Die ene tip die altijd werkt

Als je heel verdrietig bent

Het leven is niet altijd om te lachen. Maar het hoeft toch niet steeds gevuld te zijn met zware weer, pijn en je verdriet? Daarom geef ik je een eenvoudige tip, die je overal kunt toepassen en je gegarandeerd beter laat voelen al binnen enkele minuten. Echt waar! Wat moet je dan doen? Glimlachen…

Glimlach, al is het nog zo geforceerd

Ook al voel je je diep ongelukkig en kan je alleen maar huilen. Glimlachen ontspant de spieren in je gezicht, kaken en ogen. ‘Verbijten’ in je pijn kan simpelweg niet meer als je jouw mondhoeken omhoog krult. Je middenrif ontspant mee, waardoor je makkelijker ademt en kan zuchten. Je hersenen pakken de signalen van de ontspanning op, waardoor je endorfines gaat aanmaken. Dit ‘gelukshormoon’ heeft een pijnstillende en kalmerende werking binnen enkele minuten.

En zelfs de meest geforceerde glimlach zorgt
voor
het vrijkomen van die endorfines… 

Glimlachen is super simpel, wellicht een beetje gek om te doen als je tranen met tuiten huilt. Maar weet dat huilen en lachen dicht bij elkaar liggen.

Nooit meer blogs missen? Schrijf je hier in!
Of volg me via Facebook.

‘Geforceerd’ glimlachen: zo doe je dat

Duw je mondhoeken omhoog en open je mond zodat je tanden zichtbaar zijn. Voel je dan spanning in kaken? Steek je tong uit; zover mogelijk. Adem diep in en uit. En breng die mondhoeken weer omhoog. Glimlach een minuut. Het is echt onmogelijk om negatief en intens verdrietig te blijven als je dit doet.

Tot slot nog een tip…
Laat anderen meegenieten van je grijns op je gezicht. Wedden dat je een glimlach terugkrijgt? Samen glimlachen: een kleine moeite met groot effect.

Fijne dag!
Simone

Behoefte aan meer tips? 

Doe dan mee aan mijn gratis webinar Ongewenst kinderloos, hoe verder? Hierin vertel ik meer over de achtergrond van rouw en verlies. En ik geef je vele tips die je gelijk in de praktijk kun brengen. Geef je nu vrijblijvend op.

Praktijk de Diamant - online inspiratie