7 tips voor de Kerst

Hoe ga je om met decemberstress?

December kan met al het feestgedruis lang duren en voor de nodige stress zorgen

Wellicht roept Kerst negatieve gevoelens en verdriet bij jou en/of je partner op. Begrijpelijk. En voor iedereen ligt het weer anders. Ik zie wel dat dit vaak te maken heeft met weinig of niet je eigen wensen en grenzen durven uit te spreken. Naar je partner en/of naar je omgeving. Het is lastig en uitdagend. Maar niet uitspreken zorgt voor stilhouden, verdriet inslikken en met z’n allen op eieren lopen. Met als gevolg dat je gebroken bent nog voordat de feestdagen begonnen zijn. Het zou toch fijn zijn als je zelf ook kunt genieten van de feestdagen. Al is het maar een beetje. Hieronder kun je mijn 7 tips gratis downloaden.

Jarenlang hield ik mijn ware ik verborgen
Overal Kerstreclames, films en winkels waar kerstliedjes uit de speakers schallen. Gekmakend en je kan er echt niet omheen lopen. Dus zette ik mijn happy face op, zorgde voor de mooiste diners, kerstboom en cadeaus. Hield mezelf flink bezig, maar het ging voorbij aan hoe ik me werkelijk voelde: eenzaam. Ik dacht vaak: ‘doe normaal, je hebt alles wat je hartje begeert. Er zijn ergere dingen, je bent gezond…

Maar er was iets dat nooit zou komen

Iets dat niet te koop is. Hoe hard ik ook zou werken, mijn best zou doen, hoeveel kaarsjes ik zou branden of zou bidden. ‘Geen kindeke bij Simone.’ Ik slikte tranen in om niet weer met Kerst anderen lastig te vallen. En daar ging het verkeerd. Ik was mezelf niet, keihard naar mezelf door niet uit te spreken wat er in me omging. En ik durfde geen ‘nee’ te zeggen.

Nooit meer blogs missen? Schrijf je hier in!
Of volg me via Facebook.

Heeft de nodige tranendalen gekost…

Om uit te vinden hoe ik dan wel de decembermaand door wilde komen. En hoe ik Kerst wilde vieren. En met wie. Uitspreken wat ik nodig heb en wat het beste voelt voor mij in deze maand is pas van de laatste jaren. Mijn ‘ware ik’ verstop ik hierdoor steeds minder. Dat betekent ook dat ik mijn verdriet over het gemis ook makkelijker toe kan laten in mijn omgeving.

Wellicht zie je tegen Kerst op
Weet dat je elke dag, ieder uur, elke minuut een nieuwe keuze kan maken om het dit jaar anders te doen. Dat kan beginnen bij iets kleins. Door bijvoorbeeld aan een persoon te vragen of die je een knuffel geeft zonder woorden als je het nodig hebt tijdens het familiefeest. Hier kun je mijn 7 tips voor de Kerst downloaden en lezen. Ze komen uit mijn boek Onvervulde kinderwens – verborgen lichamelijke impact. 

En vergeet niet, ook deze maand gaat weer voorbij!

Fijne dag!
Liefs Simone 

Heb je behoefte aan rust en minder stress in je lijf?

In mijn boek Onvervulde kinderwens – verborgen lichamelijke impact beschrijf ik stap voor stap meer dan 100 praktische tips en lichaamsgerichte oefeningen die B.A.L.A.N.S in je leven brengen.