Glimlachen ontspant je lijf

Zelfs geforceerd glimlachen

Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd

Maar door je miskraam, onvervulde kinderwens en/of behandelingen vergaat je meestal het lachen.  Dit keer geef ik je een lachtip die gegarandeerd werkt. Wellicht geloof je er niet in. Toch hoop ik dat je doorleest. Want hoe zwaar je het ook hebt. Hoe naar je je voelt. Deze tip geeft je echt even een moment verlichting.

Schatterlachen, zou ik dat nog ooit kunnen?
Ik heb periodes gehad dat ik dacht nooit meer gelukkig te worden en te kunnen lachen. Op iedere straat werd ik geraakt in mijn gemis. Als ik ouders met kinderen zag, dacht ik: waarom jullie wel en ik niet? Het huilen stond me nader dan het lachen. En als ik een keer wel lachte, dan voelde dat als verraad. Alsof ik mijn pijn niet meer serieus nam of zo. Muurvast zat ik in een viceuze cirkel waar ik eerder koos voor stilhouden of huilen.

Herkenbaar? Het leven is niet altijd om te lachen

Maar het hoeft niet steeds gevuld te zijn met zwaar weer, pijn en verdriet. Daarom nu onderstaande eenvoudige tip die je overal kunt toepassen. En waarmee je je gegarandeerd beter voelt binnen enkele minuten. Ervaar het zelf. Wat moet je doen? Glimlachen, al is het nog zo geforceerd…

Hoe doe je het?
Duw je mondhoeken omhoog en open je mond zodat je tanden zichtbaar zijn. Voel je spanning in je kaken? Steek je tong uit; zover mogelijk. Adem diep in en uit en breng die mondhoeken weer omhoog. Glimlach een minuut. Het is echt onmogelijk om negatief en intens verdrietig te blijven als je dit doet.

Nooit meer blogs missen? Schrijf je hier in!
Of volg me via Facebook.

Als je GLIMLACHT

Wordt je vanzelf vrolijker, lichter. Het ontspant je lichaam, maakt je hoofd leger. Het geeft een boost aan je immuunsysteem. Het verbetert je bloed-circulatie. Dit gebeurt doordat je hormonen aanmaakt zoals endorfine; het gelukshormoon. Deze heeft een pijnstillende en kalmerende werking in je lijf. Je merkt dat al binnen enkele minuten.

Al voel je je diep ongelukkig
En kun je alleen maar huilen; glimlachen ontspant de spieren in je gezicht, kaken en ogen. Je pijn verbijten kan simpelweg niet als je je mondhoeken omhoog krult. Je middenrif ontspant mee, waardoor je makkelijker ademt en kunt zuchten. Dat geeft ruimte, lucht. Je hersenen pakken die signalen van de ontspanning op, waardoor je endorfine gaat aanmaken. Dat geeft je een ‘fijn gevoel’.

Zet glimlachen voortaan op je dagelijks menu

Net als bewegen en gezond eten. Het is zó de moeite waard om elke dag (een beetje) te lachen. Al is het maar één minuutje. Glimlachen is simpel, wellicht een beetje gek om te doen als je tranen met tuiten huilt, maar het werkt. Het verdrijft negatieve emoties en ontlaadt de stress in je lijf. En dat ene minuutje per dag… Dat is toch wel te doen, toch?

Laat de buitenwereld zien hoe mooi je bent als mens
Probeer dit gewoon eens uit al voelt het tegenstrijdig om te doen. Je zal merken als je een paar keer wat verschillende glimlachposes hebt gedaan, dat er vanzelf een diepe zucht uit je lichaam komt. Je lach maakt overigens ook een ander blij als die naar jou kijkt. Maar doe het vooral voor jezelf!

Ga voor niets minder dan dat. Gun jezelf het allerbeste van wat wel mogelijk is in je leven.
Dat verdien je. 

Lieve groet,
Simone

E-training ‘van angst naar vertrouwen’

Dit online programma bestaat uit 6 lessen. Aan de slag in eigen tijd en tempo. Een les bestaat uit info, apart werkboek, video, tips, handige links en opdrachten. Alles om concrete stappen te zetten naar meer vertrouwen. Al het lesmateriaal (behalve video’s) kun je downloaden, printen. Na betaling krijg je een inlog voor toegang tot de 1e les. Gegevens kun je aanpassen. Iedere week ontvang je bericht dat je volgende les klaar staat.

Lijkt je dat wat? Kijk hier voor meer info.