onvervulde kinderwens
ongewenst kinderloos

Voel je je vaak alleen en
onbegrepen met je verdriet? 

Gun jezelf zicht op je toekomst in je veranderde leven

De pijn van leegte in je buik en je leven verscheurt je. Daar wil je van af. Liefst zo snel mogelijk. Je bent helemaal klaar met je emoties. Als dan je gewenste kind niet komt, dan zit je niet te wachten op nog meer emo-rollercoasters er achteraan. Wat heeft het voor zin om erover te praten. Het rakelt de boel alleen maar op. Weet je? Ik los het zelf wel op. Wie begrijpt mij nu eigenlijk? Maar als iemand je iets vraagt, stromen de stille tranen als vanzelf. Je keel knijpt dicht. Herken je dit?

Wie ben ik als ik geen mama of papa wordt? Wat is dan mijn zingeving in het leven? 

Een onvervulde kinderwens, jarenlange vruchtbaarheidsbehandelingen, miskramen of vroeggeboorte hebben grote impact op je lichaam, je relatie en omgeving. Kinderloosheid reist in alle levensfases mee. Je snapt echt wel dat je leven doorgaat, en dat je een andere richting op moet gaan. Mensen om je heen vinden dat je je leven weer op moet pakken. Je probeert het wel, maar steeds gebeurt er iets waardoor je in cirkeltjes blijft draaien. Misschien voel je schaamte, verdriet en schuld, omdat je lijf niet doet wat het ‘hoort’ te doen. Of ben je boos op jezelf? Of op de ander, maar laat je het niet merken, want die kan er tenslotte ook niks aan doen.

Er is altijd iets wat je leven nog de moeite waard maakt om voor door te gaan

Wellicht voelt dat nu echt niet zo. Of wil je liefst een quick fix. Begrijpelijk. De realiteit is dat rouwen om je kind dat nooit gekomen of gebleven is, een proces blijft waarvoor geen snel draaiboek bestaat. Je wil grote sprongen maken. Voor je gevoel kom je nauwelijks vooruit, Je bent moe, verdrietig, hebt geen focus. Omgaan met je emoties en richting geven aan je veranderde leven vraagt om tijd, moed en aandacht. Hierin gaat het niet om de snelheid of die grote sprongen. Voorwaarts is nog altijd voorwaarts. Door het zetten van kleine stappen kom je ook leuke dingen tegen, die je nu niet zou verwachten. Er is altijd iets wat je leven de moeite waard maakt om voor te blijven vechten en door te gaan.

Alleen jijzelf kunt hierin het verschil maken. Maar je hoeft dat niet alleen te doen. Het maakt niet uit op welk punt je staat in je leven. Nu kan altijd dé tijd zijn om  iets te veranderen aan je situatie die pijn doet. Hulp kan je verder helpen om weer zicht te krijgen op je toekomst. Net even dat steuntje in je rug. Ga je ervoor?

Ik weet hoe het voelt, en ik weet ook hoe je weer gelukkig kunt worden.

Ik wil in overleg een gratis gesprek plannen
Boek nu direct je afspraak in mijn online agenda

Herken je dit?

 • Je voelt je eenzaam en onbegrepen
 • Je bent vaak moe en futloos
 • Je vraagt je af: hoe nu verder?
 • En: wie ben ik dan zonder kinderen?
 • De intimiteit in je relatie is veranderd
 • Je piekert en maakt je zorgen over van alles
 • Je bent het vertrouwen in je lijf kwijt

Ik wil graag

 • grip op mijn emoties en reacties
 • met vertrouwen mijn (onze) toekomst tegemoet
 • kunnen genieten van wat er wél is
 • meer energie en focus
 • de periode die achter me ligt verwerken
 • er over kunnen praten met mijn partner/omgeving

Speciale aandacht voor jou

 • als je kinderwens om welke reden dan ook onvervuld is
 • als je ongewenst kinderloos bent
 • als je met zwangerschapsverlies te maken hebt gehad
 • als je alleenstaand bent en je kinderwens niet uitkomt
 • als jij een kinderwens hebt maar je partner niet 

Ik bied passende hulp en ondersteuning, zodat je beter om kunt gaan met jouw verdriet door kinderloosheid. Wil je gericht aan de slag rondom je verlies? Wees lief voor jezelf, neem je gevoelens en reacties van je lichaam serieus. Geef betekenis aan je onvervulde verlangen en je rouwproces. Beiden mogen er zijn, hoe moeilijk ook. Voel je dat je hierbij steun kunt gebruiken?

Wees welkom in mijn praktijk; alleen óf samen met je partner.

Ik wil graag in overleg een gratis gesprek plannen
Boek nu direct je afspraak in mijn online agenda

Dit is wat je krijgt als we samen aan de slag gaan

Allereerst bied ik een luisterend oor. Waar sta je nu? Waar wil je naar toe? Wat wil je echt niet meer? En wat is daar voor nodig om dat te bereiken?

 Tijd voor jezelf. Je krijgt praktische handvatten en ontspanningstips op maat, waarmee je jouw negatieve gedachten om kunt buigen naar positieve gedachten. Je gaat ervaren dat JIJ zelf de regie kunt hebben over jouw (pieker)gedachten. Hierdoor ontstaat ruimte voor emotionele rust in je hoofd en lijf. En we gaan samen kijken hoe jij het vertrouwen kunt terugvinden in jezelf en je lichaam. Je doet er toe, ook al heb je geen kinderen.

Jij en je relatie. We gaan ook samen kijken hoe je binnen jouw relatie met elkaar in gesprek kunt blijven. Zodat zowel jij als je partner gezien en gehoord blijven in alles wat jullie ongewilde kinderloosheid met zich meebrengt. En ook hoe jullie samen nieuwe plannen kunnen maken.

 Omgaan met keuzes en dilema’s. Wat wil je? Wat wil je partner? We verkennen de keuzes waar jij (of jullie) nu voor staan, zodat je keuzes kunt gaan maken die echt bij jou passen. En dat je de dingen gaat doen die je leuk vindt.

Omgaan met familie, werk en vrienden. Als je ongewild kinderloos bent, heb je behoefte aan steun uit je omgeving. En ook al is het al jaren geleden, praten met je omgeving helpt. Maar dat wordt niet altijd geboden op de manier die voor jou werkt. Wanneer wil je praten? Wat wil je vertellen en wat niet? Hoe vraag je om hulp? Hoe ga je om met goedbedoelde opmerkingen die verkeerd vallen? Je krijgt concrete handvatten om mee aan de slag te gaan.

 Omgaan verlies en rouw. Rouwen om een onvervulde kinderwens staat niet gelijk aan afscheid nemen of verwerken. Het gaat om anders leren vasthouden van je pijn. Bij afscheid nemen van je kindje – hoe pril ook – impliceren de woorden’verwerken/afscheid’ dat je verdriet overgaat. Ik leer je ermee omgaan. Je werkt eraan om je ermee te verzoenen.

Wat kan je verder verwachten?

We beginnen met een kennismakingsgesprek. Jij ziet mij en ik zie jou. Ik vind het namelijk erg belangrijk dat wij een ‘klik’ hebben met elkaar, zodat je in openheid en vertrouwen jouw verhaal kunt delen. Samen bespreken we jouw wensen, waar je staat en dan doe ik een vrijblijvend voorstel. In de vervolgsessies krijg je praktische toepasbare hulp aangereikt. Alle tips kun je direct in je dagelijkse leven inzetten, waardoor je ook beter kunt ontspannen. Dat geeft ruimte voor nieuwe inzichten in je veranderde leven.  Stap voor stap met vertrouwen naar de toekomst. Je emoties mogen er zijn, maar beheersen dan niet langer je dagelijkse leven.

Lijkt je dat wat?
Neem dan contact met mij op voor een gratis kennismaking via een gratis 30-minuten gesprek. Jouw investering is daarna 90,- per sessie.
Indien je een aanvullende verzekering hebt, kom je in aanmerking voor een gedeeltelijke vergoeding vanuit alternatieve geneeswijzen.
Bedrag is afhankelijk van je zorgverzekeraar.

Ik wil graag in overleg een gratis gesprek plannen
Boek nu direct je afspraak in mijn online agenda

Wat zeggen anderen?

Ik voel me gelijk rustiger in mijn hoofd en sta weer letterlijk met beide benen op de grond. Ik heb het gevoel eindelijk iets achter me te laten.

Mascha

“De kracht van Simone is dat ze er helemaal is voor je, en dat ze steeds goed afstemt of jouw behoeften. Of je wilt praten, oefenen, tips nodig hebt, of iets kwijt wilt, het kan allemaal. Daardoor worden de sessies een bron van inspiratie, steun en kracht. Echt tijd voor jezelf. Een rustige, ogenschijnlijk eenvoudige maar heel effectieve manier om meer bij en tot jezelf te komen. In hele zware omstandigheden bleef ik overeind dankzij onze afspraken. Grote dank!”

Babette

“Ik heb de lichaamsgerichte therapie als zeer nuttig ervaren. Door oefeningen die Simone begeleidde, kwam ik bij mijn gevoelens en kon ik deze uiten. Hierdoor ontstond bij mij begrip en ruimte voor verandering. Het voelde direct vertrouwd. Simone is to-the-point, warm en betrokken.”

Ingrid

“Het is erg fijn om samen met Simone aan jezelf te werken. Allereerst voelt het direct vertrouwd, wat aangenaam is bij een lichaamsgerichte therapievorm. Ze laat je in je waarde, luistert goed en raakt met haar treffende opmerkingen de juiste snaar. Dit heeft mij een hoop nieuwe inzichten gegeven in mijn eigen denkwijze. Het is fijn je emoties eruit te bewegen. Alles mag en alles kan!”

Anne
Kwaliteit en professionaliteit Simone Sinjorgo:
Opgeleid als coach & therapeut in lichaamsgerichte psychotherapie, systemisch werk, relatietherapie, NLP, EMDR en EFT. Als registertherapeut aangesloten bij het RBCZ – Register voor Beroepsoefenaren Complementaire Zorg,  SBLP beroepsvereniging en CAM Coop geschillencommissie. Praktijk De Diamant is sinds 2009 ingeschreven bij de KvK onder nummer 09192826, btw NL 001627595B76. De AGB-codes voor je zorgdeclaraties zijn: zorgverlener 90/102239 en praktijk 90/061716.
Aangesloten bij Freya – Vereniging voor mensen met vruchtbaarheidsproblemen, Kinderloosleven.nl – Platform voor iedere man of vrouw zonder kinderen, Gezondheidszoeker – Platform van gezondheidszorg professionals, Sansoma – Instituut voor lichaamsbewustzijn in Doorn.
Freya - Simone Sinjorgo
Simone Sinjorgo -Kinderloosleven.nl