Verander de kijk op je leven

Drie ontspanningstips

Ken je dat? Standje overleven

Doorgaan tot je erbij neevalt? In alles wat je hebt meegemaakt of nu nog meemaakt rondom je kinderwens heb je vast vele risico’s genomen. Heb je dingen gedaan die spannend waren. Dingen die je voorheen nooit bedacht zou hebben te doen. Je bent ervoor gegaan. Je ging tot het gaatje. De hoop, droom en sterke wens hielpen je om in het diepe springen. Om standje overleven te overleven.

Je ging voor het onbekende. En weet je?

En weet je? Dit is precies dat ik jou voor de rest van je leven ook gun.
Niet dat standje overleven. Of tot het gaatje te gaan. Maar wel dat je risico’s durft te blijven nemen om nu andere spannnende dingen te gaan doen. Gewoon om dingen uit te proberen hoe iets is. Hoe het proeft. Hoe het smaakt. Alleen door opnieuw te spingen in het onbekende ontmoet je nieuwe mensen. Ervaar je passies die je nooit eerder zag of voelde.

Wellicht lijkt dat een uitdaging op dit moment. Elke kleine stap hierin is er eentje.
Ik geef 3 tips voor de start van een andere kijk op je leven.

Jij bent het waard om risico’s te nemen!

En met het feit dat jij stappen zet en groeit, verandert je omgeving automatisch met je mee. In eerste instantie is dat niet zichtbaar of voelbaar. Net zoals bij bloemen of groenten waar het eerste deel van de groei buiten beeld blijft onder de grond. Maar uiteindelijk komt er na een periode van zaaien, onkruid wieden, water geven en liefdevolle aandacht echt een tijd van oogsten. En dan smaakt het dubbel zo lekker als je samen bent gegroeid.

Stoeien en groeien is bloeien

Met het feit dat jij stappen zet en groeit, verandert je kijk op het leven. In eerste instantie is dat niet zo direct zichtbaar of voelbaar. Net zoals in de natuur bij bloemen en groenten groeit het eerste deel buiten het zicht onder de grond. Maar uiteindelijk komt er na de periode van zaaien, onkruid wieden, water geven en liefdevolle aandacht een tijd van oogsten. En dan smaakt de bloei dubbel zo lekker als je voelt hoe je bent gegroeid.

Nooit meer blogs missen? Schrijf je hier in!
Of volg me via Facebook.

3 TIPS die de kijk op je leven kunnen veranderen

  1.  Kijk elke dag bewust 2-3 minuten in de spiegel naar je gezicht of deel van je lichaam. Focus alleen op het stuk dat je van jezelf mooi vindt. Er is echt wel iets moois te zien en vinden. Je oogopslag, je lach, de kleur van je ogen of jouw lachkuiltje. Heb je het gevonden? Focus op die plek. En zeg dan hardop tegen jezelf: mens, wat ben je mooi!
  2. In je leven kun je niet zonder anderen. We hebben het nodig om ons te verbinden met anderen. Wie maakt jouw leven leuker? Neem contact met die persoon op en spreek dat eens uit: ‘Met jou is alles leuker’. Zo’n kleine zin geeft aan hoe kostbaar jij de relatie met de ander vindt. Hoe blij jij van die persoon wordt. Voor wie die is of doet. Liefdevol contact maakt je van binnen kalmer.
  3. Lachen zorgt voor ontspanning van vele spieren in je gezicht en kaken. Lukt het even niet om te lachen, gun jezelf een geforceerde glimlach. Bizar maar waar dit werkt echt heel goed. Je zal merken als je een paar keer wat verschillende glimlach-poses hebt gedaan, dat er vanzelf een diepe zucht uit je lichaam komt. Jouw lach maakt een ander blij MAAR VOORAL JEZELF!

Als je droom voor jouw kindje (nog) niet uitkomt, dan kan dat voelen alsof je leven niet compleet is. Dat je niet goed genoeg bent. Dat je er niet bij hoort. Niets is minder waar. Je doet ertoe als vrouw en man, ook zonder kids.

Laat de buitenwereld zien hoe mooi je bent als mens.

[BOEK] Heb je behoefte aan meer ontspanningstips?

Wellicht dat mijn boek hierin iets voor je kan betekenen. Naast mijn eigen verhaal beschrijf ik meer dan 100 praktische tips en ontspanningsoefeningen. Zie het als een handboek dat je er steeds bij kan pakken als het nodig is.