Hoe ga je om met de ongelijkheid?
Als jij nog een kinderwens hebt, en je partner niet
Zelf geen kinderen krijgen en samenleven met een partner die al kinderen heeft uit een eerdere relatie
Een ongelijke situatie die door verschil in verlangen en wensen vele emoties kan oproepen. Het zet bij de meesten ook de relatie onder druk. De één is biologische ouder en de ander niet. De één heeft een kinderwens, de ander niet meer. Er is dan sprake van een blijvende ongelijkheid in de relatie. Hoe ga je hiermee om?
Als ik niets doe, gaat m’n relatie kapot. Doe ik wel wat ook
Een duivels dilemma die gekmakend kan zijn, mede door angst voor spijt achteraf. Bang om je eigen dromen onvoldoende te hebben nagejaagd. Twijfels. Of boos worden op eerder genomen keuzes in je leven. Had ik maar, was ik toen maar. Constant jezelf afvragen waar je goed aan doet. Kiezen voor je kinderwens betekent ‘in je hoofd’ het einde van je relatie. Kies je voor je partner, dan krijg je nooit een eigen biologisch kind.
Hoe verwerk je deze rollercoasters aan emoties?
Soms kan het verlies zo groot voelen dat het bijna ondraaglijk is.
Hoe geef je je leven en relatie zin?
En vervulling als de leegte ondanks je lieve stiefkinderen en partner toch voor je gevoel een gat heeft geslagen? Welke keuze je maakt, het brengt linksom of rechtsom pijn met zich mee. Verdriet waar aandacht voor mag zijn. Sterker nog: aandacht voor moet zijn binnen je relatie. Ik weet uit eigen ervaring dat dit kan voelen als een emotionele uitdaging. De neiging is groot om je partner in je verdriet en gedachten niet teveel te betrekken.
Velen besluiten het er zo min mogelijk over te hebben
Want hij of zij houdt wel van je, maar begrijpt jouw gevoelens van leegte toch niet helemaal. Ergens snap je dat wel. Daarom wil je ook niet steeds chagrijnig zijn. Dus zet je dan maar je happy face op. Diep van binnen raast soms de orkaan van jaloezie, buitengesloten voelen en je boosheid. Door niet weten waar je goed aan doet en staan jouw twijfels regelmatig tussen jullie in. Begrijpelijk.
Opkroppen, niets zeggen of je gevoel negeren lost niets op
Het verstart namelijk je lichaam en onbewust verkramp je ook in je relatie. De meesten omschrijven het als op eieren lopen. Of intens opgelucht zijn als jij én je partner de kinderloze dagen van de week ingaan. Wellicht is je kinderwens zo groot dat je serieus overweegt je relatie te verbreken. Je beseft dat jullie het fijn hebben samen, maar je kan je wens niet loslaten.
Moet je er nu voor vechten, vluchten of niets doen?
Hoe dan ook een situatie als deze vraagt om het stellen van duidelijke grenzen bij de invulling van het dagelijks leven met jouw stiefkinderen en je partner.
Durf je op te komen voor jouw eigen grenzen?
Durf je te onderzoeken waarom je verlangen zo sterk is?
Wat heb je nodig om gezien en gehoord te worden door je partner?
Het is essentieel om te kunnen aangeven aan je partner waarom gezien en gehoord worden zo belangrijk is. Dit moet ook gebeuren om er samen uit te komen. Een gemeenschappelijk besluit zorgt dat je weer dichter tot elkaar komt, ondanks dat één van jullie niet zijn of haar zin krijgt.
Herken je deze situatie? Weet je niet waar te beginnen?
Neem gerust contact op. Dan doen we het samen.
Fijne dag.
Liefs, Simone
NIEUW! E-training ‘van angst naar vertrouwen’
Dit online programma bestaat uit 6 lessen. Aan de slag in eigen tijd en tempo. Een les bestaat uit info, apart werkboek, video, tips, handige links en opdrachten. Alles om concrete stappen te zetten naar meer vertrouwen. Al het lesmateriaal (behalve video’s) kun je downloaden, printen. Na betaling krijg je een inlog voor toegang tot de 1e les. Gegevens kun je aanpassen. Iedere week ontvang je bericht dat je volgende les klaar staat.
Lijkt je dat wat? Kijk hier voor meer info.
Geef een reactie