Wil je mij en andere mannen helpen

met een interview?

Heb jij een onvervulde kinderwens? Wil je mij helpen om de hulp aan mannen met een onvervulde kinderwens te verbeteren, door mee te werken aan mijn onderzoeksscriptie? Ik vraag slechts 30 -45 minuten van je tijd.

Het is namelijk mijn wens dat iedere man die ongewild kinderloos is weer volop kan genieten in zijn leven, relatie, vriendschappen en werk. Dat is echt mogelijk met passende hulp en goede communicatie. Een onvervulde kinderwens kan lichamelijk, emotioneel  en psychisch zwaar wegen. Toch is de weg naar hulp vaak groot. Mede daarom wil ik het taboe doorbreken over dit onderwerp, zodat het begrip en de communicatie in onze maatschappij verbeterd. Een flinke wens: mijn scriptie maakt hier onderdeel vanuit.

Mijn naam is Simone Sinjorgo. Als lichaamsgericht (psycho)therapeut en ervaringsdeskundige schrijf ik een scriptie over de psychische en lichamelijke impact van een onvervulde kinderwens. Ik ben nu specifiek op zoek naar mannen die ongewild kinderloos zijn, en hun verhaal met mij willen delen. (Je gegevens worden volledig anoniem verwerkt) 

Achtergrond van mijn onderzoek en scriptie

Ik heb een specialisatie (postgraduate) studiejaar gevolgd in Core Energetics – lichaamsgerichte psychotherapie. Hiervoor schrijf ik nu een scriptie over de psychische en lichamelijke impact bij een onvervulde kinderwens. Heb je levenslang of niet? Heb je hulp gezocht of niet? Kinderloosheid met een onvervuld verlangen heeft invloed op jezelf, je relatie, vriendschappen, werk, omgeving, toekomstbeeld en de keuzes die jij maakt of gemaakt hebt.

Met een interview van maximaal 45 minuten help je dus niet alleen mij met mijn scriptie. Maar ook andere mannen die ongewenst kinderloos zijn. Ik wil ervoor zorgen, dat er enerzijds meer aandacht komt voor de levenslange impact, maar ook dat de informatie gebruikt kan worden door collega’s voor passende therapeutische hulp en afgestemde communicatie.

Waarom nu alleen mannen?
Inmiddels heb ik de interviews met vrouwen afgesloten. Maar in ongewenste kinderloosheid mag de stem en het verhaal van mannen niet ontbreken. Dus vandaar nu mijn oproep.

Ben je bereid om jouw verhaal met mij delen? Geef je dan hieronder op.


Praktische informatie

  • Het interview duurt maxinaal 45 minuten.
  • Het gesprek vindt in overleg plaats via telefoon, skype of persoonlijke ontmoeting (afhankelijk van de reisafstand).
  • Deelname is geheel op vrijwillige en anonieme basis. Er staat geen vergoeding tegenover.
  • Alle informatie en gegevens worden volledig geanonimiseerd gebruikt en onherkenbaar verwerkt. Je persoonlijke gegevens worden vertrouwelijk behandeld bij aanmelding voor deelname of mailwisselingen; conform mijn Privacy verklaring.
  • Mijn scriptie schrijf ik in het Engels gezien mijn internationale opleidingsinstituut. Mede daardoor kan de informatie ook gelezen worden door mijn internationale collega-therapeuten.
  • Je interview vindt plaats in januari 2018. In overleg plannen we een datum die wederzijds passend is.
  • Vanzelfsprekend krijg je nadien inzage in mijn scriptie.

Wat kun je verder verwachten?
Naast standaard vragen, zoals leeftijd, leefsituatie, achtergrond, luister ik graag naar je persoonlijk verhaal en welke weg jij hebt afgelegd om je kinderwens in vervulling te laten gaan. Je mag me alles vertellen waarvan jij vindt dat het belangrijk is.

Op basis daarvan volgen met name open vragen zoals: ‘Wat betekent het voor jou om geen vader te worden/zijn? Welke impact heeft dit op je relatie, je lichaam, seksualiteit, vrienden, werk, je omgeving, je toekomstbeeld? Hoe ga je daar mee om? Heb je ooit hulp gezocht of wilde je dat bewust niet? Wat was de reden van je hulpvraag? Wat miste je in de hulp? Wat werkte goed voor jou? Wat had je graag anders gedaan of gewild in de hulp die je is aangeboden? Waar loop je dagelijks nog tegenaan?’