Lezing Vlijmen – Onvervulde kinderwens. Hoe verder?2019-01-10T17:47:18+00:00

Lezing Bibliotheek Vlijmen

8 april 2019 

Over verborgen verdriet en verbroken verbindingen

Lezing – De dans tussen hoop en wanhoop bij een (onvervulde) kinderwens. De impact van vruchtbaarheidsproblemen, behandelingen of uiteindelijk geen kinderen krijgen is groot.  In Nederland hebben 1 op de 6 stellen vruchtbaarheidsproblemen. En 1 op de 4 zwangerschappen eindigt niet in een gezonde baby. Miskramen, vroeggeboorte, of die gezinsuitbreiding die maar niet wil lukken. En wat als je geen partner hebt en toch verlangt naar een kindje? Geen enkel verhaal is hetzelfde. Geen situatie is hetzelfde.

Maar 1 ding hebben ze gemeen: een kinderwens!

Ik ga tijdens de lezing dieper in op de relationele, lichamelijke en psychische impact van vruchtbaarheidsproblemen, fertiliteitsbehandelingen en een onvervulde kinderwens. En wat dat allemaal voor effect heeft op het betreffende stel. Maar ook op de mensen erom heen, zoals familie, collega’s, vrienden, buren en kennissen. Hoe praat je erover met elkaar? Hoe kan je nu iemand ondersteunen? Wat kun je doen of zeggen? En waar kan jij terecht met je verdriet als jij hoort dat jouw kind behandelingen moet ondergaaan? Of nooit kinderen krijgt, en jij dus nooit oma of opa wordt?

En hoe ga je verder bij kinderloosheid?

Onvervulde verlangens kunnen leiden tot klachten zoals angst, onzekerheid, geen vertrouwen hebben in je lijf of depressieve gevoelens. Afscheid nemen van je kinderwens doe je niet zomaar. Daar is tijd en aandacht voor nodig. Praten erover helpt. En dat is zeer aan te raden. Want onverwerkt verdriet kan op langer termijn resulteren in een verlies van zingeving, levenslust en verbroken verbindingen in relaties. Verlies is geen keuze. Maar wel de manier waarop je ermee omgaat. Ik deel tijdens de lezing ook mijn eigen verhaal, en hoe ik nu vrouwen en stellen help bij vruchtbaarheidsproblemen, fertiliteitstrajecten en kinderloosheid.

Wil je meer weten over vruchtbaarheidsproblematiek, fertiliteitstrajecten en ongewilde kinderloosheid?

Of ken je een familielid of vriend(in) die jou persoonlijk of die je zelf wil ondersteunen in dit proces?

Of ben je zorgprofessional en wil je er meer over weten?

Kom dan maandagavond 8 april 2019 naar de lezing in de bibliotheek van Vlijmen.

Praktische informatie

  • Maandagavond 8 april 2019.
  • Adres: Burgemeester Zwaansweg 2, 5251 CJ, VLIJMEN
  • De deur staat open vanaf 19.00 uur. De lezing start om 19.30 uur. We sluiten rond 21.00 uur af.
  • Bij ontvangst verwelkomen we je met een kop koffie of thee.
  • Deelname is GRATIS, er is volop gelegenheid om (persoonlijke) vragen te stellen.
  • Spreekster: Simone Sinjorgo, lichaamsgericht therapeut, Vlijmen & Doorn.

Reserveer hieronder je stoel!

JA, Simone ik kom naar jouw lezing in Vlijmen

En dan neem je toch een hond?

Eerlijk is eerlijk! Ik kan je (nog) onvervulde kinderwens niet met mijn gratis e-book oplossen. Maar de tips bieden je wel gegarandeerd rust in je hoofd en je lichaam, zodat je een positieve wending aan je leven kunt geven.

Wil je weer de vrolijke en energieke versie van jezelf zijn? Vraag mijn tips aan.

DOWNLOAD NU
Cookies: ze zijn heerlijk om te eten, maar op mijn website gebruik ik ze om ervoor te zorgen dat alles zo soepel mogelijk werkt. Als je op mijn website blijft, ga ik ervan uit dat je daarmee instemt. Meer info? Klik op privacy verklaring. Akkoord