In de media

artikelen,  tv

Hier lees je de links naar de artikelen, tv-uitzendingen en overige informatie in de media van Simone Sinjorgo.

Juni 2023

Podcast Huisje, boompje, baby. In deze aflevering wordt het zogenoemde normale gezin met kinderen onder de loep genomen. Want wat is nu eigenlijk normaal en wie bepaalt dat? En wat als er geen kinderen komen? Luister hier

Mei 2023

Interview NPO 1 extra: eitje (27 mei 19-20 uur) Samen met presentator Malou van der Starre, gynaecoloog Femke Mol en Max Jager spraken wij over de lichamelijke en emotionele impact van trajecten, keuzes, verlies en kinderloosheid. Luister hier

Mei 2023

Deelname tv-programma NADIA: 45+ en zwanger. Medisch is veel mogelijk, toch is niet alles maakbaar. Ik deel mijn verhaal (aan het einde van de uitzending) over ongewenst kinderloos zijn. Benieuwd?  Kijk hier  

Mei 2023

Artikel FAMME over tv-programma NADIA: 45+ en zwanger. Medisch is veel mogelijk, toch is niet alles maakbaar. Ik deel mijn verhaal (aan het einde van de uitzending) over ongewenst kinderloos zijn. Benieuwd? Lees hier  

Februari 2023

Interview in Trouw over een secundaire kinderwens. Je wilt heel graag nog een baby, maar het lukt niet. Hoe vertel je dat aan je kind, als zij steeds vraagt om een broertje of zusje? Lees hier 

Januari 2023

Interview in bijlage Vrij Magazine over een secundaire kinderwens. Rouwen om de tweede die nooit kwam. Lees hier 

Februari 2022

Mijn verhaal in de special van Mijn Geheim. Kinderloos zijn. Wat ik écht voelde bleef jarenlang geheim. Zwijgen bleek niet de oplossing. Het maakte me ziek. Ik leerde erover te praten, te schrijven. Het heeft me gekost en vooral veel gebracht.

Als iemand mij 20 jaar geleden verteld had dat ik nog zou gaan studeren, ondernemer en therapeut zou worden. Die had ik voor gek verklaard. In deze special van MIJN GEHEIM deel ik mijn verhaal. Anders dan eerdere publicaties. Ben stil en trots bij het lezen van de weg die ik afgelegd heb. En wat ik mag betekenen in deze wereld. Lees hier 

November 2021

Mijn verhaal VROUW. Heb vaker in bladen gestaan, het blijft bijzonder om mezelf zo te zien. Trots op mijn reis. Hoe ik van een uitzichtloze toekomst in een sluier van rouw mijn weg gevonden heb. Vallen en opstaan. Uiteindelijk heeft deze grote teleurstelling in mijn leven de belangrijkste lessen gegeven. En met liefde geef ik het verder. Vruchtbaarder dan dat kan ik niet zijn. Lees hier 

Oktober 2021

Het Onderwijsblad heeft een artikel geschreven de impact van ongewenst kinderloos zijn als je in het onderwijs werkt. Hierdoor ben je altijd omringd door kinderen. Werken in het onderwijs is niet (altijd) makkelijk. Als therapeut ben ik gevraagd om mee te werken aan het artikel. En wat ik adviseer. Lees hier 

Maart 2021

In een artikel Freya Magazine blik ik samen met drie anderen terug op 1 jaar Corona en de impact op fertiliteitsbehandelingen.  Lees hier 

Januari 2021

Op het platform Anders dan verwacht deel ik hoe het is om kinderloos te zijn en blijven. En ook dat er ‘geen levende baby is’ om te herdenken. Je neemt afscheid van je kind nog voordat je hem of haar kon (vol)dragen of baren. Er is ook geen maatschappelijk afscheid of sociale erkenning bij miskramen of niet succesvolle vruchtbaarheidsbehandelingen, zoals bij een begrafenis.  Lees hier 

November 2020

In VIVA magazine nr. 45/2020 vertel ik als therapeut waarom het verdriet door secundaire kinderloosheid groot en complex is. Wat als je zo gewenste 2e of 3e kindje niet komt? Wees blij dat je al een kind hebt is een veel gezegde opmerking. Voor zo’n secundaire kinderwens is niet altijd begrip. Zo’n reactie roept vaak twijfels op. Terwijl je intens dankbaar bent met de kinderen die er wél zijn. Maar hoe leg je uit met de rollercoaster aan emoties dat je én super blij bent met je kind(eren) én ook een diep verlangen heb voor een broertje of zusje. Alles mag er zijn. Ook de wens voor meer kinderen. Lees hier 

Oktober 2020

Bij mijn interview voor een artikel in NELmagazine 3 hebben Maartje Lute en ik tranen van (h)erkenning weggepinkt. Zij heeft haar zoon Benja verloren, dat is vreselijk. Ik heb een kind verloren dat nooit gekomen is. ‘Simone, ik hoef alleen te zeggen: ‘mijn kind is dood, iedereen voelt mijn pijn, erkent Benja, doet iets binnen hun mogelijkheden. Wie ziet jou, wie snapt jou, wie kan jou troosten?‘ Maartje vertelt dat ze al vaker een tip kreeg om in haar magazine over ongewenste kinderloosheid te schrijven. Ze bekent eerlijk dat ze dat niet helemaal begreep. Als je nog nooit een kind gehad hebt, dan weet je toch ook niet hoe het voelt om te verliezen, was haar eerste gedachte. Maar ze kwam steeds meer in contact met vrouwen die ongewenst kinderloos zijn. Ze zag hun verdriet, eenzaamheid en ze herkende iets van de rouw bij deze vrouwen. Ineens snapte ze het beter. Je kunt ook rouwen om een kind dat er nooit was, en hoe! Lees hier mijn artikel 

NEL 3 kun je online bestellen.

September 2020

Bij Radio NH (Noord-Holland) in gesprek met Koop Geersing (uitvaartverzorger) in programma Waarheen, waarvoor? Over mijn droom van een groot gezin, hoe kinderloosheid mijn leven veranderde en hoe ik nu mijn ervaringen en kennis deel in mijn praktijk en via mijn boek. Drie muzieknummers zijn gedraaid die ik op mijn eigen uitvaart ten gehore wil brengen. (t.z.t.) Kijk hier de uitzending?  Of luister de PODCAST.

Radio NH interview Koop Geersing Simone Sinjorgo

September 2020

Recensie in FREYA MAGAZINE over mijn boek ‘Onvervulde Kinderwens – verborgen lichamelijke impact van Harmke Zonnebeld. Lees hier de recensie.

Boekrecensie Freya Magazine

Augustus 2020

Artikel op RTL nieuws. De pijn van ongewenste kinderloosheid: ‘Nu ik in de overgang ben, weet ik: het is over’. Dat het onderwerp actueel is, bewees dit artikel: > 100.000 views en vele reacties. Ongewenste kinderloosheid heeft vaak een grote impact, maar die wordt niet altijd besproken. Wat doet het met je, en hoe ga je om met het verdriet? Simone Sinjorgo (54), zelf ongewenst kinderloos, schreef er een boek over. “Veel mensen beseffen niet hoeveel pijn het kan doen.”

Wil je het artikel lezen? 

Juli 2020

LIVE op de HTR | Heusdense Televisie & Radio geweest met mijn boek Onvervulde Kinderwens. Bijzonder moment. Jacqueline Fenn heeft Léon en mij 2 jaar geleden al voor de camera gehad. Naar aanleiding van de brief aan mijn wenskind Max op Moederdag 2018. Na die uitzending vroeg zij waarom ik me niet volledig richtte op vrouwen en mannen met een onvervulde kinderwens. Ze was niet de eerste die dit vroeg. Vrij snel erna heb ik mijn praktijk omgegooid. Ruim 2 jaar later ligt er een boek waarin ik alle tips deel die mij zo geholpen hebben. Wat is er veel gebeurd in mijn leven en die 2 jaar. Mijn kinderloosheid heeft een nooit verwachte zingeving gebracht. Dankbaarheid om te kunnen doen wat ik nu doe. Bekijk hier de uitzending bekijken? (26 minuten)

Heusdense tv & radio interview Simone Sinjorgo ongewenstkinderloos.nl

Juli 2020

RTL NIEUWS heeft het artikel ‘Als kinderen krijgen niet lukt: ‘Het verdriet gaat niet over, het verandert met je mee’ van evajinek.nl overgenomen. Hierin onder andere een interview met mij naar aanleiding van mijn boek Onvervulde kinderwens – verborgen lichamelijke impact. Klik HIER of op de foto om het artikel te lezen.

RTL nieuws Als kinderen krijgen niet lukt: 'Het verdriet gaat niet over, het verandert met je mee' 04 juli 2020

Juli 2020

Interview over mijn boek en eigen verhaal op EVAJINEK. NL Als kinderen krijgen niet lukt: ‘Het verdriet gaat niet over, het verandert met je mee.’ Simone Sinjorgo (54) blijft na een potje golf nog even iets drinken met haar teamgenoten. Stuk voor stuk vrouwen, een aantal van hen net oma geworden. Al snel worden de smartphones erbij gepakt, koppen bij elkaar gestoken en foto’s van blozende kleinkinderen over en weer bewonderd. Simone zit er roerloos bij, terwijl een voor haar inmiddels zo bekende sensatie door haar lichaam trekt. De steen in haar maag, de dichtgeknepen keel, de spanning die haar hele lichaam op scherp zet. Het gevoel: ik moet hier weg, maar tegelijkertijd niet in beweging kunnen komen. Wil je het artikel lezen?

Artikel evajinek.nl als kinderen krijgen niet lukt
Artikel evajinek.nl als kinderen krijgen niet lukt

Juni 2020

Mijn verhaal in NIEUWLICHT EO – dossier Onvervulde Kinderwens. Ik had graag moeder willen worden maar het lukte niet. Lange tijd ging ik van binnen kapot als ik ouders met kinderen zag. In dit artikel vertel ik hoe ik mijn onvervulde kinderwens heb geaccepteerd. En ook hoe de zin van mijn leven zich door therapie als vanzelf ontvouwde om bewust vrouwen en stellen met een (nog) onvervulde kinderwens te begeleiden. En te helpen bij het maken van keuzes rondom adoptie, draagmoederschap, sperma- of eiceldonatie. De zin van mijn kinderloosheid met alle pijn en verdriet is duidelijk geworden door met mijn ervaringen iets te doen en kunnen betekenen voor anderen. En ook hoe dit de basis werd om er een boek over te schrijven. Klik HIER of op de foto om het artikel te lezen.

Nieuwlicht eo dossier Onvervulde Kinderwens

Mei 2020

Voor PERSPECTIEF van Freya heb ik een informatief artikel geschreven over de onzichtbare lichamelijke impact van ongewenst kinderloos zijn. Ik geef tips hoe om te gaan met gedachten en emoties. En welke centrale rol je lijf hierin speelt. Alles wat je meemaakt, elke dag weer, neemt je lijf waar. Bewust en onbewust. En op basis van wat je ervaart, maak je herinneringen, plaatjes in je hoofd en ontstaat een interpretatie. In een razend tempo koppelt je lijf er ook een gevoel aan. Alles wordt opgeslagen. In een ‘split second’ kunnen de tranen in je ogen springen als je terugdenkt als die ene punctie die zo’n pijn deed. Nog voor je het met je hoofd kunt bedenken, reageert je lijf al. Meer weten? Klik HIER of op de foto voor het artikel.

Mei 2020

Naar aanleiding van de publicatie van mijn boek Onvervulde kinderwens ben ik geïnterviewd door het WEEKBLAD HEUSDEN.  Ik vertel mijn eigen verhaal hoe het is om ongewenst kinderloos te zijn. En wat dat voor impact op mijn leven en lichaam gehad heeft. Klik HIER of op de foto om het hele artikel te lezen.

Artikel Weekblad Heusen ongewenstkinderloo

April 2020

Eind april had ik een mooi en openhartig gesprek met Mariska van Dam. Het leuke is dat wij dezelfde missie delen. Beiden zijn we ongewenst kinderloos en willen daarover meer openheid in de samenleving. Ze legde me 10 duivelse dilemma’s voor waaruit ik mocht kiezen. Dat was nog niet zo makkelijk. Ik sluit af met een gouden tip. Wil je weten wat dat is? Klik HIER om te luisteren naar ons gesprek. Veel luisterplezier.

Simone Sinjorgo - rustmomentje

Maart 2020

Als ik alleen eindig in een tehuis, wie komt er dan voor mij? Voor een artikel in het VROUW GLOSSY ben ik geïnterviewd over het levenslange gemis van ongewenst kinderloos zijn. Ik lig niet meer elke nacht wakker, de pijn is naar de achtergrond, er is nu acceptatie. Maar dat is niet zonder slag of stoot gegaan. Ik vertel wat dit met mij doet en dat ik nu 11 jaar geleden mijn eigen praktijk ben begonnen. Klik HIER of op de foto voor het artikel.

Februari 2020

Ongewenst kleinkinderloos. Voor een artikel in het MARGRIET MAGAZINE ben ik geïnterviewd over het levenslange gemis van kinderen en kleinkinderen. Als je nooit moeder wordt dan wordt je dus ook nooit oma. Ik vertel wat dit met mij doet en hoe ik cliënten in de praktijk met het verdriet en de pijn help. Klik HIER of op de foto voor het artikel.

December 2019

TROUW vroeg naar mijn mening als relatietherapeut over het gekibbel rondom de keuze van een kerstboom. De sfeer rond Kerst, de tradities die je van huis uit hebt meegekregen, roepen bij vrijwel iedereen iets op. Positief of negatief. Het is goed om met elkaar te bespreken wat je echt belangrijk vindt en waarom. Het mag voor zich spreken dat een fantastische boom geen garantie biedt op het echte kerstgevoel van gezelligheid en saamhorigheid. In een wereld die gericht is op de buitenkant, zou je dat bijna wel denken. Maar laat je niet gek maken, je kunt een fantastische Kerst hebben zonder opsmuk.”  Klik hier of op de foto voor het artikel.

ruzie om de kerstboom

December 2019

Wie zorgt er later voor mij? In de MARGRIET vertelde ik hoe ik daar nu over denk. In de loop van de jaren ben ik hier losser in geworden. Natuurlijk maak ik me zorgen wie er straks aan mijn bed staat als ik mijn laatste adem uitblaas. Maar het dichttimmeren met verzekeringen, pensioenen en dergelijke doe ik niet meer. Door mijn kinderloosheid leef ik meer met de dag. Het leven is niet maakbaar, maar ik zorg wel voor een netwerk om me heen. Klik op de foto om mijn reactie te lezen.

Wie zorgt er later voor mij? Artikel Margriet

November 2019

Een drukke baan combineren met IVF. Het NRC DAGBLAD vroeg mijn mening en ervaring als therapeut. Veel werkgevers en collega’s hebben geen idee wat er komt kijken bij vruchtbaarheidsbehandelingen. En vele vrouwen en mannen kiezen voor de stilte. Controle echo’s, eicelpuncties, jezelf injecteren in kolfruimtes of op toilet. Dat is jezelf wringen in een zakelijke planning, terwijl je lichaam dat niet kan. Het roept vaak veel spanning op, zeker als het jaar in jaar uit niet lukt. Goede informatie erover is noodzakelijk voor wederzijds begrip. Ik geef daarom ook voorlichting bij werkgevers en leidinggevenden. Klik hier of op de foto voor het artikel.

NRC artikel - Kun je IVF niet in je vrije tijd doen?

November 2019

Mijn verhaal bij WENDY ONLINE. Nu is mijn verhaal vaker geplaatst, maar bij deze heb ik toch weer een traantje gepinkt. Niet weten waarom knaagt soms nog steeds. Jarenlang heb ik het woord ‘onvruchtbaar’ vermeden. Ik was toch verminderd vruchtbaar door mijn misvormde baarmoeder? En mij is altijd toch verteld dat ik nog kansen had? En daarbij hadden we na een lange weg zelf de keuze gemaakt te stoppen met behandelingen, dus het ligt aan jezelf Simone. Maar ja, we waren ook onbegrepen onvruchtbaar toen bleek dat na IVF geen enkele bevruchting plaatsvond. Ik hoor nog de stem van de gynaecoloog. Dit is zeldzaam, maar helaas komt het voor. Ik ben 1 op de 6. Klik hier of op de foto voor het artikel.

Wendy online - Simone Sinjorgo

November 2019

ANDERS DAN VERWACHT vroeg mij voor een artikel of ik stellen garanties bied op zwangerschap door mijn werkwijze als lichaamsgericht therapeut. NEE, garantie op zwangerschap kan ik je niet geven. Wel succesvolle tools, informatie en lichaamsgerichte ontspanningsoefeningen die het leven voor jezelf (en je partner) aangenamer kunnen maken tijdens vruchtbaarheidsbehandelingen. Klik hier of op de foto om het artikel te lezen.

Anders dan verwacht artikel

Oktober 2019

Op 24 oktober gaf ik een lezing over ‘Rust en Balans hervinden bij een onvervulde kinderwens’ in de bibliotheek van Rosmalen. Is ongewild kinderloosheid een levenslang verdriet? 1 op de 6 stellen hebben vruchtbaarheids-problemen. Dat is enorm veel en toch rust op dit onderwerp nog een enorm taboe. Klik hier voor meer info over de lezing. Of op de foto om de poster te lezen.

Lezing Onvervulde kinderwens Simone Sinjorgo

Oktober 2019

Naast therapeut ben ik ook ondernemer. Veronique Prins van Je zaak voor Elkaar heeft mij in de afgelopen jaren de kneepjes van het ondernemersvak geleerd en vooral de juiste vragen gesteld, waardoor ik doe wat ik nu doe. Ze heeft haar nieuwe boek gepresenteerd en ik was daar bij. Trots en dankbaar dat ik een kleine bijdrage mocht leveren aan dit boek.

Ongewenst kinderloos in boek Veronique Prins

September 2019

Mijn eigen geschreven artikel op DEWERELDWIJVEN.COM gaat over mijn levensreis met pieken en dalen over de mens en wens die ik verloor; over pijn en verdriet van groeien en stoeien; over fouten & moeilijke keuzes en waarom ik nu doe wat ik nu doe. Mijn wens is dat iedere moeder en vader zonder kind ook kan zien dat zij een wereldwijf is en hij een wereldvent. We doen er toe! Klik HIER of op de foto om het artikel lezen.

Artikel bedrijf van een wereldwijf

September 2019

Mijn ervaringsverhaal in FREYA MAGAZINE (nummer 3 – 2019) Mijn pijn is mijn werk geworden. Begin 2019 ben ik geinterviewd om mijn eigen verhaal te vertellen. Het was een weg met flinke kuilen en hobbels. Maar ik besef goed waar ik vandaan kwam en nu sta. Trots en dankbaar dat ik nu velen anderen met mijn kennis en ervaring in hun leven mag inspireren. Klik hier of op de foto om het artikel lezen.

September 2019

Artikel in het NIEUWSBLAD DE KAAP met een artikel over de balans hervinden bij een onvervulde kinderwens. Naast mijn praktijk in Vlijmen werk ik namelijk ook vanuit het Instituut Sansoma in Doorn. Lees hier mijn interview over mijn passie en motivatie om vrouwen en mannen met een onvervulde kinderwens en kinderloosheid te ondersteunen met alles wat ze op hun weg tegenkomen. Klik hier of op de foto om het artikel lezen.

Artikel Nieuwsblad De Kaap

September 2019

Wat vertel jij je baas wel of niet? Het NRC DAGBLAD vroeg mijn mening. Stel je wil zwanger worden, krijgt een miskraam of je moet vrij nemen voor een vruchtbaarheidsbehandeling. In mijn praktijk komt de vraag ‘wat moet ik zeggen tegen mijn baas?’ vaak voor. De ervaring leert dat erover praten bij mij (of anderen) al enorm oplucht en leidt tot inzichten wat je kunt (wil) doen. Geen situatie is gelijk. Maar prive en werk gescheiden houden is niet altijd aan te raden. Klik hier of op de foto om het artikel lezen.

Juli 2019

Waarom ben ik hier op de wereld? Wat heb ik te brengen als ik geen moeder wordt? De zin van mijn leven staat in de LIBELLE 2019/nr 33. Lees mijn persoonlijke verhaal en quote op de voorpagina. Mijn kinderloosheid en het nut ervan. Ik zag het niet. Jarenlang heb ik doelloos rondgedoold als een navigatiesysteem zonder eindadres. Totdat iemand mij de vraag stelde wat ik zou kunnen betekenen voor anderen met mijn ervaringen en kennis. Zo geschiedde. Klik hier of op de foto om mijn artikel lezen.

Libelle artikel Simone Sinjorgo

Mei 2019

Tijdens de ledendag van de Nederlandse Klinefelter Vereniging heb ik drie workshops gegeven (mei 2019). Thema was: ‘Omgaan met schuld en schuldgevoelens door je onvervulde kinderwens als je het syndroom van Klinefelter hebt. Ik heb er een artikel over geschreven die gepubliceerd is in het ledenmagazine van de vereniging. Klik op de foto om mijn artikel lezen.

April 2018

Interview met Sophie van SALON VAN WELEER op 1 april. Het is geen grap. Ze bracht een bezoek aan mijn praktijk en vroeg mij van alles over mijn werk. Over mijn missie en wat de impact is van een onvervulde kinderwens. Klik hier of op de foto om het interview  te beluisteren.

Simone Sinjorgo - Praktijk de Diamant

Maart 2019

Artikel in WOMENS HEALTH magazine van maart 2019.  Ik ben geintervieuwd over de twijfels die vrouwen hebben rondom zwanger worden en het feit dat velen de beslissing jaren hebben uitgesteld. Het beeld heerst onterecht dat de medische wetenschap alles wel kan oplossen als zwanger worden niet vanzelf gaat. Klik hier of op de foto om het artikel te lezen.

Simone Sinjorgo - Praktijk de Diamant

December 2018

Artikel in WOMENS HEALTH magazine op 13 december: ‘Weg met de Kerststress!’  Ik ben geintervieuwd om tips te geven voor een stressvrije Kerst. De decembermaand is namelijk niet voor iedereen de leukste tijd van het jaar. De maand gaat voor veel mensen gepaard met de nodige stress, negatieve gedachten en gevoelens. Met deze tips kan je de Kesrtdagen stressvrij doorkomen. Klik op de foto om het hele artikel met mijn tips te lezen.

November 2018

Artikel in BRABANTS DAGBLAD op 27 november: ‘Draagtijd van een onvervulde kinderwens is oneindig.’ Ik ben geintervieuwd door Kees Klijn vanwege mijn lezing in de bibliotheek van Waalwijk. Klik hier of op de foto om mijn verhaal over de impact van ongewenste kinderloosheid te lezen.

Simone Sinjorgo - Brabants Dagblad

November 2018

Dit artikel stond in de MAASROUTE van Waalwijk naar aanleiding van mijn lezing op 27 november in de bibliotheek van Waalwijk. Het onderwerp was ‘Een onvervulde kinderwens. Hoe verder?‘ Alles over de lichamelijke en psychosociale impact die komt kijken bij fertiliteitstrajecten en kinderloosheid. Klik hier of op de foto om het artikel te lezen.

Simone Sinjorgo - Lezing Onvervulde kinderwens

November 2018

In de Week van de Vruchtbaarheid (5 – 11 nov 2018) ben ik geïnterviewd door VROUW. Ik had nooit aan het begin kunnen bedenken, dat ik nu zelf vrouwen en stellen steun met de psychosociale impact die komt kijken bij een onvervulde kinderwens. Klik hier of op de foto om het artikel te lezen.

September 2018

Interview bij Heusdense Televisie over de impact van ongewenste kinderloosheid bij mij en mijn ex-partner. Mooi dat wij ieder ons eigen verhaal mochten delen.  Klik hier of op de foto om de uitzending te bekijken. Duur 40 minuten.

Heusdense Televisie Radio uitzending 6 september 2018

April 2018

Interview bij Heusendese Televisie over mijn werk als lichaamsgericht therapeut en masseur. Wat houdt een lichaamsgerichte aanpak nu in? En waarom verschilt het van praattherapie. Meer weten? Klik hier of op de foto om de uitzending te bekijken. Duur: 30 minuten

April & September 2018

Artikel in de Heusdense Courant over mijn lezingen Laad je batterijen op! in de bibliotheek van Drunen (april) en Vlijmen (sept).

Kwaliteit en professionaliteit Simone Sinjorgo:
Opgeleid als coach & therapeut in lichaamsgerichte psychotherapie, systemisch werk, relatietherapie, NLP, EMDR, ACT en EFT. Als registertherapeut aangesloten bij het RBCZ – Register voor Beroepsoefenaren Complementaire Zorg,  SBLP beroepsvereniging en CAM Coop geschillencommissie. Praktijk De Diamant is sinds 2009 ingeschreven bij de KvK onder nummer 09192826, btw NL 001627595B76. De AGB-codes voor je zorgdeclaraties zijn: zorgverlener 102239 en praktijk 061716.
Aangesloten bij Freya – Vereniging voor mensen met vruchtbaarheidsproblemen; Kinderloosleven.nl – Platform voor man of vrouw zonder kinderen; Point Netwerk Het netwerk voor professionals in de psychosociale fertiliteitszorg; FIOM: expertisecentrum verwantschapsvragen, ongewenste zwangerschap, adoptie, donorconceptie; Condole-app rouw-app die troost, herinneringen, aandacht na verlies samenbrengt; BiVT Bijscholing Instituut voor Therapeuten; De Babyverlies Academie.