Opladen en ontladen van spanning en stress

Dieper slapen en beter in je vel zitten

Je telefoon laad je tijdig op. Doe je dat ook voor jezelf? We leven in een tijdperk met computers, tv’s en mobieltjes. Ze zijn niet meer uit ons leven weg te denken. Als de batterijen van je mobiel in het rood komt, dan pak je zonder erbij na te denken de oplader. En wees eens eerlijk… Krijgt de telefoon de tijd om in alle rust te kunnen opladen? Of ga je door met de oplader eraan? Wat doe jij om de batterijen op te laden in je leven en lichaam?

Laad de batterijen op in je lichaam

Door alles wat je doet en meemaakt op een dag verbruik je energie en raken je batterijen in je lichaam vanzelfsprekend langzaam maar zeker leeg. En wat doe jij dan om ze op te laden? Ons lichaam heeft rust en oplaadmomenten nodig om te herstellen van inspanning of stress. Zorgen maken en piekeren kosten ook batterijen vol aan energie. Gezond eten, voldoende slapen, bewegen en contact maken met anderen zijn essentiele ‘opladers’ voor ieders lichaam. En naast dit alles kun je jouw voeten actief inzetten om je fitter te voelen en beter te slapen.

Nooit meer blogs missen? Schrijf je hier in!
Of volg me via Facebook.

Gebruik je blote voeten als oplader zoals bij je telefoon

Door op blote voeten buiten te lopen, maak je letterlijk contact met zand, gras, sneeuw, water. Zonder dat je er iets voor hoeft te doen, ontlaadt je lichaam als vanzelf de aanwezige stress. Het werkt zoals de aardekabel van apparatuur in je huis; teveel aan spanning wordt naar de aarde afgeleid. Maar op blote voeten lopen zorgt ook voor ontspanning en rust in het hoofd, want naast het ‘ontladen’ van aanwezige stress, stroomt er in je lichaam ook ‘frisse energie’. We maken nauwelijks nog gebruik van dit vernuftige lichaamssysteem door de schoenen die we altijd aanhebben. Rubber, siliconen of andere synthetische materialen vormen feitelijk een isolatielaag tussen jou en de grond/aarde.

Dieper slapen en beter in je vel door op blote voeten te lopen
Loop vooral op vochtig gras, natte bospaden of in de branding van de zee. Vocht geleidt immers nog veel beter. Dit is een puur natuurkundig gegeven. De zee werkt ook beter vanwege het zoutgehalte. Daarbij stimuleert de wisseling in kou en warmte je lichaam waardoor je jezelf energieker voelt. Doe je dit regelmatig, dan zul je merken dat je dieper slaapt en beter in je vel gaat zitten.

Veel plezier, blijf gezond, Simone

Vanaf 15 mei 2020 is mijn boek beschikbaar; voorverkoop start spoedig.

Mijn boek en de B.A.L.A.N.S-methodiek ontwikkelde ik speciaal om jou te helpen stappen te zetten in het omgaan met je onvervulde kinderwens. De oefeningen en tips brengen je tot de kern om ‘blijvend verandering’ te brengen in jouw pijn en verdriet. Daarnaast vertel ik ook mijn persoonlijke verhaal. Het boek is om te gebruiken en reist met je mee op weg naar ontspanning en (nieuwe) zingeving.

Boek Onvervulde kinderwens verborgen lichamelijke impact 100 tips die je leven in balans brengen