Help, waar zit de UIT-knop?

Rust in je hoofd en lijf, hoe doe je dat?

‘Na twee miskramen en die mislukte terugplaatsingen lijkt het of ik nergens meer controle over heb. Mijn hoofd zit schieten vol scenario’s. Als ik nu dit of dat gedaan zou hebben, misschien was het dan wel gelukt? Of had ik juist dat niet moeten doen? Ik wil rust in mijn kop.’ Zo sprak een dame deze week in de praktijk.

Controle willen hebben
Als iedereen om je heen gewoon zwanger wordt en het jou niet lukt, dan wordt de pijn van je onvervulde kinderwens steeds rauwer. En de kans is groot dat je veel nadenkt over wat je allemaal wel of niet had kunnen doen. Of wat je hebt nagelaten. Het verwerken van alles wat je meegemaakt hebt, kost tijd en aandacht. Het klinkt als een cliche, en toch is het zo.

De UIT-knop van je gedachten
Met alle scenario’s en gedachten die door je hoofd spoken, kun je feitelijk maar 1 ding doen. Ze toestaan en ze vooral aan te horen en te voelen! Hoe hard je ze ook probeert weg te duwen, ze dienen zich toch aan. Het is namelijk net als een rijdende trein. Die breng je ook niet in 1 keer tot stilstand. Je verlangen is weliswaar om aan nu direct aan de noodrem te trekken, maar dan is de kans groot dat je met je hoofd tegen de muur van de wagon klapt. Dat geeft hoofdpijn waar je ook niet op zit te wachten.

Nooit meer blogs missen? Schrijf je hier in!
Of volg me via Facebook.

Simone Sinjorgo- Mijn hoofd draait overuren

Begin klein! Stap voor stap.

Hoe kan je hier dan wel verandering inbrengen? BEGIN KLEIN. Begin met kleine stapjes. Echt inniemienie-stapjes om de rust in je hoofd terug te krijgen. Begin bijvoorbeeld door bewust 1 minuut in volledige stilte op een stoel te zitten. Dus niet gelijk 10 minuten. Maar gewoon 1 minuut! Even tijd en aandacht voor jezelf. Stap voor stap op weg naar het leren leeg maken van je hoofd.

Langzaam uitbreiden.
Het vraagt wel discipline om dit elke dag weer voor jezelf te doen. Of meerdere keren op een dag. En doe het echt alleen voor jezelf en voor niemand anders. Dan zul je merken dat je die ene minuut kunt uitbreiden naar 2, 3, 4 etc. Je bent het waard. En als er emoties komen, sta ze toe. Je lijf doet zo haar best om je iets te vertellen. Wees vooral lief en mild voor jezelf. Je hoeft verder even helemaal niets. Neem alleen waar wat er gebeurt, welke gedachten er zijn en wat ze je willen vertellen.

Wil je nog een goede tip om je hoofd leeg te maken?
Ik heb er ook een blog geschreven over gedachten parkeren op een parkeerplaats.

 

 Wil je meer rust in je hoofd en lijf?

Als je niet goed weet wat te doen of dat je het lastig vindt om deze oefening in je eentje te doen, dan kun je natuurlijk ook altijd contact met mij opnemen als je hier meer over wil weten.