Begeleiding

na verlies van een kindje
in de zwangerschap

Stil verdriet na miskraam, abortus of ander zwangerschapsverlies 

In je dromen zag je het al allemaal al voor je. En ineens liep jouw zwangerschap of bevalling compleet anders dan je had gedacht. Onverwacht moest je afscheid van je (jullie) zo gewenste kindje. Voor de omgeving eindigt jouw (korte) zwangerschap alsof er ‘iets’ niet goed was. Maar voor jou en je partner betekent dit verlies zoveel meer. Het einde van een (langgekoesterde) kinderwens, maar ook je gezins- en toekomstdromen die uiteen vallen. Je bent mama of papa geworden van je kindje en dat is niet zichtbaar voor de buitenwereld.

Geen verhaal of situatie is hetzelfde
Iedere vrouw of man beleeft zwangerschapsverlies anders. En ook iedereen gaat anders om met het verdriet van verlies. Mijn ervaring is wel dat het bij de meesten de wereld op de kop staat. Maakt niet uit hoe ver de zwangerschap was of de reden van verlies. Het doet er niet toe. Na het verlies van je kindje lijkt ineens alles anders. Je ervaart overspoelende emoties en hebt lichaamsreacties die je niet herkent. Alsof je leven stilstaat terwijl de wereld doordraait. Je doet alles op de automatische piloot door, terwijl de pijn allesoverheersend is. Je kunt er geen woorden aangeven. Je denkt de hele dag aan niets anders. En hoe lief bedoeld, maar je omgeving zeggen steeds net de verkeerde dingen.

Begrijpelijk als je hierdoor leegte en onbegrip voelt. Misschien realiseer je je ook wel dat alles wat je voelt te maken heeft je miskraam, overleden kindje of abortus. Het goede nieuws is dat je hier wel degelijk iets mee kunt doen. Erover praten wat je bezighoudt geeft je letterlijk ademruimte en ontspanning in je lichaam. In mijn begeleiding help ik je met concrete stappen zetten waardoor je met je gevoelens van verdriet en/of schuld om kunt gaan.

Ik help je om je kindje(s) een plek in je leven te geven, zodat je met vertrouwen en energie verder kunt!

Ik wil graag in overleg een gratis gesprek plannen
Boek nu direct je afspraak in mijn online agenda

Herken je dit?

 • je durft niet vooruit te kijken
 • je bent bang om opnieuw te verliezen
 • je bent vaak moe en futloos
 • je voelt je eenzaam met je verdriet
 • je relatie is veranderd
 • je kan niet genieten
 • je vertrouwen in je lichaam en jezelf lijkt verdwenen
 • je twijfelt aan alles en herkent jezelf niet in reacties

Ik wil graag

 • de verbinding met mijn kindje(s) voelen
 • mijn kindje(s) een plek geven in mijn leven
 • kunnen genieten van wat er wél is
 • mijn verlieservaring verwerken
 • meer energie en focus
 • er beter over kunnen praten met mijn partner/omgeving
 • van bepaalde nare beelden en gevoelens af  
 • met vertrouwen mijn (onze) toekomst tegemoet

Speciale aandacht voor jou

 • als je één of meerdere kindjes hebt verloren tijdens je zwangerschap
 • of afscheid moest nemen van je kindje rondom je bevalling en/of kraamtijd 
 • een buitenbaarmoederlijke zwangerschap hebt ervaren
 • een abortus hebt ondergaan of om welke (medische) reden dan ook je zwangerschap moest afbreken

Het maakt niet uit hoe pril of vergevorderd jouw zwangerschap was. Wil je gericht aan de slag met het verdriet rondom je verlies? Wil jij jouw kindje dat bij je was een plek geven in je leven? En deze nare verlieservaring verwerken? Voel je dat je daarbij steun kunt gebruiken?

Wees welkom in mijn praktijk; alleen óf samen met je partner.

Miskraambegeleiding
Ik wil graag in overleg een gratis gesprek plannen
Boek nu direct je afspraak in mijn online agenda

Wat kan je verwachten van mijn begeleiding?

In 3 – 5 sessies* doorlopen we samen concrete stappen afgestemd op jouw persoonlijke situatie. Je krijgt praktisch toepasbare hulp aangereikt om de ervaring rondom het verlies van je kindje te helen. Hierdoor kan je hoofd en lichaam ook beter ontspannen. Wat samen met nieuwe inzichten rondom jouw verlies de mogelijkheid geeft om jouw kindje de plek in je leven te geven die het verdient. Stap voor stap met vertrouwen naar de toekomst. Je emoties mogen er zijn, maar beheersen dan niet langer je dagelijkse leven.

Lijkt je dat wat?
Neem dan contact op voor een gratis 30-minuten kennismakingsgesprek. Jouw investering is daarna 90,- per sessie. Indien je een aanvullende verzekering hebt, kom je in aanmerking voor een gedeeltelijke vergoeding vanuit alternatieve geneeswijzen. Bedrag is afhankelijk van je zorgverzekeraar. *Samen bespreken we jouw wensen, waar je staat en dan doe ik een vrijblijvend voorstel.

Ik wil graag in overleg een gratis gesprek plannen
Boek nu direct je afspraak in mijn online agenda

Wat zeggen anderen?

Ik voel me gelijk rustiger in mijn hoofd en sta weer letterlijk met beide benen op de grond. Ik heb het gevoel eindelijk iets achter me te laten.

Mascha

“De kracht van Simone is dat ze er helemaal is voor je, en dat ze steeds goed afstemt of jouw behoeften. Of je wilt praten, oefenen, tips nodig hebt, of iets kwijt wilt, het kan allemaal. Daardoor worden de sessies een bron van inspiratie, steun en kracht. Echt tijd voor jezelf. Een rustige, ogenschijnlijk eenvoudige maar heel effectieve manier om meer bij en tot jezelf te komen. In hele zware omstandigheden bleef ik overeind dankzij onze afspraken. Grote dank!”

Babette

“Ik heb de lichaamsgerichte therapie als zeer nuttig ervaren. Door oefeningen die Simone begeleidde, kwam ik bij mijn gevoelens en kon ik deze uiten. Hierdoor ontstond bij mij begrip en ruimte voor verandering. Het voelde direct vertrouwd. Simone is to-the-point, warm en betrokken.”

Ingrid

“Het is erg fijn om samen met Simone aan jezelf te werken. Allereerst voelt het direct vertrouwd, wat aangenaam is bij een lichaamsgerichte therapievorm. Ze laat je in je waarde, luistert goed en raakt met haar treffende opmerkingen de juiste snaar. Dit heeft mij een hoop nieuwe inzichten gegeven in mijn eigen denkwijze. Het is fijn je emoties eruit te bewegen. Alles mag en alles kan!”

Anne
Kwaliteit en professionaliteit Simone Sinjorgo:
Opgeleid als coach & therapeut in lichaamsgerichte psychotherapie, EMDR i.o., systemisch werk en relatietherapie.  Als registertherapeut aangesloten bij het RBCZ – Register voor Beroepsoefenaren Complementaire Zorg,  SBLP beroepsvereniging en CAM Coop geschillencommissie. Praktijk De Diamant is sinds 2009 ingeschreven bij de KvK onder nummer 09192826, btw NL 001627595B76. De AGB-codes voor je zorgdeclaraties zijn: zorgverlener 90/102239 en praktijk 90/061716.
Aangesloten bij Freya – Vereniging voor mensen met vruchtbaarheidsproblemen, Kinderloosleven.nl – Platform voor iedere man of vrouw zonder kinderen, Gezondheidszoeker – Platform van gezondheidszorg professionals.
Freya - Simone Sinjorgo
Simone Sinjorgo -Kinderloosleven.nl