Jaarwisseling 2019/2020

Een nieuw jaar vol verrassingen komt eraan

Waar ben jij dankbaar voor? En welke keuzes ga jij maken in 2020?

Oud en Nieuw: tijd van terugblikken en vooruitkijken. Ik ben dankbaar voor de openhartige gesprekken die ik met velen mocht hebben in het afgelopen jaar. Stille getuige zijn van de ontwikkelingen bij anderen, laat mij ook groeien. En het stemt me blij en stimuleert vooral om door te gaan. 2020 wordt voor mij een spannend jaar vanwege mijn boeklancering. Ik heb zin in.

Over een paar dagen sta je met champagne in je handen. Misschien kan alleen de gedachte al van de klinkende glazen iets in je los maken. Het verleden wordt aangezet door herinneringen. En herinneringen zijn nu eenmaal gedachten die gevoelens oproepen. Je ervaart dat in het moment en via je lijf. Maar wat blijft er eigenlijk over als je die gedachten niet zou hebben? Ineens kleurt dan het verleden volledig anders. Je kunt gedachten niet voorkomen, maar hebt wel een keuze om er anders mee om te gaan. Welke keuzes wil jij gaan maken?

Jouw verleden heeft je gebracht waar je nu staat

En alles wat je hebt meegemaakt heeft je gevormd tot wie je nu bent. Frustraties en verdriet komen veelal voort uit de wens dat dingen anders hadden kunnen zijn. De gedachten hoe je vader of moeder had willen zijn, vullen steeds weer even je leven met oude pijn en verdriet. Ik zeg hiermee niet dat je verdriet er niet meer mag zijn. Maar weet dat erin blijven hangen je niet gelukkiger gaat maken. Daarbij ben je veel meer dan je kinderwens.

Nooit meer blogs missen? Schrijf je hier in!
Of volg me via Facebook.

Voel me ongelukkig. Hoe kan ik minder piekeren?

Besef dat je altijd andere keuzes kunt maken…

…om pijnlijke gedachten stap voor stap achter je te laten. En weet dat de tegenslagen en verlies je enorm veel sterker hebben gemaakt. De grenzen die je bent over gegaan voor de komst van jouw kindje laat precies zien hoeveel liefde er in jou schuit. Hoe krachtig je kunt zijn met deze liefde als drijfveer. Maak vandaag nog een nieuwe keuze als je iets wil veranderen en stel jezelf de volgende vragen:

Wat kan ik NU doen om mijn situatie te veranderen?
Welke keuze kan en wil ik NU maken?

Richt je hierbij op praktische en tastbare dingen. Begin klein, verlies jezelf niet in grote doelen. En laat je niet door de jaarwisseling verleiden tot doelen die niet bij je passen. Hou het klein. En bedenk dat ieder dag in 2020 een nieuw begin voor je kan zijn, dus niet alleen 1 januari. Elke dag hebt weer een keuze. Je hebt altijd een keuze. En het mooie is dat iedere keuze direct invloed heeft op hoe je denkt, wat je doet en hoe jij je voelt.

Wil je meer rust in je hoofd? Geef jezelf voortaan stiltemomenten, elke dag. 
Wil je meer weten over je gedachten? Schrijf ze op met pen en papier. 

Onthoud dat door de kleine stappen die je zet, het soms kan voelen alsof je stilstaat. Uit een diep dal klimmen doe je niet van de ene op de andere dag. Sorry, ik kan het niet mooier maken dan het is. Gun jezelf van tijd tot tijd ook even om terug te kijken naar de stappen die je gezet hebt.

Ik wens je een gezond en liefdevol jaar toe met voor jou passende keuzes welke dat ook zijn. Fijne jaarwisseling! 

Liefs, Simone

Gratis webinar Ongewenst kinderloos. Hoe verder?

Ik geef je 3 eenvoudige stappen en 11 tips waarmee je rust en balans kunt hervinden in je leven, terwijl ook je verdriet er gewoon mag zijn. Daarnaast vertel ik je ook meer over de achtergrond van rouw en verlies. Geef je nu vrijblijvend op voor mijn eerstvolgende webinar.

Praktijk de Diamant - online inspiratie