Organiseer je een evenement?
Zoek je een spreker?

Ik verzorg lezingen
& workshops op maat

Als lichaamsgericht therapeut en expert in lichaamstaal deel ik graag mijn kennis binnen jouw organisatie of team over de impact van (non)verbale communicatie. En bijvoorbeeld welke essentiele rol jouw lichaam, stem en houding in gesprekken en vergaderingen heeft. Bij tegenslagen of tegenwerking is de neiging om hoofdzaken letterlijk met het hoofd te willen gaan oplossen. De sleutel tot succes van verbinden en samenwerken zit echter in je lichaamstaal, stem en je houding. Het is ook je lichaam die altijd zichtbaar en voelbaar is voor de mensen in je omgeving.

Hieronder zie je een voorbeeld van de workshop ‘Omgaan met weerstand die ik gaf aan directeuren, adviseurs en projectmanagers tijdens het ‘Future Proof Projectmanagement Festival‘ 8 oktober 2019 j.l. op Landgoed Ulvenhout. 

Ben je geïnteresseerd? Wil je dat ik een workshop geef binnen jouw organisatie?
Neem dan 
contact met mij op.

Reacties van deelnemers

“Het was leuk, bedankt voor je inspirerende verhaal. Ik kijk ineens anders naar mensen die in de aanval gaan.”

Deelneemster S.

“Het was een mooie workshop waarbij ik inzicht kreeg in mijn leiderschapsrol. Dank daarvoor!”

Deelnemer B.

“Dank je voor je inspirerende workshop. Het heeft mij veel mooie inzichten gegeven waar ik mee aan de slag kan en ga…”

Deelneemster K.

“Eerst had ik weerstand toen ik de handdoeken zag. Maar het was echt een hele leuke en inspirerende sessie! Bedankt daarvoor!”

Deelnemer A.

Voorbeeld workshop ‘Omgaan met weerstand’

Stel je voor, je staat voor  team of groep…
Met enthousiasme en beste bedoelingen lanceer je een nieuw idee of standpunt. En ineens slaat de stemming om. Weerstand! Irritatie tegen jouw voorgestelde verandering. Hoe creëer jij toch draagvlak voor jouw idee zonder te gaan pushen? Hoe ontdek je wat de ander echt denkt? En wat kun jij doen om de regie te houden bij discussies ipv verdedigen of verklaren?

Nonverbale lichaamstaal, houding en stem spelen hierin een onmisbare rol. Weten welke houding je (on)bewust aanneemt en waarom, is onmisbare informatie voor iedere leider, trainer, spreker of begeleider. Door bewustzijn van je houding, lichaamstaal kun je ervaren waar de onderliggende emoties in gesprekken echt over gaan. En deze informatie geeft je als leider, trainer, spreker de mogelijkheid om je kwetsbaar op te stellen. Jazeker, je leest het goed. Kwetsbaarheid, transparatie en openheid over eigen gevoelens en wat weerstand met je doet bevordert juist de communicatie in vergaderingen en overlegstructuren. En uiteindelijk bepaalt dat ook in grote mate de relatie met elkaar en hoe jouw nieuwe idee succesvol wordt geimplemeteerd.

Aan de hand van interactieve oefeningen laat ik binnen enkele minuten zien wat leiden en volgen doet binnen je team. Op een ontspannen en ludieke manier ervaart iemand bij zichzelf wanneer weerstand opkomt, wat je vervolgens ermee kunt doen en hoe je deze kennis voor jezelf & team kunt inzetten.

Persoonlijk leiderschap ontstaat door je eigen lichaam en reacties door en door te leren kennen. 

Wil jij dat ik bij jou zo’n workshop geef? OF heb je wat anders in gedachten?
Neem contact met mij op.

Kwaliteit en professionaliteit Simone Sinjorgo:
Opgeleid als coach & therapeut in lichaamsgerichte psychotherapie, EMDR i.o., systemisch werk en relatietherapie.  Als registertherapeut aangesloten bij het RBCZ – Register voor Beroepsoefenaren Complementaire Zorg,  SBLP beroepsvereniging en CAM Coop geschillencommissie. Praktijk De Diamant is sinds 2009 ingeschreven bij de KvK onder nummer 09192826, btw NL 001627595B76. De AGB-codes voor je zorgdeclaraties zijn: zorgverlener 90/102239 en praktijk 90/061716.
Aangesloten bij Freya – Vereniging voor mensen met vruchtbaarheidsproblemen, Kinderloosleven.nl – Platform voor iedere man of vrouw zonder kinderen, Gezondheidszoeker – Platform van gezondheidszorg professionals, Sansoma – Instituut voor lichaamsbewustzijn in Doorn.
Freya - Simone Sinjorgo
Simone Sinjorgo -Kinderloosleven.nl