Het komt echt wel goed.

Let maar op, straks ben je zwanger.

‘Kom nou toch alsjeblieft naar mijn verjaardag. Zonder jou is het niet gezellig. En dan heb je gelijk afleiding. Je moet er niet zo mee bezig zijn. Het komt goed, echt.’ Zo sprak een vriendin van een cliënt. Die had zich recent afgemeld bij de verjaardag van haar vriendin vanwege een terugplaatsing op dezelfde dag. ‘Dan zit ik toch niet te wachten op feestvierende mensen en gezinnen met kinderen.’

De tranen rollen over haar wangen.
Al die tijd dacht ik dat mijn vriendin me begreep. Maar ze begrijpt er echt helemaal niks van. Het is een van mijn laatste kansen. En dan krijg ik naar mijn hoofd geslingerd. Het komt goed! Ze heeft makkelijk praten met drie kinderen.’

Een diepe snik en een zucht volgen. Er komt veel kijken bij vruchtbaarheidsbehandelingen. Naast hormonen, echo’s, testen, puncties is alles stipt tijden gebonden. Tijdens een traject regeert de klok en je afsprakenboekje. En je wordt getest op flexibiliteit en geduld. Eindeloos wachten, afwachten op de volgende stap en hopen. En trajecten houden geen rekening met je werkuren, vrije weekenden, vakantiedagen of feestjes van vriendinnen.

Nooit meer blogs missen? Schrijf je hier in!
Of volg me via Facebook.

Simone Sinjorgo - Je moet er niet zo mee bezig zijn

Voordat je het weet slaat de vlam in de pan.

Want hoe leg je uit wat er bij een traject komt kijken of door je heengaat als iemand het zelf nooit meegemaakt heeft? Het is eigenlijk ook niet onder woorden te brengen. Daarbij is geen verhaal en situatie hetzelfde. In de situatie van mijn cliënte was er een grote teleurstelling in niet begrepen worden, terwijl ze ook echt wel wist dat haar vriendin het goed bedoelde. Er speelde van alles door elkaar. En door dat ene kleine zinnetje sloeg de pan in de vlam.

Uiten. Echt uiten is de oplossing.
Even saampjes zitten en praten over wederzijds verwachtingen en zo is dan even niet de eerste stap. Het was eerst hoognodig om volle expressie te geven aan al haar boosheid en frustraties in haar lijf.  In vijf jaar tijd hadden de vele teleurstellingen zich opgebouwd als een pruttelende vulkaan. En ze had ‘uit pure netheid’ haar ware gevoelens alleen tegen haar partner en haarzelf geuit.Alles was naar binnen gericht geweest. Door uiting te geven aan wat er door haar heen ging met haar hele lijf en stem naar mij toe, luchtte haar zo op. De druk in de vulkaan was verdwenen en de lava afgekoeld.

En hoe het verder ging?
Bij weggaan kijkt ze me. ‘Zo he, dat is lekker, dat moet ik vaker komen doen bij je! Ik ga straks ff naar mijn vriendin en dan ga ik haar vertellen dat het wel goed komt tussen ons… Ze bedoelde het goed.’

Nieuwsgierig wat kinderwensbegeleiding voor jou kan betekenen?

Neem dan vrijblijvend contact met mij op voor een gratis kennismakingsgesprek. Alleen of samen met je partner. Dan kunnen we samen kijken hoe jij je beter kunt voelen en op de been kunt blijven tijdens jouw fertiliteitstraject.

Deze eerste afspraak is altijd gratis. Jij ziet mij en ik zie jou. Ik vind het namelijk erg belangrijk dat wij samen een ‘klik’ hebben met elkaar, zodat jij in openheid en vertrouwen jouw verhaal met mij kunt delen. Na dit gesprek overleggen we samen welke hulp voor jou passend is en om hoeveel afspraken dit dan ongeveer zou gaan. Het gesprek is in overleg ook via skype mogelijk, aangezien jouw fertiliteitsbehandeling al veel tijd en energie voor jou in beslag neemt..