Gratis lezing Waalwijk
+ TIPS 

Nieuwe datum
volgt spoedig

Rouw, verlies, hoop, wanhoop en verbroken verbindingen

Gratis lezing & tips – Balans hervinden bij (onvervulde) kinderwens. De impact van vruchtbaarheidsproblemen, behandelingen of uiteindelijk geen kinderen krijgen is groot. En levenslang. In Nederland hebben 1 op de 6 stellen vruchtbaarheidsproblemen. 1 op de 4 zwangerschappen eindigt niet in een gezonde baby. Zo’n 10-15% van de zwangerschappen eindigen in een verlies van een prille zwangerschap of vroeggeboorte. Dat is heel veel. En toch praten we er nauwelijks over. Het gaat veelal over een verborgen verlangen. Het is vaak een pijnlijk, intiem en confronterend onderwerp voor alle partijen. Geen stoer onderwerp voor feestjes.

Met name wordt er bij een kinderwens gedacht aan stellen die nog geen kinderen hebben. Maar er zijn er ook ouders die graag een gezinsuitbreiding wensen. En dat hun 2e of 3e kindje maar niet wil komen. Of vrouwelijke en mannelijke stellen die samen naar ouderschap verlangen en hiervoor afhankelijk zijn van externe hulp. Of je hebt helaas door omstandigheden geen partner en verlangt naar een kindje. Geen enkel verhaal is hetzelfde. Geen situatie is hetzelfde. Maar 1 ding hebben ze allemaal gemeen: een kinderwens! En als je wens en verlangen niet uitkomt, of dat kan alleen via externe hulp, dan heeft dat een levenslange impact op je relatie, vrienden en (werk)omgeving.

De lezing is toegankelijk voor iedereen. Mijn wens is meer openheid en wederzijds begrip in onze samenleving over de levenslange impact van een onvervulde kinderwens. Begrip begint bij informatie.
Je bent van harte welkom. Simone Sinjorgo

TIPS voor jou, je relatie en je omgeving

Ik ga tijdens mijn lezing dieper in op de relationele, lichamelijke en psychische impact van vruchtbaarheidsproblemen, fertiliteitsbehandelingen en een onvervulde kinderwens wat ik beschreven heb in mijn boek. Het is onzichtbaar verlies met een verborgen verlangen dat effect heeft op het betreffende stel. Maar ook op de mensen erom heen, zoals familie, collega’s, vrienden, buren en kennissen.

Boek Onvervulde kinderwens - drukwerk proces (Simone Sinjorgo - Praktijk de Diamant)

Hoe kun je vertellen waar je mee zit?

Hoe ga je om met de pijn en de keiharde werkelijkheid?

Hoe houd je contact met je vrienden?

Hoe ga je om met goedbedoelde opmerkingen?

Hoe praat je erover met elkaar zonder altijd te moeten uitleggen?

Hoe kan je iemand ECHT ondersteunen?

Wat kun je doen of zeggen? En wat niet?

En waar kan jij terecht als jij hoort dat jouw kind behandelingen moet ondergaan?

Of je kind zelf nooit kinderen krijgt, en jij dus niet oma of opa wordt?

En hoe ga je verder? Wat doet rouw met je?

Onvervulde verlangens en niet uitgesproken verdriet leiden tot klachten zoals angst, onzekerheid, geen vertrouwen hebben in je lijf of depressieve gevoelens. Afscheid nemen van je kinderwens doe je niet zomaar. Daar is tijd en aandacht voor nodig door te rouwen. Praten erover helpt. En dat is zeer aan te raden. Want onverwerkt verdriet kan op langer termijn resulteren in een verlies van zingeving, levenslust en verbroken verbindingen in relaties.

In rouwfases kan het voelen alsof je in een depressie zit. Maar is dat ook zo? Hoe weet je en voel je wat er echt bij jou speelt? Of bij je partner? Tijdens mijn lezing vertel ik meer over rouw aan de hand van mijn eigen verhaal. Rouwen doet iets met je lijf en mentale weerbaarheid. Tot slot laat ik je ook zien hoe ik nu vrouwen en stellen help bij hun vruchtbaarheidsproblemen, fertiliteitstrajecten en kinderloosheid via mijn ontwikkelde b.a.l.a.n.s-methodiek. En hoe het echt mogelijk is om de zin van je leven in te zien als je kinderwens onverhoopt onvervuld blijft.

Kortom, je gaat gegarandeerd naar huis met inspiratie & praktische tips voor meer rust en balans in je leven. Je kunt deze tips direct thuis toepassen.

Heeft je behoefte aan TIPS voor rust en balans in je leven? En in je lichaam?
Wil je meer weten over de levenslange impact van vruchtbaarheidsproblematiek, trajecten en ongewilde kinderloosheid?
Of ken je een familielid of vriend(in) die wil ondersteunen?
Of ben je zorgprofessional en wil je er meer over weten?

Binnenkort volgt nieuwe datum voor deze lezing.

De lezing is toegankelijk voor iedereen. Mijn wens is meer openheid en wederzijds begrip in onze samenleving over de levenslange impact van een onvervulde kinderwens. Begrip begint bij informatie. Je bent van harte welkom. Simone Sinjorgo.

Praktische informatie

  • Deelname aan de lezing is GRATIS
  • Spreekster en schrijfster: Simone Sinjorgo
  • Nieuwe datum volgt
  • De deur is open vanaf 19.00 uur. De lezing start om 19.30 tot 21.15 uur
  • Bij ontvangst verwelkomen we je met een kop thee
  • Er is volop gelegenheid om (persoonlijke) vragen te stellen
  • Neem gerust iemand mee, laat het mij dan even weten zodat ik voor jullie een extra stoel klaar kan zetten
Lezing onvervulde kinderwens SImone Sinjorgo

Wat zeggen anderen?

Gisterenavond was ik bij de lezing “Rust en balans hervinden bij een (onvervulde) kinderwens” van mijn collega Simone Sinjorgo. 

De lezing was informatief en betrokken. Wat het voor mij helder maakte was dat mensen die dit meemaken een trauma beleven. De ellenlange trajecten van allerlei behandelingen, de impact die dat heeft op je lichaam, je geest en je relatie(s) is enorm. Nog maar niet te spreken over het verdriet dat miskramen daaraan kunnen toevoegen….

Hoe moeilijk het is om erover te praten maar ook hoe moeilijk het is om om te gaan met de reacties van de “buitenwereld”. Trauma. Hoe leg je dat uit aan mensen die het niet hebben meegemaakt? Die niet hebben gevoeld wat dit emotioneel en fysiek teweeg brengt.

Het enige wat de ander kan doen is luisteren. Met aandacht aanwezig zijn, geen raad geven, geen oplossingen bedenken. Alleen luisteren.

Leonie

Wat een herkenning. Het was enerzijds confronterend, maar anderzijds ook fijn om te zien dat we niet de enige zijn. Ben blij dat ik samen met mijn man naar je lezing ben gegaan. Dank voor je tips!

Linda
Kwaliteit en professionaliteit Simone Sinjorgo:
Opgeleid als coach & therapeut in lichaamsgerichte psychotherapie, systemisch werk, relatietherapie, NLP, EMDR en EFT. Als registertherapeut aangesloten bij het RBCZ – Register voor Beroepsoefenaren Complementaire Zorg,  SBLP beroepsvereniging en CAM Coop geschillencommissie. Praktijk De Diamant is sinds 2009 ingeschreven bij de KvK onder nummer 09192826, btw NL 001627595B76. De AGB-codes voor je zorgdeclaraties zijn: zorgverlener 90/102239 en praktijk 90/061716.
Aangesloten bij Freya – Vereniging voor mensen met vruchtbaarheidsproblemen, Kinderloosleven.nl – Platform voor iedere man of vrouw zonder kinderen, Point Netwerk Het netwerk voor professionals in de psychosociale fertiliteitszorg
Freya - Simone Sinjorgo
Simone Sinjorgo -Kinderloosleven.nl