Lachen kan je opwekken, ook als je verdriet hebt

Ik vertel je hoe

Lachen is gezond! Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd. Misschien wil je bij het lezen van deze zinnen meteen wegklikken, omdat je door een moeilijke periode heengaat waar het lachen je letterlijk vergaat. Hoop dat je toch doorleest, want ik heb een (lach)tip die gegarandeerd werkt.

Schatterlachen, zou ik dat nog ooit kunnen?

Ook ik heb periodes gehad dat ik dacht nooit meer gelukkig te worden of te kunnen lachen. Op iedere straat werd ik geraakt in mijn gemis. Als ik moeders met kinderen zag, dacht ik: ‘waarom jij wel en ik niet?‘ Het huilen stond me nader dan het lachen. En als ik een keer wel lachte, dan voelde dat als verraad. Alsof ik mijn pijn niet meer serieus nam of zo. Muurvast zat ik in een viceuze cirkel waar ik eerder koos voor huilen. Herken je dit?

Lachen als dagelijks kost 
Net als bewegen en gezond eten. Het is namelijk zo de moeite waard om elke dag (een beetje) te lachen. Al is het maar één minuutje. Waarom? Lachen maakt je vrolijker, lichter. Het ontspant je lichaam, maakt je hoofd leeg. En lachen geeft een boost aan je immuunsysteem. Het verbetert je bloedcirculatie. Dit alles gebeurt omdat je hormonen aanmaakt tijdens het lachen (o.a. endorfine), die pijn verminderen en je dat fijne gevoel geven. Met andere woorden lachen is gezond. Het verdrijft negatieve emoties en ontlaadt de stress in je lijf. En dat ene minuutje per dag… Hoe doe je dat? 

Nooit meer blogs missen? Schrijf je hier in!
Of volg me via Facebook.

Lachen kun je opwekken: het werkt zo aanstekelijk

En daar kun je bewust gebruik van maken als je niet lekker in je vel zit. Bij veel emoties zit onze ingebouwde handrem. We laten ons niet zomaar gaan in verdriet. Zeker niet in het openbaar. Maar als je iemand ziet of hoort (schatter)lachen, dan kan het bijna niet anders dat je mee begint te lachen. Bij lachen hebt je gewoon minder controle over je handrem. Je lichaam lacht vanzelf mee. En dit gebeurt zonder erover na te denken. Dit ingebouwde spiegelmechanisme in je lichaam kun je dus bewust inzetten als je verdrietig bent. Je kunt een lach opwekken, ook als je verdrietig bent

Zo doe je dat:
Kijk bewust naar een humoristische film waarin veel gelachen wordt. Of zet een filmpje op met bloopers, zoals hieronder. 

Afgelopen week gebeurde er iets dat mij raakte
En met verdriet in de schoenen ben ik afleiding gaan zoeken in het selecteren van de video’s die bij mijn boek horen. Zo zag ik delen waarin ik de slappe lach kreeg met de fotograaf. We konden niet meer stoppen. Door het zien van deze beelden, begon ik spontaan weer te lachen. Het verdriet verzachtte, waarmee niet mijn probleem opgelost was. Maar het gaf lucht. Ervaar zelf wat het met je doet als je mij ziet lachen. Kijken naar een humoristische filmpje is alsof je jezelf een interne lachspiegel voorhoudt. Zo wordt je aangestoken door het plezier van anderen of jezelf.

Fijne dag, Simone

Een lach opwekken werkt echt! Gun jezelf elke dag wat ontspanning. Begin klein, al is het maar 1 minuut.

PS. Heb je geen zin om een film te bekijken. Maak dan gebruik van een neplach. Krul je mondhoeken en hou je ‘neplach’ minstens 1 minuut vast.  Het maakt namelijk voor je hersenen geen verschil of je echt lacht of doet alsof. Ook bij een neplach maakt je lichaam endorfine aan en ontspan je. 

Boek Onvervulde Kinderwens met 100 praktische tips

Naast mijn persoonlijke verhaal beschrijf ik ruim 100 tips. Ze bieden concrete handvatten in het omgaan met je (nog)onvervulde kinderwens, zodat je balans kunt hervinden in je lichaam en leven. In de online omgeving krijg je toegang tot 22 video’s waarin ik tips toelicht.

Tot 1 mei 2020 kun je in de voorverkoop mijn boek met 15% korting bestellen. Je betaalt 36,- ipv 42,50. Verzending (in NL) is inbegrepen. Rond 15 mei  ontvang je jouw boek per post.

Meer info of bestellen?

Boek Onvervulde kinderwens - drukwerk proces (Simone Sinjorgo - Praktijk de Diamant)