praktische informatie
altijd bij de hand
als jij het nodig hebt 

€25,- (incl.btw, verzending NL, 22 video’s)

BOEK ONVERVULDE KINDERWENS – verborgen lichamelijke impact
100 tips om je leven in B.A.L.A.N.S te brengen

Kinderen krijgen, het lijkt zo vanzelfsprekend. Maar wat als het niet lukt en je onverwacht een medisch traject in moet, een kind verliest of als je voorgoed afscheid moet nemen van je kinderwens? Het zijn diepgaande processen die onzichtbare sporen achterlaten, zowel mentaal als fysiek. Ik ondervond dat aan den lijve en besloot mijn ervaringen, als ongewild kinderloze vrouw én als therapeut, in te zetten om anderen te begeleiden bij het omgaan met het verlies.

“Dit boek is nooit ‘uit’. Ik heb het geschreven speciaal voor jou. Niet alleen om te lezen, ook om te gebruiken. Gebruik het zoals jij dat wilt. Leg het op je nachtkastje, stop het in je tas, neem het mee op reis en sla het open bij het onderwerp waar jij op dat moment behoefte aan en steun bij nodig hebt. Het is echt mogelijk om een nieuwe, zinvolle draai aan je leven te geven. Ik gun het je van harte.” – Simone

De ruim 100 praktische tips en oefeningen zijn bedoeld om een positieve bijdrage te leveren aan jouw leven en dat van je dierbaren. Wat dit boek uniek maakt, is de B.A.L.A.N.S-methodiek die ik zelf ontwikkelde. Het staat voor Bewustwording, Ademhaling, Lichaam, Aanraking, Nieuwe richting en Samen verder. De 6 hoofdstukken bevatten informatie en concrete handvatten om jou te helpen stappen te zetten in het omgaan met je onvervulde kinderwens. Met ‘Onvervulde kinderwens – verborgen lichamelijke impact’ wil ik het onderwerp bespreekbaar maken en inzicht geven in wat een (nog) onvervulde kinderwens met het lichaam en leven van mensen doet. Daarom deel ik ook mijn persoonlijke verhaal en ervaringen. Daarnaast is dit boek er ook voor iedereen die er beroepsmatig mee te maken heeft.

Wat krijg je?

Naast het boek krijg je ook toegang tot 22 instructievideo’s waarin ik oefeningen extra toelicht en voordoe. Je betaalt 25,- incl. btw. Verzending binnen NL is inbegrepen. (Verzending naar België en Duitsland kost 12,50 – verzekerde post)

Reacties van lezers

Leestip!

Praktijk de Diamant is een praktijk waar wij regelmatig mee samenwerken. Simone heeft een boek uitgebracht dat zeker de moeite waard is om te lezen. Het boek biedt meer dan 100 praktische tips die jou concrete handvatten bieden in het omgaan met je (nog) onvervulde kinderwens.

.

Nij Linge - Kinderwenscentrum Gorinchem

Tastbaar en in elke fase van leven en welzijn toe te passen

Ik vind na het lezen van jouw verhaal en het gebruiken van bepaalde oefeningen het een erg compleet en mooi boek. Waar elke lezer het zijne uit kan halen wat voor diegene op dat moment van toepassing is. Ik had het boek graag jaren geleden willen hebben toen ik nog midden in mn pogingen zat om mn kinderwens te vervullen.

Inés ten Berge heeft de KRO-NCRV documentaire ‘Heb je kinderen?’ gemaakt over ongewenste kinderloosheid in een wereld waarin alles kan.

Inés ten Berge - programmamaker & verslaggever KRO-NCRV

Dank voor je prachtige boek!

De worsteling en het niet weten en toch ‘strompelend’ je weg vinden is zo ontroerend en herkenbaar. Ik ga vrouwen die bij mij voor ondersteuning komen er zeker op wijzen en over vertellen.

Ingrid Neijnens - Geestelijk verzorger Catharina Ziekenhuis Eindhoven

Lieve Simone, jeetje wat is je verhaal over de moederdolfijn weer ontroerend!!

Tranen in mijn ogen. Je verhaal heb ik net uit. Knap hoe je het vertelt op een manier die de impact laat voelen van alles waar je voor kwam te staan. Maar ook met enige lichtheid, waarin de levenslust merkbaar is van ten volle leven met een onvervulde kinderwens. Bewondering voor jou, Dina.

Dina Weeda

Aanrader voor alle vrouwen

Simone is een ervaringsdeskundige in ongewenste kinderloosheid, en beschrijft haar eigen proces in dit boek. Het geeft inzicht in wat voor impact het heeft op je leven, neemt je stap voor stap mee in bewustwording . Door praktische informatie en oefeningen hoe om te gaan met de gevoelens die dit met zich meebrengt, geeft Simone een nieuw perspektief. Hoe laat je je stress los , deel je je gevoelens met je partner, je familie, hoe ga je verder. Een hoopvolle gids voor vrouwen!

Carolinamari

Ik twijfelde bij de aankoop omdat ik bang voor mijn eigen confrontatie was. Je boek is intens, maar vooral praktisch en prettig leesbaar. Ben nu blij, want ik kan het mooi als naslagwerk gebruiken als ik iets nodig heb. Mooi dat er meer aandacht voor komt.

Anoniem

Allesomvattend

De titel doet vermoeden dat dit boek pas van toepassing is als je kinderwens onvervuld blijft. Maar wat als je nog midden in je traject zit en je alle steun kan gebruiken? Door haar openheid over haar eigen verhaal, de vele handvatten en oefeningen, en de oh zo herkenbare gevoelens en emoties maken dit boek tot een must have in je boekenkast.

Het fijne is dat het makkelijk leest, je niet persé van voren naar achter hoeft te lezen en dat je het boek op elk gewenst moment erbij kunt pakken om dat hoofdstuk uit te pikken waar je op dat moment behoefte aan hebt. Wat daarnaast heel prettig is, is dat het boek niet vanuit een standaard man/vrouw perspectief geschreven is, maar gericht op iedereen die op wat voor manier ook met dit onderwerp te maken heeft.

SamSimons

Herkenbaar

Een mooi boek om stil te staan bij verdriet, maar ook hoop te houden in moeilijke tijden. Het geeft in zekere zin vertrouwen in een kinderloze toekomst, door het ervaringsverhaal van Simone. Dat is nog moeilijk om voor te stellen als je zelf nog in behandeling bent en je emoties alle kanten op schieten.

Het ervaringsverhaal van Simone geeft mij ook rust. Veel boeken over ongewenste kinderloosheid zijn geschreven door vrouwen bij wie het (gelukkig) uiteindelijk is gelukt om moeder/ouder te worden. Als je met lege handen staat is hun verhaal herkenbaar, maar toch ook weer niet.

Vrouwkje

Uitnodigend, kleurrijk en niet zwaar

Dit boek is een bijzondere combinatie door allereerst het indrukwekkende persoonlijk verhaal van Simone, gevolgd door zoveel praktische informatie en oefeningen. Die zijn stuk voor stuk echt uitnodigend om te doen en super simpel. Het geeft me handvaten vooral bij mijn verdriet en onmacht.  Blij mee.

LvHG

Dit is meer dan een boek

Ik kreeg dit boek, hoewel ik niet de doelgroep ben. Het eerste wat ik er over zeg is dat het woord ‘boek’ het geen recht doet.

Ik zat te denken aan bijbel, handleiding of compleet naslagwerk, dat is het ook niet maar het een ‘boek’ noemen doet het geen recht. Het is veelomvattend en benaderd dit thema vanuit alle mogelijke invalshoeken. Dat maakt het zeer compleet.

Verder is het niet alleen voor degenen die verdrietig genoeg met het thema te maken hebben, maar ook voor hun omgeving. Omdat ook daar in veel gevallen sprake is van rouw.

Voor mij dus voor velen een must read.

VP68

Voor alle therapeuten

Mooi boek boordevol handige oefeningen! Alhoewel de titel anders doet vermoeden is dit boek voor iedereen! Iedereen die zich bezighoudt met bewustwording, persoonlijke ontwikkeling en verwerken van emoties. Voor jezelf of als therapeut in je praktijk voor je cliënten. Ik kan dit boek van harte aanbevelen.

Het boek vertelt haar persoonlijke, intense verhaal maar is bovenal positief geschreven en staat tjokvol fijne en waardevolle oefeningen om je leven in BALANS te brengen. Een prachtig handboek voor iedereen die in deze onzekere tijd het hoofd en het lijf gezond wil houden. 

Simone van Hagen

Trots dat ik eraan mee mocht werken

Of ik ook een beetje trots was, vroeg Simone me toen we de laatste wijzigingen doornamen. Een beetje? Ik barst bijna uit mijn voegen van trots. ‘Onvervulde kinderwens – verborgen lichamelijk impact’ is dan ook geen gewoon boek. Het is niet alleen een verhaal dat herkenning en troost biedt, het geeft ook steun en vertrouwen.

En het staat vol met praktische tips en oefeningen om je leven weer een positieve draai te geven als kinderloosheid je overkomt of als je middenin medische trajecten zit. Eigenlijk is het therapie in zakformaat. Voor in je tas of voor op het nachtkastje. Of ik daar trots op ben? Beetje boel, lieve Simone. Trots dat ik eraan mee mocht werken, maar vooral op jou.

Esther Nagtegaal

Boek met 100 praktische tips voor meer ontspanning

Onvervulde Kinderwens – verborgen lichamelijke impact gaat je gegarandeerd helpen om de balans en rust te hervinden in je lichaam, relatie en leven. De meeste tips kosten je niet langer dan 2 tot 5 minuten om al ontspanning in je lichaam te voelen. Je kunt ze werkelijk overal doen en zijn dus direct toepasbaar.

Stap voor stap heb ik ze voor je uitgeschreven en licht toe waarom je door een bepaalde oefening beter in je vel gaat zitten. Naast het boek krijg je ook toegang tot 22 instructievideo’s waarin ik oefeningen extra toelicht en voordoe. Je betaalt 25,- incl. btw. Verzending binnen NL is inbegrepen. (Verzending naar België en Duitsland kost 12,50 – verzekerde post)

Sneak preview boek onvervulde kinderwens

Inhoud – wat krijg je?

Uitgebreide informatie over de lichamelijke, emotionele en relationele impact door een onvervulde kinderwens, vruchtbaarheidsbehandelingen en kinderloosheid. Daarnaast krijg je meer dan 100 praktische tips die je concrete handvatten bieden in het omgaan met je (nog) onvervulde kinderwens, zodat je rust en balans kan hervinden in je lichaam en leven. Ook deel ik mijn persoonlijke verhaal, ga dieper in op rouw, verlies en rituelen. De hoofdstukken van de B.A.L.A.N.S-methodiek hebben allemaal dezelfde opzet: ik geef eerst informatie bij het thema, dan volgen de oefeningen, waar nodig geïllustreerd met foto’s, en ik sluit af met één of meer tips. En in de bijbehorende online omgeving vind je 22 instructievideo’s waarin ik bepaalde oefeningen toelicht.

  • 208 pagina’s met 100 praktische (lichaamsgerichte) oefeningen & tips
  • ISBN 9789090330983 – NUR 895

Klik op de pagina’s om te lezen

Het boek is speciaal geschreven voor jou als je

  • een onvervulde kinderwens hebt
  • vruchtbaarheidsbehandelingen ondergaat
  • zwangerschapsverlies hebt meegemaakt
  • ongewenst kinderloos bent (net of al jaren)
  • een secundaire (onvervulde) kinderwens hebt
  • familie bent van iemand met een onvervulde kinderwens
  • of als coach of therapeut bent en er meer over wil weten

Ik heb dit boek geschreven voor alle kinderloze vrouwen, mannen, wensouders, ongeacht hun identiteit, sekse, leeftijd of samenstelling van hun relatie. Mijn eigen ervaringen, zoals ik die in dit boek beschrijf, zijn gebaseerd op een man-vrouwrelatie. Dat neemt niet weg dat ik me er bewust van ben dat er verschillende persoonlijke situaties zijn waarin de kinderwens nog onvervuld is of voor altijd blijft. Het is uitdrukkelijk mijn bedoeling om alleenstaanden en LHBT-relaties ook aan te spreken en mee te nemen in mijn boek.  Simone Sinjorgo

B.A.L.A.N.S-methodiek – 100 tips in 6 hoofdstukken

B – Bewustwording 

Stilstaan bij wat je voelt, wat je doet en hoe je iets doet, maakt de weg vrij om dingen in je leven anders te benaderen. Bewustwording gaat niet over alles veranderen, het gaat erom dat je jezelf wordt en voor jou passende keuzes kunt maken. Door je gedachten en gedrag van enige afstand te bekijken, ontstaat (keuze)vrijheid voor nu en in de toekomst en meer rust in je hoofd.

A – Ademhaling

Je ademhaling fungeert als een ingebouwd stressreductiesysteem in je lichaam. Ervaar je heftige emoties of pijn, maak er dan gebruik van. Met relatief kleine aanpassingen in je ademhaling en lichaamshouding kun je al snel een positief effect realiseren op je algehele welbevinden. Je kunt je ademhaling inzetten om pijnprikkels en paniekgevoelens te verminderen.

L – Lichaam

Je lichaam is levenslang jouw maatje. Het registreert alles wat je meemaakt en reageert er vaak onbewust op, meestal om pijn te vermijden. Daardoor kan emotionele gevoelloosheid ontstaan. Het is mogelijk om je eigen lichaamsreacties of emoties beter te begrijpen en te voelen. Als je bepaalde ervaringen anders gaat interpreteren, krijg je ook andere lichaamsreacties en emoties.

A – Aanraking

Lichaamsaanraking is een van de belangrijkste primaire behoeftes van ieder mens. Het is de manier om verbinding met jezelf en met anderen te maken. De ontdekkingsreis naar het voelen loopt niet via je hoofd maar via je lichaam. Aanraking laat je voelen wat er in je leeft. De geborgenheid en veiligheid van een knuffel of handcontact heeft een directe kalmerende werking. Goed om spanning te ontladen en jezelf weer op te laden.

N – Nieuwe richting

Ieder mens heeft een doel in het leven nodig, die veelbesproken stip aan de horizon. Als je geen doel hebt, dwaal je letterlijk doelloos rond. Kies voor een leven waar je (weer) zelf aan het roer gaat staan. Kies een bestemming die je motiveert om in actie te komen. Dit geeft richting aan je leven, het laat je leven, het geeft zin aan je bestaan. Laat je verrassen en zet je creatieve brein aan.

S – Samen verder

Samen verder is niet alleen gericht op verder samen met je partner, maar ook met vrienden, bekenden en familie. Ervaar je dat jebinnen je relatie veel samen doet of goed kunt praten en er toch eenzaamheid in je knaagt? Dat is niet zo raar; je maakt van alles samen mee en toch beleeft ieder het op een eigen manier. Het is een proces van ‘samenzijn en soms alleen voelen’. Verbinding vinden in narigheid is een ware levenskunst, maar het kan wel.

Bestel nu jouw boek met 100 praktische tips & 22 video’s

In het boek Onvervulde Kinderwens – verborgen lichamelijke impact staan meer dan 100 praktische tips, die je gegarandeerd helpen balans en rust te hervinden in je lichaam en je leven. De meeste tips kosten je niet langer dan 2 tot 5 minuten om al ontspanning in je lichaam te voelen. Je kunt ze werkelijk overal doen en zijn dus direct toepasbaar. Ik heb ze stap voor stap voor je uitgeschreven en licht overal toe waarom je door een bepaalde oefening beter in je vel gaat zitten. Naast het boek krijg je ook toegang tot 22 video’s waarin ik bepaalde oefeningen extra toelicht en voordoe. Ben je ook toe aan rust en ontspanning? Je betaalt 25,-. Verzending binnen NL is inbegrepen. (Verzending naar België en Duitsland kost 12,50 – verzekerde post)

Kwaliteit en professionaliteit Simone Sinjorgo:
Opgeleid als coach & therapeut in lichaamsgerichte psychotherapie, systemisch werk, relatietherapie, NLP, EMDR, ACT en EFT. Als registertherapeut aangesloten bij het RBCZ – Register voor Beroepsoefenaren Complementaire Zorg,  SBLP beroepsvereniging en CAM Coop geschillencommissie. Praktijk De Diamant is sinds 2009 ingeschreven bij de KvK onder nummer 09192826, btw NL 001627595B76. De AGB-codes voor je zorgdeclaraties zijn: zorgverlener 102239 en praktijk 061716.
Aangesloten bij Freya – Vereniging voor mensen met vruchtbaarheidsproblemen; Kinderloosleven.nl – Platform voor man of vrouw zonder kinderen; Point Netwerk Het netwerk voor professionals in de psychosociale fertiliteitszorg; FIOM: expertisecentrum verwantschapsvragen, ongewenste zwangerschap, adoptie, donorconceptie; Condole-app rouw-app die troost, herinneringen, aandacht na verlies samenbrengt; BiVT Bijscholing Instituut voor Therapeuten; De Babyverlies Academie.