Samen ongewild kinderloos

Jij en je relatie. Hoe wil je samen verder?

Blij wakker worden naast je partner.

Samen door het leven gaan en een innige verbinding vanuit respect en liefde delen. Is dat niet wat we allemaal willen? Wellicht zijn jij en je partner langzaam door alles wat jullie onvervulde kinderwens meegebracht heeft uit elkaar gegroeid. En hebben jullie nu meningsverschillen, conflicten, weinig of geen seks, verwijten over en weer. Dat doet pijn, elke dag weer. Hoe fijn zou het zijn of weer echt met elkaar in contact te zijn.

Ongewilde kinderloosheid verandert het leven voor altijd.
Evenals jarenlange behandelingen met hormonen, terugplaatsingen of wellicht miskramen. Alles heeft effect en uitwerking op jullie lichamen en relatie. De kans is groot dat de een er totaal anders mee omgaat dan de ander. Dat de een wellicht al verder is in het rouwproces. En dat jij over iets wil praten en je partner op dat moment juist heel verdrietig is en dat niet wil. Hoe ga je hiermee om? Hoe kun je elkaar steunen in ieders eigen proces en toch samen het fijn hebben?

Kan je nog herinneren hoe jullie elkaar ontmoet hebben? Die eerste keer… De verliefdheid, de spanning, het wegdromen. En hoe heerlijk was het om elkaar alles te vertellen en nieuwsgierig te zijn naar elkaar. De intimiteit van je relatie verdraagt geen terughouding, middelmatigheid of compromissen. Contact is de basis van iedere relatie en dat vereist uitwisseling, expressie en levendigheid met alles erop en eraan. Gebrek aan contact is pijnlijk en voelbaar.

Om richting aan jullie gezamelijk leven en nieuwe doelen te geven is moed, begrip, aandacht en tijd voor nodig. Op welk punt jullie ook staan in jullie relatie, het kan nu de tijd zijn om iets te veranderen aan jullie situatie die steeds pijn doet. En weet je? Het is mogelijk om hier iets aan te doen. Doe het niet alleen. Vraag om hulp

Gezien en gehoord worden in jullie relatie. Hulp kan net even dat steuntje in de rug zijn.

Wat kan ik voor jullie betekenen?

Als relatietherapeut bied ik passende hulp voor ieder afzonderlijk en voor jullie relatie samen. We beginnen eerst met een gratis kennismakingsgesprek in mijn praktijk van 30 minuten  Dan bespreken we wat er speelt, wat jullie graag willen en wat nodig is. Op basis daarvan doe ik jullie een voorstel. In alle bijeenkomsten staan jullie vragen centraal en gaan jullie naar huis met veel praktische toepasbare tips, zodat jullie die thuis ook kunt toepassen. Elke bijeenkomst duurt 90 minuten. 

Misschien denk jullie nu: ‘we moeten dit toch zelf kunnen oplossen?’ Zelf doen is wat anders, dan het alleen te doen. In een realtie hebben we de neiging om in dezelfde cirkeltjes te blijven draaien. Het leven heeft jullie als koppel echt nog veel leuks samen te bieden, ook al is dat wellicht nu moeilijk te zien. Jullie kunnen je ook blij en ontspannen voelen in jullie relatie en het leven zonder kinderen. Al verschil je daarover van mening. Laat mij jullie helpen.

Kies nu voor een nieuwe stap in jullie relatie met oog op de toekomst.

Wat kan ik voor julie betekenen?

Allereerst bied ik een luisterend oor. Waar staan jullie nu? Waar willen jullie naar toe? Wat willen jullie echt niet meer? En wat is daar voor nodig om dat te bereiken?

 Tijd voor jezelf, ook al ben je samen. Jullie krijgen ieder eigen praktische handvatten en ontspanningstips op maat, zodat er ruimte ontstaat voor emotionele rust in het hoofd en lijf. En we kijken hoe het vertrouwen terug kan komen in jezelf en je lichaam. Ieder voor zich.

Jij en je relatie. We gaan samen kijken hoe jullie binnen de relatie met elkaar in gesprek kunnen blijven. Zodat zowel jij als je partner gezien en gehoord blijven in alles wat jullie ongewilde kinderloosheid met zich meebrengt. En ook hoe jullie samen nieuwe plannen kunnen maken.

 Omgaan met keuzes en dillema’s. Wat wil jij? Wat wil je partner? We verkennen de keuzes waar jij of jullie nu voor staan en onderzoeken welke mogelijkheden en/of oplossingen er zijn.

Omgaan met familie, werk en vrienden. Als je ongewild kinderloos bent, heb je behoefte aan steun uit je omgeving. En ook al is het al jaren geleden, praten met jullie omgeving helpt. Maar wat voor de een werkt, werkt voor de ander wellicht niet. Wanneer wil je praten? Wat wil je vertellen en wat niet? Hoe vraag je om hulp? Hoe ga je om met goedbedoelde opmerkingen die verkeerd vallen? Jullie krijgen concrete handvatten om ermee afzonderlijk en samen aan de slag te gaan.

 Omgaan verlies en rouw. Rouwen om een onvervulde kinderwens staat niet gelijk aan afscheid nemen of verwerken. Het gaat om anders leren vasthouden van jullie pijn. Bij afscheid nemen van jullie kindje – hoe pril ook – impliceren de woorden’verwerken/afscheid’ dat jullie verdriet overgaat. Ik leer jullie ermee omgaan. Daarbij is het goed om te realiseren dat ieder een eigen proces heeft, en jullie samen ook.

Samen aan de slag

Klik op onderstaande button, vul je gegevens in op het formulier. Dan neem ik zo spoedig mogelijk contact op voor een gratis kennismakingsgesprek in mijn praktijk. Tijdens dit gesprek bepalen we samen wat jullie willen, wat speelt en wat nodig is. Op basis daarvan doe ik een passend voorstel.

Willen jullie samen aan de slag?

Klik op onderstaande button, vul je gegevens in op het formulier. Dan neem ik zo spoedig mogelijk contact op voor een gratis kennismakingsgesprek in mijn praktijk. Tijdens dit gesprek bepalen we samen wat jullie willen, wat speelt en wat nodig is. Op basis daarvan doe ik een passend voorstel.

Wat kan je verwachten van mijn begeleiding?

Tijdens de kennismaking bespreken we waar je staat en waar je tegen aanloopt. Je kunt vragen stellen en ik vertel hoe ik werk. Nadien doe ik een persoonlijk voorstel. Mijn begeleiding is gericht op praktisch toepasbare hulp en tips die je direct thuis kunt inzetten. Alles afgestemd op jouw persoonlijke situatie en wat jij nodig hebt om je beter te voelen.

Lijkt je dat wat?
Neem dan contact op voor een gratis 30-minuten kennismakingsgesprek. Jullie investering is daarna 60,- per persoon per sessie van 90 minuten. Relatietherapie wordt niet vergoed.

Vragen naar aanleiding van mijn informatie?

Reactie van een echtpaar

Na 4 jaar MMM kwam het uiteindelijke nieuws hard aan: “we kunnen niets meer voor jullie betekenen” was de boodschap van de feritiliteitsarts. Slik. Maar wij zouden wel iets moois maken van dit lieve leventje! We waren van zóver gekomen… Wij redden dit wel! Dit ging echter niet zo eenvoudig. Het hele traject had meer stuk gemaakt dan ons lief was en na een ‘ontploffing’ tussen ons beiden was er nog maar één weg: hulp zoeken.

Relatietherapie. Maar hoe dan, wie dan? Wie kan ons met zo’n groot ‘probleem’ helpen? Via-via kwam ik op de site van Simone terecht en er was gelijk zoveel herkenning! Ik besloot gelijk te bellen. Eindelijk iemand die ons begrijpt, eindelijk iemand die zegt hoe het is, herkent en érkent hoe wij ons voelen en enigszins begrijpt waar wij nu in beland zijn!

Het hele traject met Simone was mooi en ook heftig, er zijn veel tranen gevloeid. Eindelijk. Ze wist de juiste snaar te raken en met precies de juiste woorden, die specialisten zónder in ‘dezelfde wereld’ te zitten nóóit hadden kunnen vinden. En dát was voor ons goud waard! We kregen handvaten om om te gaan met bepaalde situaties, afgestemd op dat wat wij nodig hadden.

Simone, je hebt óns geholpen. Je hebt míj geholpen. Je hebt onze toekomst de juiste richting gegeven, ook al weten we ook nog niet wat allemaal voor mooie dingen op ons pad komen. We kijken ernaar uit! Een hele dikke ‘dank-je-wel’ en héél graag tot ziens!

Iris
Kwaliteit en professionaliteit Simone Sinjorgo:
Opgeleid als coach & therapeut in lichaamsgerichte psychotherapie, systemisch werk, relatietherapie, NLP, EMDR, ACT en EFT. Als registertherapeut aangesloten bij het RBCZ – Register voor Beroepsoefenaren Complementaire Zorg,  SBLP beroepsvereniging en CAM Coop geschillencommissie. Praktijk De Diamant is sinds 2009 ingeschreven bij de KvK onder nummer 09192826, btw NL 001627595B76. De AGB-codes voor je zorgdeclaraties zijn: zorgverlener 102239 en praktijk 061716.
Aangesloten bij Freya – Vereniging voor mensen met vruchtbaarheidsproblemen; Kinderloosleven.nl – Platform voor man of vrouw zonder kinderen; Point Netwerk Het netwerk voor professionals in de psychosociale fertiliteitszorg; FIOM: expertisecentrum verwantschapsvragen, ongewenste zwangerschap, adoptie, donorconceptie; Condole-app rouw-app die troost, herinneringen, aandacht na verlies samenbrengt; BiVT Bijscholing Instituut voor Therapeuten; De Babyverlies Academie.