeten door een andere hond en daardoor nu verlamd aan zijn achterpootjes. Hij laat me iedere dag opnieuw zien dat er geen hobbel in het leven te groot is om overheen te crossen.

Louis Jack Russell

Ik ga je nog iets vertellen wat ik tot voor kort niet zomaar op straat durfde te gooien, terwijl het het enige is wat je echt over me moet weten.

Als geen ander begrijp ik jou. Ik weet wat je doormaakt, want ik ben daar ook geweest. Heb in diezelfde bubbel gezeten, waar al bijna geen ruimte is voor je eigen verdriet, laat staan voor dat van de ander. Hoe het je relaties onder hoogspanning zet; met vriendinnen die wel moeiteloos kinderen krijgen, met je ouders die nooit opa en oma zullen worden, met je partner die misschien een andere manier kiest om zijn verdriet te verwerken dan jij.

Ik weet hoe je lang gekoesterde droom in stukken uiteen spat op de vloer als blijkt dat kinderen krijgen niet lukt.

En ik weet ook dat het mogelijk is om daarna weer op te krabbelen en voor jezelf een nieuw en rijk leven te creëren. Met nieuwe dromen.

De pijn van het niet kunnen krijgen van kinderen kan ik niet weghalen. Wel help ik jou met je lijf doorvoelen wat die emoties met jou doen. Hoe het je blokkeert. En wat een opluchting het is als je er in slaagt die lading er af te halen. Niet door te praten. Maar door het aan te gaan en er richting aan te geven.

Gaat dit verhaal over jou?

Wil je die last van je schouders af hebben? Maar voel je je verlamd, machteloos en weet je nu niet waar je moet beginnen? Laat mij je dan helpen met je eerste stap. Ik gun het jou om (weer) gelukkig te zijn.

Boek hier vrijblijvend een gratis gesprek.

Na de sessie van 30 minuten heb jij minimaal 2 bruikbare tips die je direct kunt inzetten, zodat je weer zorgeloos kunt gaan leven.

Ja, ik wil weer nieuwe dromen creëren
Simone Sinjorgo is opgeleid als lichaamsgeorienteerde (relatie)therapeut, counsellor, coach en masseur.  Praktijk De Diamant is sinds 2009 ingeschreven bij de KvK onder nummer 09192826, btw-nummer: NL 1344.31.716.B01. Simone Sinjorgo is als registertherapeut BCZ® aangesloten bij beroepsvereniging SBLP  en aangesloten bij de CAM Coop Geschillencommissie voor de Complementaire en Alternatieve Geneeswijzen. Voor het indienen van je zorgdeclaraties kun je deze codes gebruiken: AGB-code zorgverlener 90/102239 en AGB-code praktijk 90/061716.

En dan neem je toch een hond?

<gratis e-book> Je hebt geen kinderen, en je had ze graag gewild. Welke reden ook: van alles wat je meegemaakt hebt, kun je nog last en zorgen ondervinden. Piekeren, tobben en proberen het zelf op te lossen, helpt meestal niet.

Eerlijk is eerlijk! Ik kan jouw onvervulde kinderwens niet met mijn e-book oplossen. De tips bieden je wel gegarandeerd rust in je hoofd en je lichaam, zodat je een positieve wending aan je leven kunt geven.

Wil je weer de vrolijke en energieke versie van jezelf zijn? Vraag dan mijn e-book aan.

DOWNLOAD NU
Cookies: ze zijn heerlijk om te eten, maar op mijn website gebruik ik ze om ervoor te zorgen dat alles zo soepel mogelijk werkt. Als je op mijn website blijft, ga ik ervan uit dat je daarmee instemt. Meer info? Klik op privacy verklaring. Akkoord