Behoud relatie en vriendschappen

Zes TIPS

Een onvervulde kinderwens, onvruchtbaar zijn, alleenstaand

Geen relatie hebben, misschien nooit papa of mama worden. Hoe leg je vrienden uit wat dit met je doet en hoe het voelt als je zo graag je kinderwens in vervulling ziet komen? Vaak zweeg ik over wat er werkelijk in mij omging. Gedachten en emoties weerhielden mij ervan om te praten. Angst dat ik zou moeten gaan uitleggen. Angst voor die blikken, stiltes in gesprekken. Ik dacht vaak. Ze snappen het toch niet. Altijd die zin  dat kinderen krijgen niet zaligmakend is. Heb er geen zin in, dan maar stilhouden…

Zwijgen leek de oplossing!
Terwijl ik wist dat het vriendschappen zou kosten. En ja, ik heb er vele verloren in de hele reis van kinderwens naar kinderloosheid. Voor mijn gevoel hoorde ik nergens meer bij. Dat kan ik soms nog wel eens voelen. Door steeds meer te zwijgen heb ik me vaak geïsoleerd. Van mezelf en mijn gevoelens. Vriendschappen kwamen automatisch op afstand te staan. Komt bij dat ik ervan overtuigd was, dat alleen ik mijn probleem kon oplossen aangezien ik dacht dat niemand mij begreep. Tja, nu weet ik dat maar liefst 1 op 6 stellen wereldwijd niet vanzelf zwanger wordt.

Herken je dit?
Waar ik bang was om geraakt te worden, was de ander bang om mij pijn te doen. Waar ik hoopte dat er geen verkeerde opmerkingen zouden komen, liep de ander op eieren. Bang om iets verkeerds te zeggen. Zwijgen is om de hete brij heen draaien. Met als resultaat dat ik en ook de ander thuis kwam met zo’n zie-je-wel-gevoel. Het cirkeltje was weer rond. Erover praten kan lastig, verdrietig, ge nant of pijnlijk zijn. Het vraagt moed om dat te doen Aan beide kanten!

Laat jij het zover komen?

Wees dankbaar voor alle mensen die jou liefhebben, die voor je zorgen en je een glimlach bezorgen. Stop met zwijgen, vertel hoe het echt met je gaat. Weten hoe? Lees hieronder de 6 tips die uit mijn boek komen.

Fijne dag en mooie week gewenst.
Liefs, Simone

Nooit meer blogs missen? Schrijf je hier in!
Of volg me via Facebook.

Hoe ga je om met je omgeving?

Praktijk de Diamant Simone Sinjorgo

Praktijk de Diamant Simone Sinjorgo

Fijne dag.
Liefs, Simone.

[BOEK] Heb je behoefte aan meer (ontspanning)tips?

Wellicht dat mijn boek hierin iets voor je kan betekenen. Naast mijn eigen verhaal beschrijf ik meer dan 100 praktische tips om meer te kunnen ontspannen en grip op je emoties te krijgen. Zie het als een handboek dat je er steeds bij kan pakken als het nodig is.