De regie krijgen over je eigen gedachten

Het is echt mogelijk

Negatieve gedachten. Een hoofd dat overuren draait. Je ongelooflijk rot voelen over iets dat gebeurd is. En dan nergens anders aan kunnen denken. Wie kent dat niet? Je wil dan niets liever dat het stopt? Toch?

Laat ik nu hier een oplossing voor hebben die echt werkt. Ik vertel je nu hoe

In ons lichaam kunnen wij nooit twee tegenstrijdige gevoelens ervaren. Je lichaam heeft ‘1 gevoelsknop’ waarmee je negatieve OF positieve emoties ervaart. Concreet betekent dit dat je nooit blij en verdrietig tegelijkertijd kunnen zijn. Het is het een, of het ander. En het bijzondere is dat je afhankelijk van je emoties volledig onbewust een bepaalde lichaamshouding aanneemt. En precies daarin zit de oplossing voor negatieve gedachten. Of overspoelende emoties. Okay, en dan?

Stel je eens voor…
Je zit thuis, je bent verdrietig omdat je iets naars hebt meegemaakt. Er is vast wel een bepaalde herinnering. Zie je het voor je? Alles in je wordt zwaar. In je hoofd, je lijf. Je voelt je moe, futloos. Mist de daadkracht om iets te doen. Waarschijnlijk heb je naast het beeld ook wel  gedachten. En ik schat zo in dat je het ook letterlijk kunt voelen als je NU aan deze situatie denkt. Wat is jouw lichaamshouding in deze situatie? Hoe zit je er letterlijk bij? Zie het voor je…

We draaien het nu om
Denk nu aan een moment dat je echt heel blij was. Een situatie waarin je trots bent op jezelf en sterk was. Zie je het voor je? Je bent enthousiast. Je lacht. Je voelt je toppie. Bruist van de energie. Je kan de wereld aan, borstkas vooruit. Het straalt gewoon van je af. En een ander wordt spontaan blij van je. Wat is jouw lichaamshouding in deze situatie? Hoe zit je er letterlijk bij? Zie het voor je…

De regie krijgen over je eigen gedachten. Hoe doe je dat?

Neem nu letterlijk jouw BLIJE lichaamshouding aan zoals je het voor je zag. Dus gezichtsuitdrukking, je armen, benen, handen in de positie die je voor je zag. Alles doe je na. Hou de houding minimaal 2 -3 minuten vast. Je voelt je TOP, je bent blij.

Nooit meer blogs missen? Schrijf je hier in!
Of volg me via Facebook.

Simone slagroom - Praktijk de Diamant

Stel jezelf dan de volgende vragen

Hoe ziet TOP voelen eruit?
Hoe kan iemand dat aan jouw lichaam zien?
Wat straal je uit?
Hoe ziet jouw glimlach eruit?
Hoe sta (of zit) je erbij?
Hoe kijk je de wereld in?
En wat zeg je tegen mezelf?
Wat zeg je tegen de wereld? SPREEK ZE HARDOP UIT!

  1. Neem bewust de tijd om je lichaam te scannen en naar je woorden te luisteren. Voel of de woorden kloppen.
  2. Ontspan dan even. En laat je houding een minuutje los. Adem paar keer diep in en uit.
  3. En neem dan dezelfde BLIJE houding weer aan. Neem je lichaam opnieuw waar. Spreek de woorden uit die goed voelen. Probeer het zo kort mogelijk te houden. Bijvoorbeeld: ‘ik voel me top.’ Dan kan het woordje TOP al genoeg zijn om het te voelen. Hoe korter hoe beter.
  4. Herhaal het ontspannen, BLIJE houding aannemen en uitspreken van je woorden. Net zolang totdat je merkt dat het automatisch gaat.

Negatieve gedachten, emoties… En dan?

Als je dus overvallen wordt door een naar gevoel of piekerende gedachten. Blijf niet op de bank hangen. Neem bewust jouw BLIJE houding aan en spreek de woorden uit. Voel wat er verandert in je lichaam. Je zult verbaasd zijn dat je jezelf echt beter gaat voelen. Soms moet je de houding een aantal keer herhalen. Gun het jezelf. Ga ervoor! Je kan de wereld aan.

Veel suc6, laat je me weten of het voor jou werkt?
Simone Sinjorgo

PS. Neem regelmatig jouw eigen BLIJE houding aan, zodat het inslijt in je systeem. Je traint daarmee je lichaam om zichzelf blij te voelen. Dit kun je bijvoorbeeld elke dag onder de douche doen.

 

Heb je behoefte aan meer tips?

Download dan mijn gratis e-book met 3 praktische tips die je gericht verder helpen bij jouw onvervulde kinderwens. Jij kunt ook weer gelukkig worden.

Simone Sinjorgo - Praktijk de Diamant