Tip voor Moederdag

Als het niet lukt om in beweging te komen

Moederdag – 9 mei 2021

Vanochtend voelde ik even een brok in mijn keel. In de tuin bij de buren hoorde ik de kinderen zingen voor hun mama. Terwijl zij er lustig op los kletsen tijdens het ontbijt, denk ik terug aan die momenten dat ik voor dat IVF-loket onze eitjes en zaadcellen kwam afleveren.

Mijn gedachten dwalen af. Ik denk aan de mensen die daar ook gestaan hebben. Aan diegene die midden in een traject zitten of hun moeder niet (meer) kunnen zien. Diegene die kind(eren) hebben verloren of ongewenst kinderloos zijn. Zoveel mensen…

Blijdschap met een stille traan
Louis speelt met zijn bal in de tuin en ik staar voor me uit. Ondanks mijn dikke glimlach over de blij spelende gup, rolt er een stille traan over mijn wang. Dit blijft zo’n bijzonder lichamelijk fenomeen. Na al die jaren voel ik die oude pijn weer even. Ondanks dat ik nu een blij en gelukkig mens ben zonder kinderen. Het zijn de herinneringen die weer even aantikken op dat ooit brandende verlangen in mij om moeder te worden. Het duurde eventjes want voor mijn voeten ligt alweer een bal om te gooien.

Hoe je vandaag ook je bed bent uitgestapt, laat je verrassen

Klinkt tegenstrijdig op een dag als deze. Maar elke dag brengt iets moois waar je dankbaar voor kunt zijn. Soms iets groots, soms iets kleins. Misschien is dat moeilijk om te zien of te voelen. Blijdschap zit vaak in de kleine dingen. Geluk vind je niet door er naar op zoek te gaan. Of door het na te jagen. Ook niet door je hoofd te vullen met gedachten, scenario’s, angst of zorgen. Blijdschap zit in die kleine dingen die meestal onder je neus liggen. Waar je oog op valt als je bewust afstand neemt van datgene dat je slechte energie geeft. Of waar je niet meer achter staat.

Blijdschap en geluk zie je als je even stil staat. Dan landt er zomaar een lieveheersbeestje naast je als symbool voor geluk. 

Doe vandaag wat jou gelukkig maakt
Volg je eigen pad hierin. Het is jouw leven, dat hoef je niet aan anderen uit te leggen of te verklaren. Misschien wil je thuisblijven op de bank, in bed blijven liggen in de hoop dat deze dag heel snel voorbij gaat. Hoe moeilijk ook, ga ook iets ondernemen, ga naar buiten. Kom in beweging. Zoek bewust afleiding. Alleen, samen met je partner of een vriend(in).

Nooit meer blogs missen? Schrijf je hier in!
Of volg me via Facebook.

Verstop je verdriet niet

Zijn er emoties? Laat ze de vrije loop als ze komen, duw ze niet weg. Huil, schreeuw, stamp met je voeten. Net wat nodig is. Het lucht op en brengt je verder in je (rouw)proces. En laat social media vandaag aan je voorbij gaan. Gewoon één dag niet al die blije plaatjes, verhalen en felicitaties.

TIP: als het vandaag niet lukt om in beweging te komen
Een simpele oefening die je overal kunt doen en 2-3 minuten duurt. Het helpt stress en spanning via je benen te ontladen en geeft je energie.

  1. Ga met voeten op heupbreedte uit elkaar staan. Buig vervolgens je knieën een beetje zodat ze van ‘het slot’ af zijn en je benen niet meer volledig gestrekt zijn.
  2. Begin dan langzaam op en neer te bewegen vanuit je knieën. Je knieën zijn het scharnier in de beweging, de rest van je lijf veert  mee. Maak een vlotte gelijkmatige harmonicabeweging die weinig moeite kost om te doen.
  3. Laat tijdens het op en neer bewegen je armen lekker los en slap langs je lichaam hangen. Ze bewegen als vanzelf mee.
  4. Sluit af door stil te staan, spreid je armen met handpalmen omhoog. Borst naar voren. Adem diep in en uit. Verwelkom deze nieuwe dag.

De mooiste dingen beginnen heel klein

Zoals een zaadje in de grond. Met regen, zon, storm en liefde gaan zaadjes groeien en bloeien. Alles begint bij een eerste stap. Alles heeft tijd nodig om te groeien en bloeien. Waarin zet jij vandaag een eerste stap?

Fijne dag,
Lieve groet Simone

PS. Wil je een keer vrijblijvend sparren?
Neem gerust contact met mij op. Kennismaken is gratis.

E-training ‘van angst naar vertrouwen’

Dit online programma bestaat uit 6 lessen. Aan de slag in eigen tijd en tempo. Een les bestaat uit info, apart werkboek, video, tips, handige links en opdrachten. Alles om concrete stappen te zetten naar meer vertrouwen. Al het lesmateriaal (behalve video’s) kun je downloaden, printen. Na betaling krijg je een inlog voor toegang tot de 1e les. Gegevens kun je aanpassen. Iedere week ontvang je bericht dat je volgende les klaar staat.

Lijkt je dat wat? Kijk hier voor meer info.