NIEUW BOEK
voorverkoop

bestel nu met
15% korting

BOEK ONVERVULDE KINDERWENS – verborgen lichamelijke impact
100 tips om je leven in B.A.L.A.N.S te brengen

Met dit boek wil schrijfster Simone Sinjorgo inzicht geven in wat een (nog) onvervulde kinderwens specifiek met het lichaam en leven van mensen doet en het onderwerp ook meer bespreekbaar maken. Ze geeft niet alleen inzicht in de verborgen lichamelijke en relationele impact ervan, maar ze biedt ook begrip en (praktische) ondersteuning aan de betrokkenen, hun dierbaren en voor diegene die er beroepsmatig mee te maken hebben.

“Dit boek is nooit ‘uit’. Ik heb het geschreven speciaal voor jou. Niet alleen om te lezen, ook om te gebruiken. Gebruik het zoals jij dat wilt. Leg het op je nachtkastje, stop het in je tas, neem het mee op reis en sla het open bij het onderwerp waar jij op dat moment behoefte aan en steun bij nodig hebt. Het is echt mogelijk om een nieuwe, zinvolle draai aan je leven te geven. Ik gun het je van harte.” – Simone

Vader en moeder worden, het lijkt zo vanzelfsprekend. Maar wat als het niet lukt en je onverwacht een vruchtbaarheidstraject in moet, een kind verliest of als je voorgoed afscheid moet nemen van je kinderwens? Het zijn diepgaande processen die onzichtbare sporen achterlaten, zowel mentaal als fysiek. Simone Sinjorgo ondervond dat aan den lijve en besloot haar ervaringen, als ongewild kinderloze vrouw én als lichaamsgericht therapeut, in te zetten om anderen te begeleiden bij het omgaan met het verlies. En van daar uit ontstond ook dit boek.

                                                                                        Lees onderaan deze pagina de eerste reacties.

Reserveer jouw boek (voorverkoop)

Het boek Onvervulde Kinderwens – verborgen lichamelijke impact is tot 1 mei 2020 met 15% korting te bestellen via mijn website. Je betaalt 36,- ipv 42,50. Verzending binnen NL is inbegrepen. Vanaf 15 mei 2020 wordt jouw bestelling uitgeleverd. (Verzending naar België kost 13,50 – verzekerde post)

Bestel nu met 15% korting

Inhoud – wat krijg je?

Naast mijn persoonlijke verhaal deel ik informatie over rouw, verlies en de ‘levenslange’ impact van vruchtbaarheidsbehandelingen. Daarnaast deel ik mijn B.A.L.A.N.S-methodiek. De hoofdstukken in mijn boek hebben allemaal dezelfde opzet: ik geef eerst informatie en achtergrond bij het thema, dan volgen de verschillende lichaamsgerichte oefeningen, waar dat nodig is geïllustreerd met foto’s, en ik sluit af met één of meer tips. Alles is erop gericht om een positieve bijdrage te leveren aan jouw leven en van je dierbaren. De tips ondersteunen je in het omgaan met emoties, verminderen stress in je lichaam, zodat je beter in je vel gaat zitten en voor jou passende keuzes kunt maken.

Alle 100 tips kenmerken zich in eenvoud. Je kunt ze overal direct toepassen. En ze nemen niet veel tijd in beslag. Doe wat bij je past en ervaar concrete handvatten in het omgaan met je (nog) onvervulde kinderwens, zodat je rust en balans kunt hervinden in je lichaam en leven. En in de bijbehorende online omgeving vind je 22 video’s waarin ik dieper op de oefeningen ingaat en voordoet.

  • 208 pagina’s
  • 100 praktische (lichaamsgerichte) oefeningen & tips
  • 22 begeleidende video’s
  • uitgebreide informatie over rouw, verlies & rituelen
  • ISBN 9789090330983
  • NUR 895
Boek Onvervulde Kinderwens - verborgen lichamelijke impact

B.A.L.A.N.S-methodiek – 100 tips in 6 hoofdstukken

B – Bewustwording 

Stilstaan bij wat je voelt, wat je doet en hoe je iets doet, maakt de weg vrij om dingen in je leven anders te benaderen. Bewustwording gaat niet over alles veranderen, het gaat erom dat je jezelf wordt en voor jou passende keuzes kunt maken. Door je gedachten en gedrag van enige afstand te bekijken, ontstaat (keuze)vrijheid voor nu en in de toekomst en meer rust in je hoofd.

A – Ademhaling

Je ademhaling fungeert als een ingebouwd stressreductiesysteem in je lichaam. Ervaar je heftige emoties of pijn, maak er dan gebruik van. Met relatief kleine aanpassingen in je ademhaling en lichaamshouding kun je al snel een positief effect realiseren op je algehele welbevinden. Je kunt je ademhaling inzetten om pijnprikkels en paniekgevoelens te verminderen.

L – Lichaam

Je lichaam is levenslang jouw maatje. Het registreert alles wat je meemaakt en reageert er vaak onbewust op, meestal om pijn te vermijden. Daardoor kan emotionele gevoelloosheid ontstaan. Het is mogelijk om je eigen lichaamsreacties of emoties beter te begrijpen en te voelen. Als je bepaalde ervaringen anders gaat interpreteren, krijg je ook andere lichaamsreacties en emoties.

A – Aanraking

Lichaamsaanraking is een van de belangrijkste primaire behoeftes van ieder mens. Het is de manier om verbinding met jezelf en met anderen te maken. De ontdekkingsreis naar het voelen loopt niet via je hoofd maar via je lichaam. Aanraking laat je voelen wat er in je leeft. De geborgenheid en veiligheid van een knuffel of handcontact heeft een directe kalmerende werking. Goed om spanning te ontladen en jezelf weer op te laden.

N – Nieuwe richting

Ieder mens heeft een doel in het leven nodig, die veelbesproken stip aan de horizon. Als je geen doel hebt, dwaal je letterlijk doelloos rond. Kies voor een leven waar je (weer) zelf aan het roer gaat staan. Kies een bestemming die je motiveert om in actie te komen. Dit geeft richting aan je leven, het laat je leven, het geeft zin aan je bestaan. Laat je verrassen en zet je creatieve brein aan.

S – Samen verder

Samen verder is niet alleen gericht op verder samen met je partner, maar ook met vrienden, bekenden en familie. Ervaar je dat jebinnen je relatie veel samen doet of goed kunt praten en er toch eenzaamheid in je knaagt? Dat is niet zo raar; je maakt van alles samen mee en toch beleeft ieder het op een eigen manier. Het is een proces van ‘samenzijn en soms alleen voelen’. Verbinding vinden in narigheid is een ware levenskunst, maar het kan wel.

Reacties van lezers

Het boek vertelt haar persoonlijke, intense verhaal maar is bovenal positief geschreven en staat tjokvol fijne en waardevolle oefeningen om je leven in BALANS te brengen. Een prachtig handboek voor iedereen die in deze onzekere tijd het hoofd en het lijf gezond wil houden. Note aan mijn therapeuten collega’s: waardevol boek die je zeker kunt gebruiken voor je cliënten!

Simone van Hagen

Of ik ook een beetje trots was, vroeg Simone me toen we de laatste wijzigingen doornamen. Een beetje? Ik barst bijna uit mijn voegen van trots. ‘Onvervulde kinderwens – verborgen lichamelijk impact’ is dan ook geen gewoon boek. Het is niet alleen een verhaal dat herkenning en troost biedt, het geeft ook steun en vertrouwen. En het staat vol met praktische tips en oefeningen om je leven weer een positieve draai te geven als kinderloosheid je overkomt of als je middenin medische trajecten zit. Eigenlijk is het therapie in zakformaat. Voor in je tas of voor op het nachtkastje. Of ik daar trots op ben? Beetje boel, lieve Simone. Trots dat ik eraan mee mocht werken, maar vooral op jou.

Esther Nagtegaal

Reserveer jouw boek (voorverkoop)

Het boek Onvervulde Kinderwens – verborgen lichamelijke impact is tot 1 mei 2020 met 15% korting te bestellen via mijn website.
Je betaalt 36,- ipv 42,50. Verzending binnen NL is inbegrepen. Vanaf 15 mei wordt jouw bestelling uitgeleverd.
(Verzending naar België kost 13,50 – verzekerde post)

Bestel nu met 15% korting