Verander de kijk op je leven

Drie ontspanningstips

In alles wat je hebt meegemaakt of nu nog meemaakt rondom je kinderwens heb je vast (vele) risico’s genomen. Dingen gedaan die rete-spannend waren. Dingen die je voorheen nooit bedacht zou hebben te gaan doen. Maar je bent ervoor gegaan. De hoop, droom en sterke wens hielpen je om in het diepe springen. Voor het onbekende te gaan.

En weet je? Dit is precies dat ik jou voor de rest van je leven ook gun.

Dat je risico’s durft te nemen om nu ook andere dingen te gaan doen. Gewoon eens uit proberen hoe iets is. Hoe het proeft en hoe het smaakt. Alleen door af en toe opnieuw te spingen in het onbekende ontmoet je nieuwe mensen. Of passies die je nooit eerder zag. Ik geef je 3 tips voor een andere kijk op je leven.

Jij bent het waard om risico’s te nemen!

En met het feit dat jij stappen zet en groeit, verandert je omgeving automatisch met je mee. In eerste instantie is dat niet zichtbaar of voelbaar. Net zoals bij bloemen of groenten waar het eerste deel van de groei buiten beeld blijft onder de grond. Maar uiteindelijk komt er na een periode van zaaien, onkruid wieden, water geven en liefdevolle aandacht echt een tijd van oogsten. En dan smaakt het dubbel zo lekker als je samen bent gegroeid.

Ga voor niets minder dan dat. Gun jezelf het allerbeste van wat wel mogelijk is in je leven.
Dat verdien je. 

Nooit meer blogs missen? Schrijf je hier in!
Of volg me via Facebook.

3 TIPS die de kijk op je leven kunnen veranderen

  1. Kijk elke dag bewust 2-3 minuten in de spiegel naar je gezicht of deel van je lichaam. En focus dan alleen op het stukje dat je van jezelf mooi vindt. Er is echt wel iets moois te zien en te vinden. Je oogopslag, je lach, de kleur van je ogen of bijvoorbeeld een lachkuiltje. Heb je het gevonden? Focus op die plek. En zeg dan hardop tegen jezelf: mens, wat ben je mooi!
  2. In je leven kun je niet zonder anderen. We hebben het nodig om ons te verbinden met anderen. Wie maakt jouw leven leuker? Neem contact met die persoon op en spreek hardop uit: ‘Met jou is alles leuker. Zo’n kleine zin geeft aan hoe kostbaar jij de relatie met de ander vindt. En hoe blij jij van die persoon wordt, voor wie die is of doet.
  3. Lachen zorgt voor ontspanning van vele spieren in je gezicht en kaken. Lukt het even niet om te lachen, gun jezelf dan een geforceerde glimlach. Je zal merken als je een paar keer wat verschillende glimlach-poses hebt gedaan, dat er vanzelf een diepe zucht uit je lichaam komt. Je lach maakt een ander blij EN VOORAL JEZELF!

Als je droom voor een kind (nog) niet uitkomt, dan kan dat voelen alsof je leven niet compleet is of dat je niet goed genoeg bent. Of het gevoel hebt er niet bij te horen. Niets is minder waar.

Laat de buitenwereld zien hoe mooi je bent als mens.

Heb je behoefte aan meer tips?

In mijn boek Onvervulde kinderwens – verborgen lichamelijke impact staan meer dan 100 praktische tips en lichaamsgerichte oefeningen die B.A.L.A.N.S in je leven brengen.

Boek Onvervulde Kinderwens - verborgen lichamelijke impact