Als zwanger worden niet vanzelf gaat

Begeleiding voor jou en  je partner

Als zwanger worden zich naar het ziekenhuis heeft verplaatst

Je droomde al van je kind. Maar zwanger lukt niet. Ergens voelde je al aan dat er iets niet klopte. Na onderzoeken worden vruchtbaarheidsbehandelingen geadviseerd. In de achtbaan van hormonen, echo’s, puncties, terugplaatsingen houdt je de moed erin. Maar het is emotioneel en lichamelijk zwaar. Na iedere teleurstelling raap je jezelf weer bij elkaar. Elke cyclus weer roept het nieuwe vragen op, nieuwe keuzes waar je mee te maken krijgt. En alles heeft weerslag op hoe je je voelt.

Er is geen garantie voor succes
Maar je gaat door, want er zijn nog kansen. Je bent nog niet te oud. Maar je merkt ook dat langzaam maar zeker de rek eruit gaat. Je leven staat stil, alles draait om je (jullie) kinderwens. Je lijf is moe, je reageert anders dan anders. Waar de rest van de wereld doordraait, leef jij van cyclus naar cyclus. JE staat er mee op en gaat ermee naar bed. Je ontzegt je veel dingen om de kans van slagen zo groot mogelijk te maken. Alles voor het goede doel, je (jullie) kind.

De weg die je aflegt bij behandelingen is fysiek, emotioneel en mentaal belastend. Je hebt geen zin om continu met je gevoelens bezig te zijn. Maar als je stress, spanning en emoties altijd wegdrukt, uit het zich op den duur in allerlei klachten. Het is van belang om te (gaan) praten over wat je meemaakt, wat je ervaart. En nog belangrijker is om te voelen wat je ervaart. Het is logisch als je overvallen wordt door emoties om op de vlucht te slaan voor je verdriet. De kunst om er grip op te krijgen is door ze toe te laten op moeilijke momenten. Door ze echt te voelen en doorleven kan je ze even later weer los laten. Dat kun je leren, echt waar!

Weten hoe? Ik laat het je zien en help je stappen zetten die bij je passen, zodat je verder kunt.

Herken je dit?

  • Je maakt je zorgen over van alles
  • Je vraagt je af of je ooit zwanger wordt
  • Je voelt steeds meer onbegrepen
  • Je bent vaak moe en futloos
  • Je herkent soms je eigen reacties niet
  • Door de ‘moetjes’ in de seks is je relatie veranderd
  • Je bent het vertrouwen in je lijf kwijt

Ik wil graag

  • grip op mijn emoties en reacties
  • met vertrouwen de behandelingen tegemoet
  • kunnen ontspannen in de wachtweken
  • kunnen genieten van wat er wél is
  • meer energie en focus
  • er over kunnen praten met mijn partner/omgeving

Speciale aandacht voor jou

  • als je niet vanzelf zwanger wordt en vruchtbaarheidsbehandelingen moet ondergaan
  • als alles in je leven in het teken van behandelingen en je kinderwens staat
  • als je moeilijk kunt omgaan met het gemis van je kindje dat al in je droom en hart bestaat
  • als je ondersteuning wil bij het maken van een keuzes over donorconceptie of adoptie
  • als je twijfelt over een bepaalde behandeling
  • als je met zwangerschapsverlies te maken hebt (gehad)

Het maakt niet uit waar je in het proces van vruchtbaarheidsbehandelingen zit. Of voor welke keuzes en beslissingen staat. Ik bied passende hulp en ondersteuning, zodat je beter om kunt gaan met de intensiteit van de behandelingen en teleurstellingen als het niet gaat zoals je hoopt. Wil je gericht aan de slag om meer ontspannen in hoofd en lijf te worden? Neem je gevoelens van hoop en wanhoop die elkaar afwisselen serieus. Geef betekenis aan je onvervulde kinderwens en diepe verlangen voor eenkind. Alle emoties mogen er zijn, hoe moeilijk ook. Voel je dat je hierbij steun kunt gebruiken?

Wees welkom in mijn praktijk; alleen óf samen met je partner.

Miskraambegeleiding

Dit is wat je krijgt als we samen aan de slag gaan

Allereerst bied ik een luisterend oor. Waar sta je nu? Waar wil je naar toe? Wat wil je echt niet meer? En wat is daar voor nodig om dat te bereiken?

 Tijd voor jezelf. Je krijgt praktische handvatten en ontspanningstips op maat, waarmee je jouw negatieve gedachten om kunt buigen naar positieve gedachten. Je gaat ervaren dat JIJ zelf de regie kunt hebben over jouw (pieker)gedachten. Hierdoor ontstaat ruimte voor emotionele rust in je hoofd en lijf. En we gaan samen kijken hoe jij het vertrouwen kunt terugvinden in jezelf en je lichaam. Je doet er toe, ook al heb je geen kinderen.

Jij en je relatie. We gaan ook samen kijken hoe je binnen jouw relatie met elkaar in gesprek kunt blijven. Zodat zowel jij als je partner gezien en gehoord blijven in alles wat jullie ongewilde kinderloosheid met zich meebrengt. En ook hoe jullie samen nieuwe plannen kunnen maken.

 Omgaan met keuzes en dilema’s. Wat wil je? Wat wil je partner? We verkennen de keuzes waar jij (of jullie) nu voor staan, zodat je keuzes kunt gaan maken die echt bij jou passen. En dat je de dingen gaat doen die je leuk vindt.

Omgaan met familie, werk en vrienden. Als je ongewild kinderloos bent, heb je behoefte aan steun uit je omgeving. En ook al is het al jaren geleden, praten met je omgeving helpt. Maar dat wordt niet altijd geboden op de manier die voor jou werkt. Wanneer wil je praten? Wat wil je vertellen en wat niet? Hoe vraag je om hulp? Hoe ga je om met goedbedoelde opmerkingen die verkeerd vallen? Je krijgt concrete handvatten om mee aan de slag te gaan.

 Omgaan verlies en rouw. Rouwen om een onvervulde kinderwens staat niet gelijk aan afscheid nemen of verwerken. Het gaat om anders leren vasthouden van je pijn. Bij afscheid nemen van je kindje – hoe pril ook – impliceren de woorden’verwerken/afscheid’ dat je verdriet overgaat. Ik leer je ermee omgaan. Je werkt eraan om je ermee te verzoenen.

Wat kan je verder verwachten?

We beginnen met een kennismakingsgesprek. Jij ziet mij en ik zie jou. Ik vind het namelijk erg belangrijk dat wij een ‘klik’ hebben met elkaar, zodat je in openheid en vertrouwen jouw verhaal kunt delen. Samen bespreken we jouw wensen, waar je staat en dan doe ik een vrijblijvend voorstel. In de vervolgsessies krijg je praktische toepasbare hulp aangereikt. Alle tips kun je direct in je dagelijkse leven en tijdens de trajecten inzetten, waardoor je ook beter kunt ontspannen tijdens de behandelingen. Stap voor stap met vertrouwen naar de toekomst. Je emoties mogen er zijn, maar beheersen dan niet langer je dagelijkse leven.

Lijkt je dat wat?
Neem dan contact met mij op voor een gratis kennismaking via een gratis 30-minuten gesprek. Jouw investering is daarna 96,- per sessie. Indien je een aanvullende verzekering hebt, kom je in aanmerking voor een gedeeltelijke vergoeding vanuit alternatieve geneeswijzen. Bedrag is afhankelijk van je zorgverzekeraar.

Wat zeggen anderen?

Ik voel me gelijk rustiger in mijn hoofd en sta weer letterlijk met beide benen op de grond. Ik heb het gevoel eindelijk iets achter me te laten.

Mascha

“De kracht van Simone is dat ze er helemaal is voor je, en dat ze steeds goed afstemt of jouw behoeften. Of je wilt praten, oefenen, tips nodig hebt, of iets kwijt wilt, het kan allemaal. Daardoor worden de sessies een bron van inspiratie, steun en kracht. Echt tijd voor jezelf. Een rustige, ogenschijnlijk eenvoudige maar heel effectieve manier om meer bij en tot jezelf te komen. In hele zware omstandigheden bleef ik overeind dankzij onze afspraken. Grote dank!”

Babette

“Ik heb de lichaamsgerichte therapie als zeer nuttig ervaren. Door oefeningen die Simone begeleidde, kwam ik bij mijn gevoelens en kon ik deze uiten. Hierdoor ontstond bij mij begrip en ruimte voor verandering. Het voelde direct vertrouwd. Simone is to-the-point, warm en betrokken.”

Ingrid

“Het is erg fijn om samen met Simone aan jezelf te werken. Allereerst voelt het direct vertrouwd, wat aangenaam is bij een lichaamsgerichte therapievorm. Ze laat je in je waarde, luistert goed en raakt met haar treffende opmerkingen de juiste snaar. Dit heeft mij een hoop nieuwe inzichten gegeven in mijn eigen denkwijze. Het is fijn je emoties eruit te bewegen. Alles mag en alles kan!”

Anne
Kwaliteit en professionaliteit Simone Sinjorgo:
Opgeleid als coach & therapeut in lichaamsgerichte psychotherapie, systemisch werk, relatietherapie, NLP, EMDR, ACT en EFT. Als registertherapeut aangesloten bij het RBCZ – Register voor Beroepsoefenaren Complementaire Zorg,  SBLP beroepsvereniging en CAM Coop geschillencommissie. Praktijk De Diamant is sinds 2009 ingeschreven bij de KvK onder nummer 09192826, btw NL 001627595B76. De AGB-codes voor je zorgdeclaraties zijn: zorgverlener 102239 en praktijk 061716.
Aangesloten bij Freya – Vereniging voor mensen met vruchtbaarheidsproblemen; Kinderloosleven.nl – Platform voor man of vrouw zonder kinderen; Point Netwerk Het netwerk voor professionals in de psychosociale fertiliteitszorg; FIOM: expertisecentrum verwantschapsvragen, ongewenste zwangerschap, adoptie, donorconceptie; Condole-app rouw-app die troost, herinneringen, aandacht na verlies samenbrengt; BiVT Bijscholing Instituut voor Therapeuten; De Babyverlies Academie.