Ontmoetingsdag
met je zus of vriendin

datum volgt nog

Speciale dag voor jou: samen met je zus of vriendin

Wat als je niet vanzelf kinderen krijgt en je zus of vriendin wel. Wat als jij kinderloos blijft en zij niet. Het raakt jullie beiden, en beïnvloedt jullie relatie. Jouw onvervulde kinderwens verandert je leven voor altijd. En als je zus of vriendin kinderen krijgt verandert ook haar leven voor altijd. Het gaat om verschillende levensbepalende ervaringen. Je deelt samen dezelfde wereld en toch weer niet. Hoe ga je daar nu mee om? Hoe behoud je de relatie goed? En hoe houd je de communicatie soepel?

Zwangerschappen en geboortes worden gevierd
Baby’s worden altijd feestelijk verwelkomd in familie- en vriendenkring. Kinderen zijn zichtbaar en tastbaar. Een (onvervulde) kinderwens en kinderloosheid zijn daarentegen onzichtbaar in onze samenleving. Wij kennen geen vaste rituelen om onzichtbaar verlies in familie- of vriendenkring te integreren. Het heeft geen vaste plek en toch hangt vaak een pijnlijke sfeer onzichtbaar in de lucht. Hoe ga je daar nu mee om? De één wil de ander pijn besparen. De ander wil de blijdschap van het krijgen van kinderen niet verstoren met verdriet. Wat vaak blijft zijn stiltes, gemis in contact en/of verwijdering. Tijdens deze zussen & vriendinnen ontmoetingsdag doorbreken we deze stiltes. We onderzoeken samen op een ontspannen manier hoe contact onderling mogelijk is en blijft. Zou toch zonde zijn als een liefdevolle relatie verloren gaat?

Wat gaan we doen?

Deze dag geeft jullie de gelegenheid om tijd voor elkaar te nemen, ervaringen uit te wisselen en stil te staan bij persoonlijke ervaringen. Je ontmoet andere vrouwen op een inspirerende plek in de vrije natuur omgeven door ruimte en bloemen. Het wordt een dag waarbij je actief aan de slag gaat, inclusief een wandeling. Dus je zit zeker niet de hele dag op een stoel. Of de hele dag in een kring te praten. Op een creatieve en ontspannen manier kijken we naar de essentie van ons vrouwzijn in relatie tot kinderwens, moederschap en kinderloosheid. Ondanks onderlinge verschillen is er altijd een gelijkheid waarmee wij ons als vrouwen verbinden.

Wat verwacht je van jullie veranderde relatie? Wat verbindt jullie samen? Of wat staat er misschien nu tussenin? Hoe ga je om met de verschillen? En hoe geef je aan wat jij nodig hebt om in contact met elkaar te blijven?

Het wordt zo’n dag waar je vrij in kunt bewegen. Je vragen kunt stellen, praktische tips tips krijgt over communicatie en ontspanning, zodat je gegarandeerd met een frisse zonnige blik, een glimlach en een tas vol handvatten naar huis gaat.

Lijkt je dat wat om dit samen te beleven?

 Praktische informatie

Datum volgt nog (10.00 – 16.00 uur)

Voor iedere vrouw met een  onvervulde kinderwens, en natuurlijk je zus of vriendin. Je bent ook van harte welkom met je moeder.

Deze ontmoetingsdag vindt plaats op een rustige buitenplek aan de Essche Stroom nabij Vught: Hal 33, 5296 PZ Esch.

Jullie investering voor 2 personen is € 149 ,- incl. btw, onbeperkt verse thee, koffie, drank, (gezonde) traktaties, uitgebreide lunch met zelfgemaakte vegetarische soep en materialen voor de activiteiten. Maak gerust eventuele dieetwensen kenbaar.

Maximaal 6 stellen (gebaseerd op geldende Corona maatregelen)

Voel je welkom en laat je verassen!

Kwaliteit en professionaliteit Simone Sinjorgo:
Opgeleid als coach & therapeut in lichaamsgerichte psychotherapie, EMDR, systemisch werk en relatietherapie.  Als registertherapeut aangesloten bij het RBCZ – Register voor Beroepsoefenaren Complementaire Zorg,  SBLP beroepsvereniging en CAM Coop geschillencommissie. Praktijk De Diamant is sinds 2009 ingeschreven bij de KvK onder nummer 09192826. De AGB-codes voor je zorgdeclaraties zijn: zorgverlener 90/102239 en praktijk 90/061716.
Aangesloten bij Freya – Vereniging voor mensen met vruchtbaarheidsproblemen, Kinderloosleven.nl – Platform voor iedere man of vrouw zonder kinderen, Gezondheidszoeker – Platform van gezondheidszorg professionals
Freya - Simone Sinjorgo
Simone Sinjorgo -Kinderloosleven.nl