Chaos in je hoofd

geeft chaos in je leven

Wist je dat je elke dag opnieuw meer dan 50.000 gedachten hebt? Drukte van jewelste in je hoofd. Vaak zijn het dezelfde gedachten als de dag ervoor. En de dag daarvoor. Als je niet goed in je vel zit, associeer je zo’n 70 procent van je gedachten met negatieve dingen. En dat heeft weerslag op hoe je je voelt. Met alles wat er in je hoofd omgaat is het niet zo gek dat je focus verliest. Of het lastig is om met heftige emoties om te gaan.

Chaos in je hoofd geeft chaos in je leven. Je kunt de wereld om je heen niet veranderen. Maar wel de wereld in jezelf. Ik geef je hieronder een TIP die daarin een verandering kan brengen.

Geef me een aan/uit knop alsjeblieft

Ik moet je teleurstellen: die knop bestaat niet. Het is overigens ook een misvatting dat je hoofd helemaal leeg kan zijn van gedachten. Zelfs de meest getrainde monnik kan tijdens meditaties niet stoppen met denken. Het is normaal dat gedachten komen en gaan. Je kunt jezelf wel trainen om er anders naar te kijken en mee om te gaan door bijvoorbeeld te mediteren en door het zetten van intenties. Over het laatste gaat mijn tip van deze week over.

Nooit meer blogs missen? Schrijf je hier in!
Of volg me via Facebook.

De kracht van intenties zetten is namelijk enorm

Ze bieden je een kans om de vicieuze cirkel van gedachten te doorbreken. Negatieve gedachten houden je meestal vast in een negatieve spiraal. Het goede nieuws is dat dit precies zo werkt bij positieve gedachten. Je brein ziet geen verschil tussen negatief of positief en neemt iedere gedachte die opkomt in je hoofd voor waar aan. Het is dus essentieel om vaker positieve gedachten en gevoelens te ervaren. Dit lijkt een lastige opdracht als te maken hebt met veel verdriet. Maar ondanks verdriet maak je elke dag ook iets leuks mee. Vaak zijn dat die kleine dingen die je door het grote verdriet uit het oog verloren bent. De kunst is om ze stap voor stap weer in je vizier te brengen en te voelen. Hoe dan, zal je zeggen…?

TIP: start iedere dag met een positieve intentie

Bedenk voordat je je bed uitstapt hoe je jezelf aan het einde van de dag wil voelen. En wat ga je hiervoor zelf doen? Hoe wil je die avond op de dag terugkijken? Als je dit weet stap dan je bed uit. Rek jezelf goed uit. Spreek dan HARDOP uit wat het is dat je gaat doen. Hierdoor zet je een intentie en maak je een bewuste keuze waar je aan het einde van de dag wil zijn. Feitelijk bepaal jij daarmee waar jij naar toe wil met jouw leven. En wordt je minder geleefd door agenda’s van anderen, emoties of situaties.

Voordat je weer naar bed gaat, neem bewust een stil momentje om je dag eens door te nemen, terig te kijken. Welke leuke dingen heb je ervaren? Als je daar aan denkt. Hoe voel je je?

Door je actief te richten op de dingen wat je wél wil en waar je wél invloed op hebt, breng je niet alleen de kleur in je leven terug maar ook positiviteit. Je drukt hiermee NIET je moeilijkheden en verdriet weg, maar neemt wel zelf de regie in handen en geeft vorm aan je nieuwe situatie.

Fijne dag, Simone

PS. een gedichtje ter inspiratie

Als ik blijf kijken
zoals ik altijd heb gekeken,
blijf ik denken
zoals ik altijd heb gedacht.

Als ik blijf denken
zoals ik altijd heb gedacht,
blijf ik geloven
zoals ik altijd heb geloofd.

Als ik blijf geloven
zoals ik altijd heb geloofd,
blijf ik doen
zoals ik altijd heb gedaan.

Als ik altijd blijf doen
zoals ik altijd heb gedaan,
blijft mij overkomen
wat mij altijd overkwam.

Maar als ik nu mijn ogen sluit
en mijzelf van een afstand bekijk,
en voel wat mijn ware zelf van binnenuit wil,
dan kom ik deze cirkel uit
en kan ik steeds opnieuw beginnen.

Heb je behoefte aan meer tips?

In mijn boek Onvervulde kinderwens – verborgen lichamelijke impact staan meer dan 100 praktische tips en lichaamsgerichte oefeningen die B.A.L.A.N.S in je leven brengen.

Boek Onvervulde Kinderwens - verborgen lichamelijke impact