Jouw verhaal doet er toe

En ik geef een tip

Als je voelt dat niemand je begrijpt

Onvervulde kinderwens, zwangerschapsverlies, behandelingen, geen zusje of broertje. Welke situatie ook, het doet wat met je. Met je lijf, je leven en je vertrouwen. De ene dag meer dan de andere dag. Er waren soms dagen bij dat ik nauwelijks nog lichtpuntjes zag. Ze waren er wel, maar ik voelde het niet. Daarbij dacht ik dat mijn verhaal er niet toe deed.

Soms durfde ik niets te zeggen 
Dan weer blokkeerde ik compleet door de angst voor afwijzing of die goed bedoelde adviezen. Ik zag niet in dat mijn verhaal er toe deed. Door mijn zwijgen zag mijn omgeving niet waar ik mee zat. Logisch weet ik nu. Wat je niet deelt, kan een ander ook niet zien of ruiken. Ik had verwachtingen. Dat mensen vragen zouden stellen. Mijn situatie zouden begrijpen. Ze wisten toch dat ik een kind wilde en dat ik kinderloos zou blijven…

Het bleef stil aan de overkant

En alles kon een trigger zijn voor mijn emoties. Als ik geen begrip kreeg was ik teleurgesteld of boos. Daar vond ik weer wat van. Dat zorgde voor verdriet. Niemand zei natuurlijk het juiste. Dus dat voedde weer gedachten dat het beter was mijn mond te houden. Zo bleef ik in cirkeltjes draaien en stond ik voor mijn gevoel alleen.

Mijn therapeut zei ooit: het is balen en knap waardeloos. Hoewel het niet makkelijk is, is het van belang de kracht te vinden om jouw waarheid te vertellen. Omdat de wereld jouw waarheid mag horen. Jij hebt ook een verhaal. Jij doet er toe.

Nooit meer blogs missen? Schrijf je hier in!
Of volg me via Facebook.

Vertel jouw waarheid

Het duurde even voordat ik ging praten. Gaandeweg werd ik er beter in. Gewoon omdat ik niet anders kon. Het hielp, het luchtte op. Ik ging me er beter door voelen. Per slot van rekening was het mijn waarheid over mijn mijn leven. Ik kreeg invoelende en lieve reacties. Zelfs als ik vroeg om alleen te luisteren werd dat gedaan. Natuurlijk bleef er een keerzijde, want praten lukt niet bij iedereen. Opmerkingen blijven komen. Net als stiltes.

Vertrouw erop dat er altijd lichtpuntjes zijn
Het is echt niet altijd donker. We zitten in een periode van kortere dagen. Wellicht mis je de warmte van de zon, het daglicht en maakt je dit sneller somber. Als emoties je overvallen is dat begrijpelijk. Laat ze eruit, jezelf inhouden werkt averechts. Bedenk dat alles tijdelijk is. Zelfs met emoties en gedachten. Raak er niet aan gehecht, stroom er in mee.

Hierbij een tip voor meer positiviteit
Wen jezelf dagelijks de volgende 5 minuten avondroutine aan.
Neem een momentje stilte en stel jezelf dan de volgende 3 vragen.

Wat of wie maakte je blij vandaag?
Waar ben je trots op?
Wat heb je geleerd van deze dag?

Het licht is er ook voor jou in de wereld om je heen, ook al voelt dat niet altijd zo. Deze drie vragen helpen je elke dag te herinneren dat er altijd wel een glinster-momentjes geweest is terwijl je voor je gevoel een rot dag achter de rug hebt. Je zal merken als je dit regelmatig doet dat het makkelijker wordt om meer van die kleine glinsteringen te zien. Een kopje koffie in de zon, de glimlach van een kassière,

Fijne dag gewenst.
Liefs, Simone

[BOEK] Heb je behoefte aan meer ontspanningstips?

Wellicht dat mijn boek hierin iets voor je kan betekenen. Naast mijn eigen verhaal beschrijf ik meer dan 100 praktische tips en ontspanningsoefeningen. Zie het als een handboek dat je er steeds bij kan pakken als het nodig is.