Masterclass

voor lichaamsgerichte
coaches – therapeuten
9 april 2022

Masterclass: omgaan met onzichtbaar verlies en bevroren pijn

door onvervulde kinderwens, miskraam, afgebroken zwangerschap, kinderloosheid

Speciaal voor lichaamsgeorienteerde coaches, therapeuten of psychologen. De impact van moeilijk zwanger worden, verlies of onvervulde kinderwens is groot. Zowel lichamelijk, relationeel als emotioneel. Het gaat over hoop, wanhoop, vechten voor een kind, vallen, opstaan, doorgaan, niet meer willen leven en alles er tussen in. Trauma in het lichaam. Vaak onzichtbaar voor de buitenwereld en ook hulpverleners. Er wordt niet gemakkelijk over gesproken. Terwijl de pijn wél meedoet in je praktijkruimte.

Wereldwijd hebben 1 op de 6 stellen vruchtbaarheidsproblemen. De helft belandt in het medisch circuit, soms voor jaren. Zo’n 6% blijft ongewenst kinderloos. 1 op de 4 stellen maakt één of meerdere miskramen mee. Per jaar worden 30.000 prille zwangerschappen afgebroken en overlijden 1000 baby’s rondom de geboorte.

Ken jij de achtergrond van je cliënten rondom fertiliteit?
Onvervulde verlangens of onzichtbaar verlies kan leiden tot klachten zoals angst, onzekerheid, geen vertrouwen hebben in het lijf of depressieve gevoelens. Afscheid nemen van kinderwens en/of verloren kindjes doe je niet zomaar. Daar is tijd en aandacht voor nodig. Praten erover helpt. En dat is zeer aan te raden.

Want onverwerkt verdriet kan op langer termijn resulteren in een verlies van zingeving, levenslust en verbroken verbindingen in relaties. Verlies is geen keuze. Maar wel de manier waarop je ermee omgaat. Psychische klachten kunnen een gevolg zijn van opgestapelde rouw, dan wel uitgestelde rouw. Maar hoe onderscheid je depressieve gevoelens veroorzaakt door rouw van de emoties bij een burn-out/depressie?

Wat krijg je?

We gaan interactief en lichaamsgericht aan de slag met ingebrachte casuïstiek, waarbij we kijken naar de lichamelijke uitingen, relationele reacties, (kind)conclusies en rode vlaggen. Ook de impact van fertiliteitsbehandelingen en complexe rouw na opgestapeld verlies komt aan bod. Vooral hoe je vrouwen en mannen bij onzichtbaar verlies en bevroren pijn kunt begeleiden.

Ja, ik doe graag mee

Praktische informatie

  • Zaterdag 9 april 2022 (10.00 tot 17.00 uur)
  • Conferentiecentrum EigentijdsErf: Spreeuwelsedijk 9, 5091 KS, Westelbeers
  • € 225 inclusief uitgebreide lunch, volop keuzemogelijkheid
  • Geaccrediteerd door de SBLP – 6 uur
  • Certificaat als bewijs van deelname
  • Na aanmelding via NICE neem ik contact met je op;
    bevestiging en betaling loopt via Netherlands Institute Core Energetics
  • Vragen? 06 – 53 418755 of stuur me een e-mail

Klik om flyer te bekijken

Ja, ik doe graag mee

Trainer masterclass – Simone Sinjorgo

Als lichaamsgericht (Core Energetica) therapeut en relatietherapeut ondersteunt Simone vrouwen en mannen bij alles wat ze tegenkomen door hun (onvervulde) kinderwens en kinderloosheid. Ze begeleidt vóór, tijdens en na fertiliteitstrajecten. En ook bij het maken van keuzes rondom adoptie, draagmoederschap, sperma- of eiceldonatie. Ze is auteur van het boek Onvervulde kinderwens – verborgen lichamelijke impact met hierin 100 lichaamsgerichte oefeningen, haar eigen verhaal en de geschiedenis van fertiliteit in NL.

Doe je mee?

Miskraambegeleiding
Ja, ik doe graag mee
Kwaliteit en professionaliteit Simone Sinjorgo:
Opgeleid als coach & therapeut in lichaamsgerichte psychotherapie, EFT & EMDR, systemisch werk en relatietherapie.  Als registertherapeut aangesloten bij het RBCZ – Register voor Beroepsoefenaren Complementaire Zorg,  SBLP beroepsvereniging en CAM Coop geschillencommissie. Praktijk De Diamant is sinds 2009 ingeschreven bij de KvK onder nummer 09192826, btw NL 001627595B76. De AGB-codes voor je zorgdeclaraties zijn: zorgverlener 90/102239 en praktijk 90/061716.
Aangesloten bij Freya – Vereniging voor mensen met vruchtbaarheidsproblemen, Kinderloosleven.nl – Platform voor iedere man of vrouw zonder kinderen, Gezondheidszoeker – Platform van gezondheidszorg professionals.
Freya - Simone Sinjorgo
Simone Sinjorgo -Kinderloosleven.nl