Een lach en een traan geeft lucht bij moeilijke momenten.

Lachen is gezond!

Dubbel liggen van het lachen met deze lieve kleine man, terwijl ik zelf ongewild kinderloos bent. Paar jaar geleden dacht ik nog dat mij dat nooit zou gaan lukken. Maar je ziet het. Het kan echt. Foto’s liegen niet, dit beeld zegt meer dan 1000 woorden.

Enuhh, best lekker slagroom in je gezicht
Toen de slagroom midden in mijn gezicht plofte, peilde hij eerst mijn reactie. Ik keek hem aan en toen gierden we het samen uit van het lachen. Wat een ontlading van het spannende spelletje. Mijn allerdaagse zorgen van die dag smolten als ‘slagroom’ voor de zon. Ik zal zeker niet ontkennen dat ik ook periodes had, waar ik bewust moeders en kinderen met een grote bocht ontweek.

Ik had een geweldig werkende ‘ontwijk-strategie’ ontwikkeld
Maar feitelijk maakte ik hierdoor mijn pijn en ongemakken steeds zwaarder, terwijl ik me dat niet eens besefte. Door net te doen alsof ik een briljante oplossing had voor mijn verdriet, leek het aan de buitenkant alsof het er niets aan de hand was.
Ik negeerde vaak emoties in mijn lijf als het over kinderen ging. Terwijl ik ‘s avonds op de bank in mijn eentje zat te janken. En dat gewoon jarenlang doen. De prijs ervan is hoog geweest. Vele (vage) lichamelijke klachten, zorgen maken over mijn toekomst, noem het maar op. Ik zag het leven niet meer zo luchtig als slagroom zou mogen zijn…  

Nooit meer blogs missen? Schrijf je hier in!
Of volg me via Facebook.

Simone slagroomDe boodschap van mijn onbegrepen lichamelijke klachten
Toen ik ging inzien dat er wel degelijk een relatie lag tussen mijn lichamelijke en mentale klachten en mijn kinderloosheid, ging er een wereld voor me open. Toen besefte ik pas wat de impact werkelijk was van al mijn ontwijken, negeren, zwijgen en lachen als een boer met kiespijn. Mijn lijf stond strak van de spanning en ik had het niet eens door. Burn-out en een hernia brachten mij het signaal dat ik niet langer zo kon doorgaan. Nu ben ik blij dat ik mezelf de kans gegeven heb om te onderzoeken hoe ik dan wel om kon gaan met mijn verlies. Alleen ik kon hier verandering in brengen, niemand anders. En ik koos voor mezelf.

Het werd een reis met meerdere omwegen  
Maar elke wegomleiding door opbreking heeft me gebracht waar ik nu ben. En wat heeft het mij dan opgeleverd? Ontspannen en gelukkig zijn in mijn leven zonder kinderen. Natuurlijk heb ik ook nog steeds wel eens tegenslagen in mijn leven, net als iedereen. Maar dan haal ik het beeld van de slagroom naar boven. En dan word ik vanzelf weer blij en kan ik die dag vrolijk verder terwijl het ook even tegenzit. Hoe mooi is dat!

Ook jij kan lachen met kinderen! Zelfs als je denkt dat het niet kan. 

Wil je meer lachen in je leven? En minder lichamelijke klachten?

Ik gun het jou ook om veel plezier in je leven te hebben. Weet je even niet waar je moet beginnen? Laat mij je VRIJBLIJVEND inspireren hoe jij dat kan doen op een manier die bij jou past. Maak gebruik van mijn gratis mini-sessie van 30 minuten. Dit telefoongesprek verplicht je tot niets.