7 tips voor de feestdagen

Hoe ga je om met decemberstress?

December kan lang duren en voor de nodige stress zorgen

December kan lang duren en voor de nodige stress zorgen. Wellicht roepen Sinterklaas en Kerst vele negatieve gevoelens en verdriet op. Begrijpelijk. Voor iedereen ligt het weer anders. Ik zie vaak wel overeenkomsten: weinig of niet je eigen wensen/grenzen durven uitspreken. Terwijl dit juist  zo belangrijk is. Benoemen naar je partner en je omgeving hoe het écht met jou is en wat jij écht wilt.

Tja.. dat is lastig en uitdagend
Niet uitspreken zorgt echter voor stilhouden, verdriet inslikken en met z’n allen op eieren lopen. Met als gevolg dat je total loss bent of opgefokt nog voor de echte feestdagen begonnen zijn. Het zou toch fijn zijn als je zelf ook kunt genieten van de feestdagen. Al is het maar een beetje. Onderaan dit blog geef ik je hiervoor een steuntje in de rug met 7 gratis tips.

Herkenbaar, jarenlang hield ik mijn ware ik tijdens de feestdagen verborgen
Overal Kerstreclames, films en winkels waar kerstliedjes uit de speakers schallen. Gekmakend en je kan er echt niet omheen lopen. Dus zette ik mijn happy face op, zorgde voor de mooiste diners, kerstboom en cadeaus. Hield mezelf flink bezig, maar het ging voorbij aan hoe ik me werkelijk voelde: eenzaam. Ik dacht vaak: ‘doe normaal, je hebt alles wat je hartje begeert. Er zijn ergere dingen, je bent gezond…

Maar er was iets dat nooit zou komen

Iets dat niet te koop is. Hoe hard ik ook zou werken, mijn best zou doen, hoeveel kaarsjes ik zou branden of zou bidden. ‘Geen kindeke bij Simone.’ Ik slikte tranen in om niet weer met Kerst anderen lastig te vallen. En daar ging het verkeerd. Ik was mezelf niet, keihard naar mezelf door niet uit te spreken wat er in me omging. En ik durfde geen ‘nee’ te zeggen.

Nooit meer blogs missen? Schrijf je hier in!
Of volg me via Facebook.

Heeft de nodige tranendalen gekost…

Om uit te vinden hoe ik dan wel de decembermaand door wilde komen. Hoe ik Kerst wilde vieren. Met wie. Hoe ik kon uitspreken wat ik nodig heb en wat het beste voelt voor mij in deze maand kwam niet vanzelf. Pas sinds de laatste jaren verstop ik mijn ‘ware ik’ steeds minder. Dat betekent ook dat ik mijn verdriet over het gemis ook makkelijker toe kan laten in mijn omgeving.

Wellicht zie je tegen Kerst op
Weet dat je elke dag, ieder uur, elke minuut een nieuwe keuze kan maken om het dit jaar anders te doen. Dat kan beginnen bij iets kleins. Door bijvoorbeeld aan een persoon te vragen of die je een knuffel geeft zonder woorden als je het nodig hebt tijdens het familiefeest. Hier kun je mijn 7 tips voor de Kerst downloaden en lezen. Ze komen uit mijn boek Onvervulde kinderwens – verborgen lichamelijke impact. 

En vergeet niet, ook deze maand gaat weer voorbij!

Fijne dag!
Liefs Simone 

Heb je behoefte aan rust en minder stress in je lijf?

In mijn boek Onvervulde kinderwens – verborgen lichamelijke impact beschrijf ik stap voor stap meer dan 100 praktische tips en lichaamsgerichte oefeningen die B.A.L.A.N.S in je leven brengen.