Voordelen van je verjaardag vieren

Het maakt je een blij mens, echt waar!

100% jarig en een dag in het middelpunt staan

Met ontbijtje, cadeaus, bloemen, felicitaties, taart, slingers, visite. Kun jij dat? Het vieren van mijn geboortedag is door de jaren heen flink veranderd. Als kind stond ik te trappelen van ongeduld. Als puber ging ik dansen in de kroeg. Toen werden het feestjes thuis. En door de kinderloosheid gingen vaker de verjaardagen geruisloos voorbij. Ik vond het wel best, dan zei ik tegen mezelf…

‘Het is alleen maar een verplichting. Je rent je rot met koffie en taart. Kunt geen normaal gesprek voeren, je bent gevloerd aan het einde van de dag, huis vol zooi. En ik moet alleen maar kinder- en familiepraat aanhoren.’ 

Tjonge, wat heb ik mezelf te kort gedaan
Ja, dat zeg ik nu. Want een verjaardag vieren is toch echt iets speciaals. Allereerst vier je jouw eigen geboortedag. Hoe bijzonder is dat jij er bent! Je viert dus jezelf. Jij en jij alleen. Tijdenlang zag ik door mijn mist van kinderwens-verdriet alleen maar de nadelen van mijn verjaardag. Daarmee ontnam ik mezelf ook de voordelen. Want die zijn er wel degelijk.

Nooit meer blogs missen? Schrijf je hier in!
Of volg me via Facebook.

Voordelen van je verjaardag vieren

 1. Het vieren van je verjaardag geeft je een positiever zelfbeeld
  Door de kaarten, gelukswensen, cadeaus en berichtjes die je krijgt. Maar ook doordat de dag even alleen om jou draait. Dat geeft je van binnen toch een wow-gevoel. Alles helemaal speciaal voor jou. Ik vind die aandacht toch ‘stiekem’ erg leuk. En altijd leuk gevonden.
 2. Het samenzijn met familie en vrienden doet de mens goed
  Door het contact samen en de liefdevolle aandacht maak je lijf de gelukshormonen dopamine en oxytocine aan. Dat voelt je. Het maakt  je blijer en vrijer. Zelfs al zit je met 1 of 2 bezoekers.
 3. Een hapje en drankje laten je gelukshormonen ook stromen
  Je brein en lichaam zijn zodanig geprogrammeerd dat je positiever en blijer wordt van dat feestelijke hapje en drankje. Verwen jezelf!
 4. Muziek en samen dansen zorgt voor verbondenheid
  In deze Corona-tijd is samen dansen wat lastiger, maar zet de muziek voor jezelf aan en dans de sterren van de hemel. Door te bewegen wordt je lichaam warm en wakker. De energie gaat lekker stromen. Dat maakt je echt vrolijk, actief en opgewekt.
 5. Je verjaardag dwingt je tot stilstaan
  Zodat je even kunt reflecteren op het voorgaande jaar en wat de toekomst je gaat brengen. Het leven is echt niet alleen bagger of altijd een feestje. Het is een mengsel van alles bij elkaar. Maar jouw geboortedag is er toch eentje om nooit te vergeten.

Dus vier die verjaardag!
Gewoon omdat jij er bent. Ja, je wordt dan een jaartje ouder. Maar je bent er. Doe iets speciaals. Je hebt het verdiend! Gewoon omdat het leven soms al zwaar genoeg is. Dit is een dag in het jaar waarop je volop in spotlights mag staan. Ontbijtje, cadeaus, bloemen, felicitaties, taart, visite. Als jij blij bent met jezelf, geeft dat ook je lichaam een energieboost.

Begint het al een beetje te kriebelen?
Kijk je nu al uit naar je volgende verjaardag?
Bij mij kriebelt het in ieder geval wel, want….

Ik ben vandaag 100% jarig

En ik heb er zin in vandaag. Een beetje anders dan anders vier ik het door de Corona-situatie. Maar ik sta er bewust bij stil. Niet omdat het hoort, gewoon omdat het kan. Ooit geboren op 2e Paasdag. Blij dat ik er nog mag zijn. Daarom vier ik deze verjaardag met familie, vrienden en met jou.

Vandaag – 11 april 2021 – kun je mijn boek Onvervulde Kinderwens bestellen met 11,- korting.
Je betaalt 31,50 ipv 42,50. Deze korting is alleen vandaag geldig tot 23.59 uur.

Fijne dag,
Simone

Kan je wel wat ontspanning gebruiken in je leven en lijf?

In mijn boek Onvervulde kinderwens – verborgen lichamelijke impact beschrijf ik naast mijn eigen verhaal ook stap voor stap meer dan 100 praktische tips en oefeningen die balans in je leven brengen. Maar ook tijdens je vruchtbaarheidsbehandelingen.