Omgaan met een onvervulde kinderwens

7  TIPS lekker luchtig

Hoe dan? Ik zie het gewoon niet. Een leven zonder kinderen

Ik zie het écht niet voor me. Kan me er niets bij voorstellen. Het voelt alsof er geen toekomst meer is. En wees eerlijk, Simone. Ik zal er nooit bij horen. Altijd anders zijn. Hier kan je toch nooit aan wennen? Hoe doe jij dat?  

Dagelijks hoor ik vergelijkbare gedachten, gevoelens en vragen
Het is zo begrijpelijk. Want als je grootste en liefste wens (nog) niet in vervulling is gegaan, ervaar je pijn. Verdriet die overweldigend is. Maar dat betekent nog niet dat je er niet meer toe doet als vrouw of als man. Ook al voelt dat wel zo. Je bent en blijft het waard om gezien en gehoord te worden met jouw verhaal. En je hoort er wel bij zonder kinderen.

Niet weten waar naar toe

Bij de meesten blijft de kinderwensdroom fier bovenaan staan. Logisch. Dat is je ultieme doel. Daar doe je immers alles voor. Je laat er alles voor. Dan staan automatisch de jaren in het teken van het bereiken van je liefste wens. En als dat doel wegvalt (omdat er geen opties meer zijn) dan is het ook logisch dat het dan voelt alsof alles in je leven ineenstort en wegvalt.

Zingeving, perspectief, stip: waar doe je het voor?
Iedereen heeft perspectief nodig. Iets waarvoor je blij je bed uitkomt. Die ene stip geeft richting aan je leven geeft. Een doel laat je leven. Het geeft zin aan je bestaan. Misschien voelt het nu mijlenver weg. Heb je geen enkel concreet ander doel voor ogen en geeft dit onrust. Ik herken dat zeker, het is niet raar als je dit gevoel hebt. Want zonder richting komen we nergens en ja, dat geeft onrust.

Nooit meer blogs missen? Schrijf je hier in!
Of volg me via Facebook.

Het begint bij kleine doelen

Om de cirkel te doorbreken heb je hoe dan ook een ‘ander doel’ nodig. Iets dat je motivatie geeft om in actie te komen, wat het ook is. Echter hebben we vaak de neiging om automatisch (te) grote doelen te stellen die niet realistisch en/of haalbaar zijn. Hierin schuilt het gevaar dat je ze niet zult bereiken omdat ze gewoon een maatje te groot zijn. En dat herken je al van je kinderwens. Weer een teleurstelling erbij…

De kunst is om te kiezen voor kleine doelen
Zodat je wel weer successen kunt ervaren in je leven. Het is essentieel om weer positieve dingen te kunnen voelen, hoe klein die ook zijn. Ervaren dat je weer ergens goed in bent zonder hemel en aarde te moeten bewegen. Dat je weer ergens blij van kunt worden, zoals een kopje koffie die je aangeboden krijgt van een vriendin of collega.

Wil je hiermee zelf actief aan de slag?

Speciaal voor de week van de vruchtbaarheid 2022, die (7/11) van start ging, bied ik een gratis 7 daagse tipcyclus* aan. Een week lang deel ik elke dag met jou één van mijn beste tips voor meer rust in je hoofd en meer ontspanning in je lijf.

De 7 tips zijn lekker praktisch en eenvoudig toepasbaar
Vooral luchtig dus geen zware kost. Je kan er direct mee aan de slag. Maar je kunt ze ook desgewenst bewaren voor een later tijdstip. En… De tips zijn anders dan in mijn gratis e-book.

Fijne dag gewenst.
Liefs, Simone

*inschrijven voor de tipcyclus is mogelijk tot 15 november 2022

[BOEK] Heb je behoefte aan meer ontspanningstips?

Wellicht dat mijn boek hierin iets voor je kan betekenen. Naast mijn eigen verhaal beschrijf ik meer dan 100 praktische tips en ontspanningsoefeningen. Zie het als een handboek dat je er steeds bij kan pakken als het nodig is.