Praktijk de Diamant werkt samen met een collega (tuin)therapeut Léon van Rijswijk bij relatietherapiesessies en andere groepsactiviteiten, zoals de wandelgroepen Vitamine G.


Léon van Rijswijk

Al vanaf jongs af aan heb ik een sterke verbinding met de natuur. Vroeger was ik veel in de Drunense Duinen te vinden, een prachtig natuurgebied met veel verschillende facetten. De liefde voor natuur en wat leeft is een rode draad in mijn opleidingen en ervaring. Ik ben geschoold als vakbekwaam hovenier en uiteindelijk afgestudeerd als tuinarchitect. Tijdens mijn studie heb ik mij gespecialiseerd in Islamitische tuinen en heb een opleiding tot ‘tuintherapeut’ gevolgd. Ik ben ruim 5 jaar in Engeland werkzaam geweest. Terug in Nederland ben ik een eigen ontwerpbureau gestart voor tuinen, levende muren en daktuinen. Zelfstandig en onder eigen beheer heb ik de EetbareWand® ontwikkeld en geproduceerd. Naast en in mijn werk altijd verbonden met groen, wat groen doet voor mensen, van jong tot oud.

Iets meer persoonlijk

Ik ben graag buiten in de natuur, in de frisse lucht met de elementen om me heen: aarde, lucht, water en vuur. Door mijn opleiding tot Shamanic Practioner en Healer zie ik nog meer verbanden met de elementen en de mens. Ik ga er graag op uit in de zomer om kruiden te plukken. In de herfst organiseer ik wildpluktochten om paddestoelen en andere bosvruchten te plukken, waarbij ik mijn kennis graag met je deel. Naast de passie voor natuur en wat leeft, ben ik een amateurgolfer en ambachtelijk hoedenmaker.

Door mijn omgeving word ik vaak omschreven als enthousiast, warm, puur, eerlijk en empatisch, een bruggenbouwer en een groene metselaar. Ik zie de natuur als mijn praktijkruimte waarin ik elke dag nieuwe uitdagingen zie. Ik zie het mooie in de natuur en het mooie in jou en dat haal ik naar boven.

 

Léon van Rijswijk

Léon van Rijswijk

Opleidingen & ervaring

  • Horticultural Therapist – 1995 ©
  • Landscape and Garden Designer – 1996 ©
  • Stress councellor and coach – 2000 ©
  • Shamanic Practioner – 2014 ©
  • Shamanic Healer – 2014 ©
  • Atlasmassage, klankschaalmassage – 2015 ©
  • Lomi Lomi massage, Moxa therapie – 2016 ©

                                                               

                                                                                    © = Succesvol gecertificeerd

 

Meer weten over Léon van Rijswijk?