Begeleiding

secundaire
kinderloosheid

Verdriet om een broertje of zusje dat niet komt – onvervulde secundaire kinderwens

Je droomde van een groot gezin. Maar opnieuw zwanger worden lukt maar niet. Dolgraag wil je de gezinsuitbreiding waar je zo van droomt. Dat ene broertje of zusje voor jouw kind(eren). Wellicht moet je alles uit de kast halen via medische trajecten, je hebt er alles voor over. Vanuit je omgeving merk je dat er niet altijd begrip is voor je onvervulde secundaire kinderwens. Je voelt je hierdoor vaak alleen, onbegrepen en verdrietig.

‘Wees toch blij met wat je al hebt’
Hoor je mensen zeggen. Alsof je niet blij bent met je kind(eren) die er wel zijn. Natuurlijk. Je bent intens dankbaar voor dat ze er zijn. Maar hoe leg je uit wat je zelf nauwelijks onder woorden kan brengen. Je bent gelukkig voor wat er wél is, maar hebt ook verdriet om wat je mist. Je weet immers ook wát je gaat missen, als je niet meer zwanger wordt. Dat maakt het gevoel zo dubbel. Emoties lopen door elkaar. Je wilt het allemaal nog eens meemaken, voelen en ervaren. Als dan de gewenste zwangerschap uitblijft zorgt dat voor leegte en verdriet.

Misschien heb je het gevoel dat je niet verdrietig mag zijn

Of maken de reacties uit je omgeving schuld- of schaamtegevoelens in je los. En heb je besloten er maar niet meer over te praten. Het feit dat je al mama bent van één of meerdere kinderen betekent niet dat je geen kinderwens mag hebben. En zwijgen over wat je ervaart neemt je nare gevoel en verlangen niet weg. Geluk en verdriet liggen bij secundaire kinderloosheid heel dicht naast elkaar. De verschillende emoties zorgen voor onrust én verwarring in je lichaam en hoofd. De realiteit is daardoor lastig te begrijpen en te accepteren. Je hebt ook te maken met rouw over een kindje die niet komt, dat kost tijd.

Mama zijn met een onvervulde kinderwens – hoe doe je dat?

Wellicht zijn er dagen dat je niet weet hoe je ze door moet komen. Moeder zijn, kinderen opvoeden, van alles regelen. Tegelijkertijd moet je omgaan met de gevoelens van je onvervulde kinderwens. Of eventuele medische trajecten. Het lijkt soms op balanceren met je emoties in de hand. Het is de kunst om jezelf aan de ene kant niet te verliezen in je verdriet en aan de andere kant je kind – dat er wél is – de aandacht te geven die het verdient.

Begrijpelijk dat je soms niet meer weet wat je moet doen. Een eerste stap kan zijn om te (gaan) praten over wat je bezighoudt.
Praten geeft letterlijk ademruimte en ontspanning in je lichaam. Is er niemand in je omgeving waar je terecht kan?

Ik luister graag naar je. Daarnaast help ik je stappen zetten om met gevoelens van verdriet en/of schuld om te gaan.

Geef betekenis aan je emoties en rouw, zodat je met vertrouwen en energie verder kunt!

Speciale aandacht voor jou

  • als je kinderwens voor nog een kindje om welke reden ook onvervuld blijft
  • omdat zwanger worden niet meer mogelijk is (medisch/genetisch)
  • of een 2e of 3e zwangerschap te risicovol is voor jou en je kind
  • als jij nog wel een kinderwens hebt maar je partner niet meer
  • je relatie onder druk staat door je kinderwens

Ik bied passende hulp en ondersteuning, zodat je beter om kunt gaan met jouw verdriet door (secundaire) kinderloosheid. Wil je gericht aan de slag rondom je verlies? Wees lief voor jezelf, neem je gevoelens serieus. Geef betekenis aan je onvervulde verlangen en je rouwproces. Beiden mogen er zijn, hoe moeilijk ook. Voel je dat je hierbij steun kunt gebruiken?

Voel je welkom in mijn praktijk; alleen óf samen met je partner.

Miskraambegeleiding

Wat kan je verwachten van mijn begeleiding?

Tijdens de kennismaking bespreken we waar je staat en waar je tegen aanloopt. Je kunt vragen stellen en ik vertel hoe ik werk. Nadien doe ik een persoonlijk voorstel. Mijn begeleiding is gericht op praktisch toepasbare hulp en tips die je direct thuis kunt inzetten. Alles afgestemd op jouw persoonlijke situatie en wat jij nodig hebt om je beter te voelen.

Lijkt je dat wat?
Neem dan contact op voor een gratis 30-minuten kennismakingsgesprek. Jouw investering is daarna 96,- per sessie. Indien je een aanvullende verzekering hebt, kom je in aanmerking voor een gedeeltelijke vergoeding vanuit alternatieve geneeswijzen. Bedrag is afhankelijk van je zorgverzekeraar.*Samen bespreken we jouw wensen, waar je staat en dan doe ik een vrijblijvend voorstel. 

Wat zeggen anderen?

Ik voel me gelijk rustiger in mijn hoofd en sta weer letterlijk met beide benen op de grond. Ik heb het gevoel eindelijk iets achter me te laten.

Mascha

“De kracht van Simone is dat ze er helemaal is voor je, en dat ze steeds goed afstemt of jouw behoeften. Of je wilt praten, oefenen, tips nodig hebt, of iets kwijt wilt, het kan allemaal. Daardoor worden de sessies een bron van inspiratie, steun en kracht. Echt tijd voor jezelf. Een rustige, ogenschijnlijk eenvoudige maar heel effectieve manier om meer bij en tot jezelf te komen. In hele zware omstandigheden bleef ik overeind dankzij onze afspraken. Grote dank!”

Babette

“Ik heb de lichaamsgerichte therapie als zeer nuttig ervaren. Door oefeningen die Simone begeleidde, kwam ik bij mijn gevoelens en kon ik deze uiten. Hierdoor ontstond bij mij begrip en ruimte voor verandering. Het voelde direct vertrouwd. Simone is to-the-point, warm en betrokken.”

Ingrid

“Het is erg fijn om samen met Simone aan jezelf te werken. Allereerst voelt het direct vertrouwd, wat aangenaam is bij een lichaamsgerichte therapievorm. Ze laat je in je waarde, luistert goed en raakt met haar treffende opmerkingen de juiste snaar. Dit heeft mij een hoop nieuwe inzichten gegeven in mijn eigen denkwijze. Het is fijn je emoties eruit te bewegen. Alles mag en alles kan!”

Anne
Kwaliteit en professionaliteit Simone Sinjorgo:
Opgeleid als coach & therapeut in lichaamsgerichte psychotherapie, systemisch werk, relatietherapie, NLP, EMDR, ACT en EFT. Als registertherapeut aangesloten bij het RBCZ – Register voor Beroepsoefenaren Complementaire Zorg,  SBLP beroepsvereniging en CAM Coop geschillencommissie. Praktijk De Diamant is sinds 2009 ingeschreven bij de KvK onder nummer 09192826, btw NL 001627595B76. De AGB-codes voor je zorgdeclaraties zijn: zorgverlener 102239 en praktijk 061716.
Aangesloten bij Freya – Vereniging voor mensen met vruchtbaarheidsproblemen; Kinderloosleven.nl – Platform voor man of vrouw zonder kinderen; Point Netwerk Het netwerk voor professionals in de psychosociale fertiliteitszorg; FIOM: expertisecentrum verwantschapsvragen, ongewenste zwangerschap, adoptie, donorconceptie; Condole-app rouw-app die troost, herinneringen, aandacht na verlies samenbrengt; BiVT Bijscholing Instituut voor Therapeuten; De Babyverlies Academie.