Genieten van die kleine momenten

Zoals kijken naar de zon die opkomt

Hoe is het met jouw kleine genietmomenten?

Deze week liep ik met onze hond in de Drunense Duinen, onze achtertuin. We waren vroeg op pad. Windstil en ik hoorde de vogels fluiten. Voor mijn gevoel hing het voorjaar in de lucht. De zon kwam op en ik voelde de stralen op mijn gezicht. Het buiten zijn en de frisse lucht maakte me blij. Even met z’n tweetjes, geen woorden en niemand tegenkomen. Een klein genietmoment waar ik een hele dag op kon bouwen.

Ik hoor vaak in mijn praktijk. Ja, dat wil ik ook. Maar mijn onvervulde kinderwens maakt het zo lastig om dankbaar te zijn voor leuke dingen. Mijn gemis overheerst vaak en ik zie ze niet.’ Herkenbaar. Toen het bij mij flink tegenzat tijdens de medische malle molen leek het wel of ik die kleine geniet-momenten gewoon niet kon zien. Eerlijkheidshalve wilde ik ze soms niet zien. Alsof ze niet bestonden in mijn leven. Ik hoorde, zag en voelde vaak nog alleen maar de dingen die mis waren. Die niet goed gingen en hoe mijn lijf niet meewerkte. Dit slokte me als het ware helemaal op.

Nooit meer blogs missen? Schrijf je hier in!
Of volg me via Facebook.

2 TIPS waarmee je geniet-moment terug in je leven brengt

Het moois in je leven zit namelijk juist in die kleine dingen of momenten van pure liefde zonder woorden. Een knuffel, een glimlach, een vlinder op een bloem, de zon die opkomt vanuit zee, de sneeuwvlokken op je gezicht of je hond die blij naar je toe komt rennen. Het zijn die gratis cadeautjes die misschien nu overvleugeld worden door je gedachten en gevoelens over je liefste droom die niet uitkomt.

1) Doe een stap terug, ga zitten, zet je mobiel uit en kijk om je heen!
Het begint bij vaker bewust niets doen en STIL zijn. Het geeft je de kans om even bij te tanken. Dus ga eens buiten op een bankje zitten en gun jezelf minimaal 5 minuten rust en stilte. Kijk dan om je heen. Observeer wat er gebeurt. En glimlach er vooral bij, ook als er geen mensen in de buurt zijn. Glimlach breed uit! Die glimlach zorgt voor ontspanning je gezicht en kaken.

2) Wees stil en luister…
Als je zo stil zit en een moment rust neemt voor jezelf bijvoorbeeld tijdens een wandeling, kijk dan niet alleen om je heen. Sluit ook eens de ogen en luister naar wat je hoort. Doe dan je ogen weer open en kijk wat er veranderd is. Herhaal dat een paar keer. Je zult merken dat je steeds meer om je heen gaat zien en horen. Voel wat het met je doet. Doe dit elke dag en gun jezelf tijd om bij te tanken en contact te maken met anderen.

Doe het voor jezelf, gun jezelf ook kleine oplaadmomenten.

Fijne dag,
Simone

Weten hoe je beter met je verdriet kunt omgaan?

Doe dan mee aan mijn gratis webinar Ongewenst kinderloos, hoe verder? Hierin vertel ik ook meer over de achtergrond van het verdriet door verlies. En ik geef je vele tips die je gelijk in de praktijk kun brengen. Geef je nu vrijblijvend op.

Praktijk de Diamant - online inspiratie