ONLINE Training ‘Kraamvrouw na fertiliteitstraject’

Jarenlange onvervulde kinderwens, hormonen, hoop, wanhoop, IUI, IVF – ICSI behandelingen, pijnlijke onderzoeken, eicelpuncties, taboe, schaamte, grensoverschrijdende keuzes moeten maken en uiteindelijk zwanger worden met een dokter en het laboratorium.

Wat doet dat met je lichaam en als (kraam)vrouw?
Ook de terugplaatsingen van embryo’s, miskramen of stil geboren kindje. Alles heeft invloed op al dan niet ontspannen kunnen zijn tijdens zwangerschap, geboorte en kraambed. In de transitie van subfertiliteit naar ouderschap gaat het zowel om afscheid nemen als verwelkomen.

Deze training gaat over de impact van fertiliteitstrajecten op lichaam, relatie, vriendschappen en omgeving. Wat heeft jouw kraamvrouw met haar partner voor de zwangerschap allemaal doorgemaakt? En hoe kun je haar steunen als na de bevalling ze toch met herinneringen van de vruchtbaarheidsbehandelingen geconfronteerd wordt. Dit kan zich zowel bewust als onbewust uiten. Ik vertel je hoe dit precies zit en hoe je dit kan herkennen en erkennen. (training is geaccrediteerd door KCKZ)

Wat anderen zeggen

Simone heeft duidelijk kennis van zaken, ze weet waarover ze het heeft en maakt  op een goede manier duidelijk wat je daar in de praktijk mee kunt doen. De oefeningen sluiten goed aan bij het theorie gedeelte en ik ga ze in elk geval zeker toepassen!
Nicolet Pronk

Na deze ONLINE  training

Heb je kennis over de onzichtbare impact van vruchtbaarheidsbehandelingen en bekkentrauma

Weet je wat dit voor effect kan hebben op de kraamvrouw en de hechting met haar kindje

Hoe je met haar (en partner) in gesprek kunt gaan over wat ze heeft meegemaakt

En kun je haar (en haar gezin) voorzien van de juiste zorg en adviezen

Heb je theoretische kennis over rouw en verlies gerelateerd aan onvervulde kinderwens

Kun je op de juiste wijze overleggen/overdragen aan verloskundige of andere zorgverleners

Ontvang je alle oefeningen uitgeschreven als naslagwerk

Wat komt aan bod tijdens de training?

1. Vruchtbaarheidstrauma in het bekken en baarmoeder
Hormoon- en vruchtbaarheidsbehandelingen met vele (pijnlijke) onderzoeken vonden plaats in het bekken. Precies daar waar de kraamvrouw haar kindje gedragen heeft. De baarmoeder is de bron van ons (over)leven, seksualiteit en intuïtief voelen. Ondanks de blijdschap van zwanger zijn kunnen vrouwen na medische trajecten gevoelsmatig van binnen op slot zitten. Deze situatie veroorzaakt onbewust ‘spierspanningen’ en blokkades in het bekken en de rest van het lijf. Enerzijds gaat het om verwelkomen van haar baby en anderzijds om afscheid te nemen van de kinderloze verdrietige periode.
Hoe kun je als kraamverzorgende de vrouw bij beide aspecten begeleiden?    

2.   Elementen van lichaamsgericht werken
Het lichaam is een bron van informatie naast de uitgesproken woorden. Een lijf vertelt ons een compleet levensverhaal naast de info van de zwangerschap. Hoe kun je als kraamverzorgende bij vrouwen naast de ‘blijdschap’ ook de verstopte wanhoop, verdriet en pijn waarnemen van de vruchtbaarheids- behandelingen in het lichaam? Wat zie, voel, hoor je tussen de regels door? Tijdens mijn training staan lichaam en lichaamstaal centraal: Houding, expressie en waar zit de natuurlijke kracht en energie. Ik vertel je erover en laat het ook zien. Ik neem je mee in veilige oefeningen die meer lichaamsbewustzijn en ontspanning geven voor vertrouwen in het lijf, in het leven, contact met de baby. Ik belicht deze informatie en oefeningen vanuit verschillende dimensies: fysiek, emotioneel, mentaal en relationeel.

3.   Wat maak je wel of niet bespreekbaar?
Het is wellicht niet het eerste waar je aan denkt om in de kraamweek de impact van de eerdere onvervulde kinderwens te bespreken. Maar taboe, schaamte, schuld, rouw en verlies werken door op het lichaam, relatie en omgeving. Wat kun je wel en niet zeggen en waarom?

Datum:   dinsdag 13 oktober 2020 – 19.00 – 21.30 uur
Kosten:   50 euro excl. 21% btw, incl. naslagwerk en certificaat

De training ‘Kraamvrouw na fertiliteitstraject’ valt onder Scholing algemeen & Scholing Verdieping algemene onderwerpen (2019) en is met 2 punten geaccrediteerd door het KCKZReserveer hier jouw online-stoel.
Voor kraambureaus maak ik graag een offerte op maat, neem gerust contact met me op. 

Kwaliteit en professionaliteit Simone Sinjorgo:
Opgeleid als coach & therapeut in lichaamsgerichte psychotherapie, EMDR i.o., systemisch werk en relatietherapie.  Als registertherapeut aangesloten bij het RBCZ – Register voor Beroepsoefenaren Complementaire Zorg,  SBLP beroepsvereniging en CAM Coop geschillencommissie. Praktijk De Diamant is sinds 2009 ingeschreven bij de KvK onder nummer 09192826, btw NL 001627595B76. De AGB-codes voor je zorgdeclaraties zijn: zorgverlener 90/102239 en praktijk 90/061716.
Aangesloten bij Freya – Vereniging voor mensen met vruchtbaarheidsproblemen, Kinderloosleven.nl – Platform voor iedere man of vrouw zonder kinderen, Gezondheidszoeker – Platform van gezondheidszorg professionals, Sansoma – Instituut voor lichaamsbewustzijn in Doorn.
Freya - Simone Sinjorgo
Simone Sinjorgo -Kinderloosleven.nl