Wanneer kan ik weer leven?

Drie praktische tips

Lange tijd bepaalde onze kinderwens mijn hele leven, mijn dromen en hoop. Alles wat mogelijk was heb ik wel gedaan. En ook heb ik mezelf veel leuke dingen ontzegd. Alles stond in het teken om zwanger te worden. Toen het uiteindelijk niet lukte, viel ik in een zwart gat. En dan… Hoe word ik weer gelukkig?

Wat word ik dan als ik geen moeder wordt?

Ik wist het echt niet en deed gewoon waar ik goed in was. Meer werken en nog intensiever sporten. Succesvol worden. Het leidde me af van de pijn, maar ik liep echt als een kip zonder kop rond. Dwalend, zoekend, onrustig. Ik wist niet waar ik stond, laat staan waar ik naar toe wilde. Mijn leven voelde als lijden ipv mijn leven (zelf) leiden. Waar werd ik nog blij van?

Moeilijkste was loslaten van alle zorgen

Gek werd ik van al mijn gedachten. Steeds meer popte erop in mijn hoofd. Gevuld met pijnlijke herinneringen en zorgen over mijn toekomst. Ik zat vol angsten. Het leek soms wel of er stemmetjes in mijn hoofd zaten. Ik MOEST de hele dag van alles doen van mezelf. En maar flink bezig zijn. Om vervolgens elke avond compleet gecrasht op de bank te liggen.

Herken je dit? Vraag je jezelf af hoe lang dit gaat duren en wanneer je jouw zorgeloze leventje weer terugkrijgt? Terwijl je het anderen naar hun zin maakt en je eigenlijk jezelf voorbij rent….

Nooit meer blogs missen? Schrijf je hier in!
Of volg me via Facebook.

Breng er NU verandering in

Een mooiere wereld begint eerst bij jezelf. Zet jezelf op nummer 1. Dat is niet egoïstisch. Jij bent de belangrijkste persoon in jouw leven. Pas als jij blij en gelukkig kunt zijn, haal je voldoening uit wat je doet. Of uit datgene wat je voor anderen kunt betekenen. Ik geef je 3 TIPS. Kijk wat voor je werkt. Pas het aan zodat je het voor jou kan laten werken.  

  1. Maak je hoofd ‘leeg’ door te gaan wandelen 
    Buitenzijn lucht op. De natuur ontspant je lichaam. De kleur groen maakt je rustig in je hoofd. Een half uur wandelen vermindert al stress. Zonlicht laat je van binnen en buiten stralen. En daarvoor hoeft het echt niet een strak blauwe hemel te zijn.
  2. Vertragen helpt om de ontspanning terug te vinden
    Doe alles wat je doet bewust in slow motion. Langzaam lopen door bewust je voeten af te rollen. Eindeloos lang kauwen op een hapje eten voor je het inslikt. Bijna meditatief langzaam boterham smeren en klaar maken. We voelen vaak niet meer hoe hard we door het leven rennen. Als je een paar minuten ‘snel wandelt’ en dan over gaat naar ‘slow motion’ dan ervaar je wel degelijk het verschil. Zucht een paar keer lekker in de vertraging en gooi de spanning van je af.
  3. Prik liefdevol je gedachten-ballonnen door
    Wordt je gek van al je gedachten? Weet dat ze blijven komen en gaan. Plaats elke gedachte in een afzonderlijke ballon. Visualiseer  een speld en prik de ballonnen ‘liefdevol’ door. Na verloop van tijd zal je merken, dat gedachten minder worden. Gewoon omdat je lichaam voelt, dat jij er minder gevoelig op reageert. Dan merk je ook dat je meer grip en zelfcontrole krijgt over je eigen emoties.

Pak de regie over je leven terug

En dit gaat nu eenmaal stap voor stap. Blijf je emoties en frustraties benoemen. Ze zijn er nu eenmaal. Ook die komen en gaan. Negeren of opkroppen zorgt er alleen maar voor dat je de druk in je lichaam opvoert. Haal de druk van de ketel, gooi het eruit!

Doe dingen die je energie geven.
Doe dingen die je even afleiden.
En doe dingen die voor jou goed voelen.

Fijne dag, Simone

Meer ontspanning en balans in je leven 
In mijn boek Onvervulde kinderwens staan 100 tips die je hierbij helpen.
Lees ook wat anderen van mijn tips vinden.

Boek onvervulde kinderwens - verborgen lichamelijke impact