De klanktafel die mijn partner en ik gebruiken in onze praktijk is gebaseerd op de Sandawa, een westerse variant op klassieke oosterse snaarinstrumenten. De 22 snaren aan de onderzijde van de tafel zijn allen gelijkgestemd. Vandaar ook wel de naam monochord.  Door het bespelen van de snaren klinkt een rijk palet aan boventonen. De trillingen dringen op subtiele wijze via de tafel (en je oren) door in jouw lichaam. Dit geeft jou een fijne en diepe ontspanning. Het wordt vaak als een weldaad voor lichaam en geest omschreven. De klanken hebben namelijk een rustgevende werking op de activiteit in je hersenen.

 

Uit liefde geboren

Onze klanktafel is met liefde gemaakt van een combinatie van hoogwaardig en duurzaam geteeld (FSC) meranti en okoumé met daaronder 22 gelijkgestemde snaren. De tafel heeft een lengte van 2 meter, een breedte van 60 cm en een hoogte van 85 cm. De klanktafel is met passie gebouwd door Jo Jansen van het ensemble Diapason. Jo heeft 2 klanktafels gebouwd. De andere tafel laat haar klanken resoneren in Langenboom.

 

Oertoon

De klanktafel is gestemd in de frequentie 432 Hz. Deze frequentie wordt ook wel onze ‘oertoon’ genoemd om je zo  weer in je natuurlijke trilling te krijgen. Bewustwording van wat je wil en ook wat je misschien niet meer wil. Maar vooral brengt die toon een soort thuiskomen-gevoel. De resonantie omhult je, werkt ontspannend en zorgt voor een leeg hoofd. Voorafgaand aan deze pure ontspanning op de klanktafel maak ik gebruik van stemvorken en Tibetaanse klankschalen. Dit maakt je schoon van ‘vuile energie’ die je bij je draagt en bevordert je energiestroom, ook op de klanktafel. Ook wordt het zelfhelend vermogen in je lijf wordt aangesproken, waardoor (cel)herinneringen met emoties geheeld worden.

 

Wat kun je verwachten?

De resonantie van klank en trilling werken direct in op je lichaam, geest en gevoelens. Het heeft positieve effecten op lichamelijk, mentaal en emotioneel niveau.
 De effecten verschillen van persoon tot persoon. Het aanslaan van klankschalen, stemvorken en andere instrumenten werkt ontspannend op je lichaam. Je lichaam bestaat voor 80% uit water, waardoor klank je op celniveau bereikt. Gooi maar een steentje in het water en kijk naar de golfjes die ontstaan. Klank resoneert net zo in je cellen. Deze trillingen komen ook in aanraking met eventuele oude pijnen, emoties in je lijf en energiebanen. Door deze vrij te maken kan je letterlijk beter doorstromen. Het herstelt je evenwicht en hierdoor kan beter gronden, ontladen en afvalstoffen kwijtraken.

 

 Wat levert resonantie voor jou op?

  • Je ontspant je lichaam
  • Je voelt je energieker
  • Je ervaart meer rust in denken en voelen
  • Je kan weer in contact komen met je eigen gevoelens, emoties, kracht, intuitie
  • Je slaapt beter en ervaart meer concentratie
  • Je zet stappen die je eerst niet durfde, zoals grenzen stellen en voor jezelf opkomen
  • En nog veel meer…

Wil je het een keer ervaren?

Neem dan contact met mij voor het maken van een afspraak via onderstaand contactformulier.
Een sessie duurt 1 uur.
Kosten: 85,- euro (Voorafgaand aan deze klankontspanning vindt een korte intake plaats)


[gravityform id=”7″ title=”true” description=”true”]