Drie eenvoudige tips voor kleine geniet-momenten!

Ideaal om je zorgen los te laten

Deze week wandelde ik met onze hond naar de dijk in ons dorp. Mooi weer en ik ging op een bankje zitten. Ik keek dromerig naar de polders voor me. Paarden in de wei. Prachtige veldbloemen die weelderig groeien. Zoemende bijen, vlinders. Ik werd vanzelf rustig en kon ineens ontspannen van de hectische dag die achter mij lag. Ik voelde me intens dankbaar voor mijn kleine geniet-momentje. Ik, samen met onze Louis aan mijn voeten, genietend van al het moois voor me. Huiswaarts gericht liet ik als het ware mijn zorgen op de dijk achter.

Wees ook dankbaar voor jouw kleine geniet-momenten

Ik hoor je nu denken. “Ja, Simone dat is lekker makkelijk gezegd. Die onvervulde kinderwens van mij maakt het knap lastig om elke dag dankbaar te zijn voor leuke geniet-momenten. Mijn gemis overheerst zo snel.” Als geen ander ken ik dat gevoel. Toen het bij mij ook flink tegenzat – bijvoorbeeld tijdens de medische mallemolen – leek het wel of ik de kleine geniet-momenten gewoon niet kon en wilde zien. Alsof ze niet bestonden in mijn leven. Ik hoorde, zag en voelde alleen nog maar de dingen er mis waren. Die niet goed gingen en hoe mijn lijf niet meewerkte. Mijn hormonen en de teleurstellingen slokte me als het ware helemaal op.

Levensdoel bijstellen is zo groot

Je keek ook uit naar dat ene kleine wondertje in je buik. Je verlangde ook naar het moment om jouw kindje te omarmen. In gedachten fantaseerde je over je gezin, de kinderkamer. En ineens heb je al die verwachtingen en je levensdoel moeten bijstellen. Iets wat niet gemakkelijk is, want dat is ineens wel een hele groot doel. Je moet ten slotte het pijnlijke feit accepteren dat je verlangen nooit vervuld wordt. Het kan je misschien een uitzichtloos gevoel bezorgen! Toch kun je op een constructieve manier met je teleurstellingen, pijn en verdriet leren omgaan.

Nooit meer blogs missen? Schrijf je hier in!
Of volg me via Facebook.

Levensdoel bijstellen is zo groot

Je keek ook uit naar dat ene kleine wondertje in je buik. Je verlangde ook naar het moment om jouw kindje te omarmen. In gedachten fantaseerde je over je gezin, de kinderkamer. En ineens heb je al die verwachtingen en je levensdoel moeten bijstellen. Iets wat niet gemakkelijk is, want dat is ineens wel een hele groot doel. Je moet ten slotte het pijnlijke feit accepteren dat je verlangen nooit vervuld wordt. Het kan je misschien een uitzichtloos gevoel bezorgen! Toch kun je op een constructieve manier met je teleurstellingen, pijn en verdriet leren omgaan.

Jazeker, ik heb tips voor je!

Het moois in je leven zit in al die kleine dingen of momenten van pure liefde zonder woorden. Een knuffel, een glimlach, een vlinder op een bloem, de zon die opkomt vanuit zee, de sneeuwvlokken op je gezicht of je hond die blij naar je toe komt rennen. Het zijn die gratis cadeautjes die misschien nu nog vaak overvleugeld worden door gedachten en gevoelens. 

Verandering begint altijd met een besluit. De keuze is aan jou! 

Begin klein, stap voor stap. Begin eerst om bewust te worden van die kleine-geniet momenten in je leven. Dan kun je ze stap voor stap bewuster toelaten. Vind je moeilijk? Gebruik dan mijn 3 tips om weer te gaan genieten.

 

1) Doe een stap terug, ga zitten, zet je mobiel uit en kijk om je heen!

Het begint bij vaker bewust niets doen en STIL zijn. Het geeft je de kans om even bij te tanken. Dus ga eens buiten op een bankje zitten en gun jezelf minimaal 5 minuten rust en stilte. Kijk dan om je heen. Observeer wat er gebeurt. En glimlach er vooral bij, ook als er geen mensen in de buurt zijn. Glimlach breed uit! Die glimlach zorgt voor ontspanning je gezicht en kaken.

 

2) Wees stil en luister…

Als je zo stil zit en een moment rust neemt voor jezelf bijvoorbeeld tijdens een wandeling, kijk dan niet alleen om je heen. Sluit ook eens de ogen en luister naar wat je hoort. Doe dan je ogen weer open en kijk wat er veranderd is. Herhaal dat een paar keer. Je zult merken dat je steeds meer om je heen gaat zien en horen. Voel wat het met je doet. Doe dit elke dag en gun jezelf tijd om bij te tanken en contact te maken met anderen.

3) Maak een notitieboekje vol geluk

Schrijf iedere avond voor het slapen gaan 5 dingen op waar je die dag intens dankbaar voor bent. Dat kunnen kleine onbenullige dingen zijn of juist grote bijzondere ervaringen. Telefoontje van een vriendin, een kusje van je partner of een knuffel met je huisdier. Ook al is je dag nog zo vervelend verlopen, er is altijd wel iets prettigs te noemen.    

Veel plezier met jouw kleine geniet-momenten!

PS. Heb je vragen of ben je nieuwsgierig of ik iets voor je kan betekenen?
Boek dan vrijblijvend een 
gratis skype-sessie. Je ontvangt minstens 2 persoonlijke tips volledig afgestemd op jouw vragen en situatie.

Wat heb je te verliezen? De zin van het leven ben jezelf.

BOEK NU DIE AFSPRAAK!

JA, ik wil een gesprek aanvragen